Schotland brokkelt af in Amsterdam, terwijl Nederland een comfortabele vriendschappelijke overwinning veiligstelt

Door een late ineenstorting van Schotland verloor de ploeg van Steve Clarke met 4-0 van Nederland in een vriendschappelijke wedstrijd in Amsterdam.

De bezoekende ploeg domineerde het grootste deel van de eerste helft en raakte via Ryan Christie het houtwerk, maar Oranje kwam vijf minuten voor tijd op voorsprong met een schot van Tijani Reynders.

Schotland bleef kansen creëren en verspillen in de Johan Cruijff Arena – net als Nederland – voordat de Schotse spits Lawrence Shankland in de 62e minuut de lat raakte en alleen werd overtroffen door de Nederlandse doelman Mark Flecken.

Het was een geweldige kans voor Schotland, en ze betaalden het 10 minuten later toen Georginio Wijnaldum het tweede doelpunt scoorde met een kopbal, waarna invallers Wout Weghorst en Donyiel Malen doelpunten scoorden in de 84e en 86e minuut, wat een goede prestatie op zijn naam zette. hoofd zoals Clarke er nu uitziet. Om dinsdagavond weer op het goede spoor te komen tegen Noord-Ierland in Hampden Park.

Veel leden van het Tartan-leger hebben geëist dat Shankland, de in vorm zijnde Hearts-aanvaller, een goede start zou krijgen en zou weten dat hij de doelpunten had moeten maken om een ​​prima prestatie af te ronden.

Doelman Angus Gunn keerde terug van een blessure naast een aantal bekende gezichten zoals aanvoerder Andrew Robertson en Kieran Tierney, waarbij de bezoekers werden gesteund door ongeveer 2.400 reizende fans.

READ  Schotland staat een nogal bizarre nederlaag te wachten terwijl Nederland zijn geluk op de proef stelt voordat het sleeën begint - 3 gesprekspunten

De ploeg van Ronald Koeman had een mix van jeugd en ervaring, maar bevatte ook opmerkelijke namen als aanvoerder Virgil van Dijk en een andere voormalige Celtic-verdediger, Jeremy Frimpong, met Memphis Depay voorop.

Maar de Schotten begonnen vol vertrouwen, de aanrakingen van Shankland waren verzekerd, vleugelverdediger Nathan Patterson rekte de Nederlanders langs de rechterflank uit terwijl Robertson langs de linkerflank werkte.

Er dreigde echter gevaar toen Cody Jacobo de bal netjes voorbij Schotland passeerde, maar de finish niet haalde en uiteindelijk werd afgevlagd wegens buitenspel.

Nadat middenvelder Scott McTominay al na negen minuten een gele kaart kreeg vanwege een overtreding op Xavi Simons, kopte Shankland een voorzet van Patterson over de lat.

Toen, in de 18e minuut, rende middenvelder Billy Gilmour over de rechterflank en de kopbal van Christie ontmoette een voorzet, maar de Nederlandse doelman Leten werkte de bal op de lat en die viel niet gemakkelijk op Shankland.

Jacobo's schreeuwende duik in het strafschopgebied van Schotland hield de Belgische scheidsrechter Eric Lambrechts niet voor de gek en een seconde later aan de andere kant kopte McGinn de voorzet van Christie over de lat.

De Schotten kregen echter vlak voor rust een klap te verwerken toen de middenvelder van Milan Reinders een pass kreeg van Jacopo en, met weinig druk op hem, zijn schot vanaf 25 meter mat en hoog langs de hulpeloze Gunn krulde.

Reinders blokkeerde aan het begin van de tweede helft een schot van McTominay binnen het Nederlandse strafschopgebied, maar Gunn moest op de turn een schitterende redding maken op het schot van Depay.

READ  Holland legde trainingsproblemen aan de kant en concentreerde zich op de eerste wedstrijd

Aan beide kanten volgt meer opwinding.

Flicken pareerde het schot van McGinn voordat Christie de voorzet van de Villa-speler net naast de paal kopte en Gunn redde vanaf twintig meter afstand van Jacobo.

Toen Shankland voor een doelpunt tegenover Flecken stond, raakte zijn schot onderweg de lat en werd hij snel vervangen door Che Adams, terwijl ook John Souttar en Lewis Ferguson in het veld kwamen.

Nederland verdubbelde de voorsprong echter met een simpel doelpunt, waarbij Wijnaldum de voorzet van Jacopo binnenkopte vanaf acht meter afstand.

McTominay kopte een voorzet van invaller Anthony Ralston over de lat om het thema van gemiste kansen voort te zetten voordat Schotland instortte toen Weghorst een hoekschop binnenkopte en mede-invaller Malen naar binnen liep om de vierde te scoren – en de schade had groter kunnen zijn.