Van danser tot matroos: de reis van Nethra Kuman naar de Olympische Spelen

Nethra Kumanan is een artistieke zeiler. De 22-jarige technische student uit Chennai, die woensdag de eerste Indiase zeiler werd die een ligplaats voor de Olympische Spelen won, is ook een ervaren danser, zanger en schilder.

Een tweedejaars student werktuigbouwkunde, BE, heeft haar naam in de geschiedenisboeken gegraveerd door het ontwijkende ticket te verdienen dankzij haar prestaties in de Laser Radial-race op het Al Masnaa Open Championship in Amman, een Aziatische en Afrikaanse kwalificatiewedstrijd. Donderdag werd Nethra tweede achter de Nederlandse Emma Charlotte Jane Savillon. Ze had de Olympische locatie de dag ervoor bijna gesloten vanwege punten die ze in vorige rondes had behaald en de medaille was een extra bonus.

Hoewel Nethra teleurgesteld was dat ze het goud verloor, was ze opgelucht. “Ik had beter kunnen zijn en achter haar aan zitten (Emma), maar ik verloor door een aantal fouten die ik niet kon corrigeren. Ik ben erg blij dat ik een Olympische ligplaats heb gekregen. Ik hoop dat dit andere jonge vrouwen inspireert om te gaan zeilen, ‘Heeft Nethra de Indian Express verteld.

Nethra met haar coach Tamas Isis en haar ouders.

Het was een onvergetelijke wedstrijd voor het hele Indiase zeilteam, aangezien er nog drie gekwalificeerd waren voor de Olympische Spelen in Tokio: Vishnu Sarafanan (standaard laserklasse), de echtgenoot van Janapathi Chingaba en Varun Thakkar (klasse 49er).

Nethra, die anderhalf jaar geleden in Spanje trainde, ontwikkelde haar interesse in de sport tijdens een zomerkamp op school. Deze zachtaardige atleet had verschillende sporten uitgeprobeerd, zoals tennis, basketbal en wielrennen, voordat ze haar ware liefde voor zeilen ontdekte. Om zeilen serieus te nemen, moest ze afzien van de lessen van Bharatanatyam.

READ  De overwinning van Argentinië op Nederland na strafschoppen was perfectie op het WK

“Ik denk nog steeds dat Bharatanatyam me veel heeft geleerd.” Discipline, hard werken en toewijding zijn dingen die ik heb geleerd van de dansvorm en iets dat me zelfs vandaag nog helpt “, zegt Nethra, die zes jaar heeft getraind onder begeleiding van de beroemde leraar Anperil Valle.

Kumanan verstrooit tijdens het optreden met haar band (uiterst rechtsvoor)

Tijdens haar stages reist Nethra vaak van Chennai naar Spanje terwijl ze haar universitaire lessen online geeft. “Ze traint een maand in Europa en komt voor een verblijf van twee maanden naar huis voordat ze terugkeert”, zegt pater VC Kumanan, die een softwarebedrijf runt.

“Het is een kwestie van grote vreugde dat niet alleen zij zich kwalificeerde, maar ook de anderen van het Indiase team. Hoewel we wisten dat Nethra zou slagen, was ik tot op het laatste moment nog zenuwachtig. Toen ze zich eenmaal had gekwalificeerd, voelde ik me opgelucht en tevreden. , ‘Voegde Nethra’s vader eraan toe.

Vorig jaar zat Nethra vast in Spanje vanwege reisbeperkingen met betrekking tot COVID. Achteraf gezien vond de jonge vrouw het een goede leerervaring, maar op dat moment had ze vreselijk heimwee.

Verspreide T-shirtschilderijen

“Het was een van de moeilijkste periodes voor mij. Ik miste mijn huis en mijn vrienden zo erg. Dus toen we deze keer naar Amman gingen, ging mijn familie met me mee”, zei ze.

Nethra was rond het zeilcircuit. Ze had deelgenomen aan de Incheon en Aziatische Spelen van 2014 in Jakarta 2018, maar kwam in de schijnwerpers na het winnen van de bronzen medaille in de World Cup Series Hempel, Miami, in januari vorig jaar. Het was een pluim op haar hoed, want ze was de eerste Indiase vrouw die een WK-medaille won tijdens het zeilen.

READ  Grough - Shauna Coxsey is verkozen tot voorzitter van de Athletes' Group van de Board of Climbing Sports Climbing

Nethra schrijft haar enige succes toe aan haar vader VC Kumanan, die haar zelfs tijdens het grootste deel van de testtijd met volle teugen steunde.

“Als ik vandaag iets heb, is dat vanwege mijn vader. Hij heeft me altijd gesteund en blijft mijn training financieren. Ik voel me meestal een beetje nerveus voor wedstrijden, maar omdat mijn ouders hier (in Amman) waren, hoefde ik niet te doen. ermee deze keer. Ik denk van wel. Ik deed het beter omdat ze hier waren. “

You May Also Like

About the Author: Annelijn Mansfelt

'Social media-expert. Bekroonde koffie-nerd. Algemene ontdekkingsreiziger. Probleemoplosser.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *