United Cup: Nederlands duo Nederland verslaat Noorwegen, Zhang leidt China

PERTH, 30 december (SocialNews.XYZ) Zhang Zichen schreef zaterdag geschiedenis voor China door de eerste overwinning van zijn land op de United Cup te scoren. Het Nederlandse duo deed het voor Nederland door Noorwegen met 2-1 te verslaan in het eerste gelijkspel in Sydney.

De 27-jarige versloeg Jiri Lehka met 5-7, 6-3, 6-4 en bezorgde China een 1-0 voorsprong in het gelijkspel in Groep E tegen Tsjechië.

Zhang kende een uitstekend seizoen 2023. Hij werd de eerste kwartfinalist van de ATP Masters 1000 uit China voordat Pepperstone opschoof naar nummer 52 op de ATP-ranglijst. Hij versloeg Casper Rudd op de US Open en werd de eerste Chinese man die een tegenstander uit de top 5 versloeg.

Op de tweede dag van het seizoen 2024 ging Zhang verder waar hij was gebleven tegen Lehka in de RAC Arena. In een hevige botsing werd wereld nr. 58, nam grote bezuinigingen op de bal en stond dicht bij de basislijn om na twee uur en twintig minuten de overwinning te bevelen.

Zheng Qinwen zal ernaar streven de overwinning voor China veilig te stellen als ze Wimbledon-kampioen Marketa Vondrousova ontmoet in het damesenkelspel. Een gemengd dubbelspel zal het gelijkspel in Groep E afsluiten. Ook Servië, onder leiding van Novak Djokovic, valt in deze categorie.

Kapitein Wesley Koolhoff en Demi Schurz hielpen hun land terug te stuiteren nadat Kasper Ruud zijn landniveau gelijk had getrokken in het enkelspel tegen Talon Kriegspoor en Ruud en Ulrike Eigeri met 7-6(5), 7-5 versloeg en daarmee de gelijkheid in Groep F bereikte. .

READ  Tata Steel Chess Tournament gaat van start in Nederland |

Noorwegen kreeg de kans om uit te serveren voor de tweede set en de drukvolle wedstrijd dwong een tiebreak af. Maar Oranje raakte nooit in paniek en nadat ze de rust hadden hersteld, verpletterde Schoors een return van netman Ruud en bezorgde zijn land een cruciale voorsprong.

De volgende wedstrijd in Groep F is op maandag, terwijl Noorwegen probeert weer op het goede spoor te komen tegen Kroatië. Nederland speelt dinsdag tegen Kroatië.