Robert Downey Jr. vertelt over de terugkeervertoningen van Iron Man: Marvel-acteerwerk dat onopgemerkt bleef

Robert Downey Jr. vertelt over de terugkeervertoningen van Iron Man: Marvel-acteerwerk dat onopgemerkt bleef

Robert Downey Jr. verscheen in Rob Lowe “Letterlijk!” Podcast Hij zei dat zijn optreden als Tony Stark/Iron Man in het Marvel Cinematic Universe een van de beste acteerprestaties uit zijn carrière vertegenwoordigde, maar “hij bleef een beetje onopgemerkt vanwege het genre.” De Oscar-genomineerde speelt het personage al elf jaar en verliet de MCU in 'Avengers: Endgame' uit 2019.

Kevin Feige, president van Marvel Studios, zei vorige maand dat hij Downey Jr. niet zou vragen om terug te keren naar het MCU om het emotionele einde van Tony Stark te behouden (“We hebben allemaal zoveel jaren zo hard gewerkt om dat te bereiken, en we zouden nooit wil het op welke manier dan ook op magische wijze ongedaan maken”, maar dat heeft de geruchten niet tegengehouden dat Marvel wanhopig Iron Man terug wil om de MCU naar zijn gloriedagen te helpen herstellen. Deze film was vorig jaar een groot succes aan de kassa met flops als 'Ant-Man and the Wasp: Quantumania' en 'The Marvels', die worden beschouwd als een van de minst opbrengende MCU-films aller tijden.

De telefoon van Downey Jr. begon te rinkelen tijdens het opnemen van “Letterlijk!” podcast, wat Lowe ertoe aanzet te zeggen: “Is dit Marvel-bullshit? Ga je hier wat verhalen vertellen?”

‘Nog niet,’ antwoordde Downey Jr.

“Je weet wat ik bedoel. Deze telefoon gaat over, schat, en ik wil deelnemen aan dat gesprek. “Ik wil namens jou onderhandelen”, voegde Lowe toe over het mogelijke aanbod van Downey Jr. om terug te keren naar Marvel 'Ik weet wat jouw deal is. Dit is wat je doet. Zeg: “Ik kom terug en speel Tony Stark weer voor jullie, aangezien jullie alles verprutst hebben.” Maar ik wil een miljard dollar. Ik weet wat dat aantal zou moeten zijn, en ik wil de eerste bruto dollar voor elke volgende film. Dit is wat ik zal doen.”

READ  Oud-Nederlandse student Jordan Elbridge keert na 33 jaar terug

Downey Jr. lachte buiten Lowe's Stadium en zei: “Dat klinkt erg agressief!”

Nadat Downey Jr.'s carrière in het Marvel-universum was geëindigd, nam hij de familiehit 'Dolittle' ter waarde van $ 175 miljoen over. Het was een beruchte box office-flop toen het in januari 2020, vlak voor de Covid-pandemie, werd geopend en enkele van de slechtste recensies uit de carrière van de acteur kreeg. Hij produceerde de film ook samen met zijn vrouw, Susan Downey, onder de vlag van Downey Productions. Downey Jr. vertelde Lowe dat de film “niet werkte”, maar hij is nederig dat hij er na Marvel een beetje door werd neergeslagen.

“Ik voelde me erg blootgesteld nadat ik in de Marvel-cocon was geweest, waar ik denk dat ik het beste werk heb gedaan dat ik ooit zal doen, maar daardoor bleef het een beetje onopgemerkt”, zei Downey Jr. “[I] Ik heb mezelf een plezier gedaan, omdat het kleed definitief onder me vandaan werd getrokken en alle dingen waarop ik had geleund, in tegenstelling tot mijn begrip van vertrouwen en veiligheid, waren verdampt. Het heeft mij leerbaar gemaakt.”

Downey Jr. voert momenteel campagne voor een Oscar voor Christopher Nolans 'Oppenheimer', waarvoor hij een Golden Globe voor beste mannelijke bijrol won. Er wordt algemeen verwacht dat hij voor zijn optreden een Academy Award-nominatie zal ontvangen.

You May Also Like

About the Author: Maaike Taai

'Organisator. Social media-nerd. Algemene communicator. Bacon-geleerde. Trotse pionier op het gebied van popcultuur.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *