Stings scoorde een hattrick toen Nederland Gibraltar met 6-0 versloeg

Faro (Portugal) – Calvin Stings scoorde een hattrick toen Nederland dinsdag met gemak Gibraltar met 6-0 versloeg in de kwalificatiewedstrijd voor Euro 2024, hoewel Nederland niet in de buurt kwam van het record dat Frankrijk dit weekend vestigde.

Mats Weaver, Teon Koopmeineers en invaller Cody Jacobo voegden de andere doelpunten toe voor het Nederlandse team, dat de kwalificatiecampagne voltooide en zich al verzekerd had van een plaats in de finale van volgend jaar in Duitsland.

Stings zette het Nederlandse team in de tiende minuut op voorsprong en scoorde nog eens twee doelpunten in de tweede helft, waarmee hij zijn hattrick compleet maakte met een krachtig schot vanaf zijn linkervoet binnen het strafschopgebied.

Maar het aantal door Nederland gescoorde doelpunten komt niet in de buurt van de veertien die Frankrijk zaterdag in Nice scoorde tegen Gibraltar, waarmee een record werd gevestigd in de EK-kwalificatiewedstrijden.

Maar de bezoekende Nederlandse coach Ronald Koeman leek veel van zijn opkomende talenten te gebruiken in de wedstrijd die volgde op de 1-0 overwinning van zijn ploeg op Ierland zaterdag om kwalificatie veilig te stellen.

De jonge verdediger Jurel Hato nam deel aan de tweede helft in plaats van aanvoerder Virgil van Dijk, en op de leeftijd van 17 jaar en acht maanden werd hij de vijfde jongste speler die voor het Nederlands elftal speelde.

Ze eindigden als tweede achter Frankrijk in groep B, terwijl Gibraltar als laatste eindigde nadat ze alle acht wedstrijden hadden verloren, 41 doelpunten tegen kregen en niet scoorden.

READ  Certa om de ontwikkeling van vrouwencricket in Tipperary te promoten

Het resultaat van dinsdag betekent dat Gibraltar deze maand 20 doelpunten heeft gekregen in hun twee interlands, terwijl doelman Dale Collinge, 27, 101 doelpunten heeft gekregen in 31 wedstrijden. Reuters

About the Author: Annelijn Mansfelt

'Social media-expert. Bekroonde koffie-nerd. Algemene ontdekkingsreiziger. Probleemoplosser.'