Turkije verlamt Nederland met 4-2 in Flying World Cup-kwalificatiewedstrijden

Eind woensdag boekte Turkije een beslissende 4-2 overwinning op het Europese zwaargewichtteam van Nederland toen Qatar begon te vliegen in zijn WK-kwalificatiewedstrijden in 2022.

Turkije’s senior speler naar voren Purak Yalmas speelt voor de Franse Ligue 1-kant Lily, Won een hattrick, terwijl de Turkse Super League-kant Dropsonsforce Briljante doelman Ucanurcan akır Shined more – redde de last-minute penalty in het Ataturk Olympic Stadium in Istanbul.

Yalmas was de openingsspeler in de 15e minuut en scoorde vanaf 20 minuten later. De eerste helft eindigde op 2-0 voor de Crescent-Stars.

Ook in de tweede helft kende Turkije dankzij de Italiaanse giganten een prima start A.C. Milan-middenvelder Haqqan Çalhanoğlu’s Doelpunt op lange afstand in de 46e minuut.

Nederland scoorde een reddingslijn in de 75e en 76e minuut met twee doelpunten op rij van Davy Klaasen en Luke de Jong.

Brooke Yalmas had echter andere ideeën. Hij nam opnieuw het middenveld in de 81e minuut en sloeg een onberispelijke vrije trap met 4-2 neer voor de gastheer.

Aan het einde van de avond reed doelman Sagar een geweldige redding, waardoor Memphis Debay en Nederland net voor het einde van de wedstrijd van die plek werden geslagen.

Vreselijk van de Nederlanders

Deze nederlaag markeert een vreselijke start van de campagne voor Nederland, dat zich niet kwalificeerde voor het WK EK 2016 of 2018, maar daarvoor wel een van de favorieten was. De finales van Euro 2020 zijn dit jaar uitgesteld.

“Toen we een boete kregen in een corner en de concentratie verloren, stonden ze tegenover elkaar en scoorden ze”, vertelde aanvoerder Georgino Vijnaltham aan NOS TV.

“Onze start in de tweede helft was ook onvergeeflijk.”

Dit is de tweede overwinning van Turkije tegen Nederland. Na een 3-0 overwinning in 2015Dankzij de goals van Oğuzhan zyakup, Arda Turan en Burak Ylmaz, die hen hielpen zich te kwalificeren voor meer euro’s dan Oranje.

Oranje heeft daarentegen vier van hun laatste negen WK-kwalificatiewedstrijden verloren en is ongeslagen in hun vorige 34 van dergelijke wedstrijden.

De wedstrijd werd geleid door de Engelse scheidsrechter Michael Oliver, samen met de grensrechter Stuart Burt en Simon Bennett. Paul Tyrney was de vierde officier. Het was de eerste wedstrijd voor de Crescent-Stars in 2021 en de 587e officiële wedstrijd voor het nationale team.

Erdogan feliciteert het team

President Recep Tayyip Erdogan feliciteert de Turkse nationale voetbalploeg met hun historische overwinning op Nederland.

Hij sprak met spelers en teamcoach Zenol Genek in een telefoongesprek via minister van Jeugd en Sport Mehmet Kasaboslu, die na de wedstrijd spelers in de kleedkamer ontmoette.

Erdogan zei dat hij de laatste 15 minuten van de wedstrijd kon vangen dankzij het werk van het Congres, maar was erg blij met de overwinning.

“In een tijd als deze versloeg ons nationale team een ​​team als Nederland met 4-2. Het gaf ons land echt een speciale trots”, zei de president.

Hij feliciteerde teamcaptain Brooke Yalmas en coach Kenek in het bijzonder.

Turkije staat in vorm tegenover Holland

Zaterdag treft het Turkse nationale team Noorwegen in Malaga, Spanje, omdat het gastland COVID-19-beperkingen heeft. Noorwegen zal worden geïnspireerd door zijn in-vorm spits Earling Holland, Borussia Dortmund van de Bundesliga heeft momenteel 21 doelpunten in 21 wedstrijden.

READ  Nederland: Selectiecommissie Eurovisie 2023 onthuld! - Eurovisie Nieuws | Muziek

Turkije ontvangt aanstaande dinsdag Letland in Istanbul.