Turkije verslaat Finland, Eurovalli-vrouwen treffen Nederlanders in 2021

Het Turkse nationale volleybalteam voor dames versloeg Finland maandag in het CEV European Volleyball Championship voor dames in 2021 en eindigde als vierde.

De Sultans versloegen de Finnen met 25-19, 25-12 en 21-15 in straight sets in een Groep D-wedstrijd in het PDT-stadion in Cluj-Napoca, Roemenië.

Sterspeler Ephraim Karakurt voerde Turkije aan met 16 punten en 13 aanvallen. Ze werd gevolgd door Zehra Guinness en Tuba Cenoslu met elk negen punten.

Finland, dat verrassend begon in de eerste set, nam de leiding met een paar punten, maar verloor uiteindelijk het ritme op een manier die de gunst van Turkije herwon.

De Turkse setter was in een aantrekkelijke vorm en zette het spel voor het door misdaad gedomineerde Krakurt and Gones.

Finland was niet in staat om te reageren op de aanvallen van Turkije en de Turken pakten gemakkelijk de eerste set.

In de tweede set toonde de Turkse verdediging een fantastische vertoning en leidde de wedstrijd met zes blokken.

In de aanval bereikte Finland een onomkeerbare positie en had geen kans om het spel om te draaien.

Na een aantal ongelooflijke pieken uit Turkije eindigde de tweede set met 25-12 op het scorebord.

De derde set ging in dezelfde stijl verder, waarbij het Turkse team volgens de officiële website van Eurovoli het meest vermakelijke volleybal ooit liet zien.

Fantastisch offensief werk en verschillende grote rally’s maakten van de derde set een spektakel. Turkije won en handhaafde een onberispelijk record van vier overwinningen in vier wedstrijden.

READ  Berekend risico: Nederlandse sluis versoepeld, maar avondklok verlengd

Turkije speelt dinsdag zijn laatste teamwedstrijd tegen Nederland.

Vierentwintig teams strijden in vier poules. De beste vier teams van elke groep gaan door naar de finale van de groepsfase.

De Ronde van 16 en de kwartfinales worden gespeeld in Bulgarije en Servië, terwijl de halve finales en finale worden gespeeld door Servië.

De teamniveaus eindigen op donderdag en de driedaagse ronde begint op zaterdag de 16e.

Word kwartfinales en halve finales. 31 en sept. Op 3 september vinden de finale en de derde plaats competitie plaats op 4 september.