Schotland stuurt Nederland naar 'huiswerk' terwijl de Nederlandse media de nederlaag vergeten door Jeremy Frimpong als een zondaar te bestempelen

Het mag dan uiteindelijk een zware nederlaag voor Schotland worden, maar Steve Clarke en zijn team lieten de Nederlandse media aan de bel trekken.

Met Euro 2024 voor de deur keek de Tartan Army toe hoe Nederland doelpunten scoorde en er zes wedstrijden zonder overwinning voor Schotland van maakte. De thuisploeg kwam vlak voor rust op voorsprong in Amsterdam, toen Tijani Reynders met een verbluffende treffer Angus Gunn versloeg. Schotland liet in de tweede helft een groot aantal kansen liggen, waarbij Lawrence Shankland er één op de lat sloeg voordat de mannen van Ronald Koeman de leiding namen. Georginio Wijnaldum kopte huiswaarts voordat Wout Weghorst en Donyiel Malen van de bank kwamen voor de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena.

Het was een vreemde avond met een beschamende uitslag, maar een verdienstelijke prestatie uit Schotland. Dit kwam tot uiting in enkele Nederlandse mediabeoordelingen in de nasleep.

De fans in het Johan Cruijff Stadion verlieten vrijdagavond vrolijk zingend de tribunes, na een ogenschijnlijk verpletterende overwinning op Schotland: 4-0. Dit feit wordt echter schromelijk verdraaid: het Nederlands elftal speelde lange tijd een ronduit zwakke interland.

De Schotten waren tenminste gevaarlijk. Mark Flecken redde een schitterende redding op de kopbal van Ryan Christie in de eerste helft, en Schotland produceerde ook in de eerste helft na rust het beste spel van de wedstrijd. Een blunder van de teleurstellende Mats Weaver zorgde voor een grote kans voor Lawrence Shankland, maar de spits raakte de lat.

De verdiende gelijkmaker bleef daardoor uit en daarna zette Oranje een uitstekende en effectieve slotaanval in. Georginio Wijnaldum zorgde met een kopbal voor de 2-0 na een voorzet van Cody Jacobo, waarna invallers Wout Weghorst en Donyiel Malen de eindstand bepaalden: 4-0. Dat nam niet weg dat bondscoach Ronald Koeman een enorme stapel huiswerk had.

READ  Het nationale team van Banyana verslaat het nationale team van de Verenigde Staten in een vriendschappelijke wedstrijd

Nee

Na een bescheiden eerste helft waarin Reynders de Orangi op voorsprong zette, begon Nederland in de tweede helft te swingen. Wijnaldum scoorde bij zijn rentree meteen en invallers Malen en Weghorst scoorden de vierde. Nederland boekte geen overtuigende overwinning, maar hield wel opnieuw de nul.

De Telegraaf

Het Nederlandse team behaalde hier een enorme overwinning op Schotland: 4-0. Het laatste onderdeel zal je zelfvertrouwen een boost geven. Nieuwe trainingswedstrijd dinsdag tegen Duitsland.

READ  De voormalige Leeds Rhinos en Castleford Tigers-ster bij het Duitse nationale team onder leiding van Andy Hay zal spelers uit West Yorkshire opnemen in een jaarlijkse ontmoeting met Nederland.

About the Author: Annelijn Mansfelt

'Social media-expert. Bekroonde koffie-nerd. Algemene ontdekkingsreiziger. Probleemoplosser.'