Schotland blijft onderaan in de UEFA Nations League-groep na de nederlaag tegen Nederland in Hampden

Nederland domineerde Groep A1 van de Women’s Nations League met een 1-0 overwinning op Schotland.

Door het verlies van Engeland tegen België leidt Nederland nu met twee punten voorsprong in de groep, met nog twee wedstrijden te gaan, dankzij de verbluffende winnaar van de tweede helft van Esme Protes.

Het verzet van de Schotten werd na een uur gebroken, omdat ze wegkwijnen onderaan de groep en hun laatste twee wedstrijden moeten winnen om degradatie naar League Two te voorkomen.

In de eerste helft reden ze op Hampden Park voorbij hun hoger geplaatste tegenstanders, maar debutant-doelman Sandy McIver werd vlak na het halfuur opgeroepen voor een prima stop.

Sherida Spitsi probeerde haar te verrassen met een directe vrije trap nadat ze die uit een voorzet had geschoten, maar McIver blokkeerde de bal en de paal blokkeerde de bal.

Nederland bleef domineren en Jill Roord liet aan het begin van de tweede helft een goede kans onbenut en de doorbraak kwam uiteindelijk in de 60e minuut.

Prots, die kalm bleef, mocht op haar rechtervoet stappen en de bal over het strafschopgebied bewegen voordat ze een schot in de benedenhoek krulde.

Ze hadden de wedstrijd kort daarna kunnen afronden toen de Schotse verdediger Rachel Corsi werd vrijgespeeld door Lyneth Bernstein, wiens krachtige schot de paal raakte.

Het Brugse doelpunt bleek echter genoeg, waardoor Schotland alles in het werk stelde om zijn positie in de competitie te behouden.