Rennes mist gouden kans in Ligue 1

Rennes miste de kans om naar de tweede plaats in de Ligue 1 en automatisch naar de Champions League te verhuizen nadat hij thuis met 3-2 verloor van Monaco.

Als derde geplaatste Rennes werd tweede op doelsaldo als hij won.

Maar de nederlaag van Bretagne betekent dat Marseille zes punten kan stijgen naar de tweede plaats met een overwinning op Premier League-leider Paris St Germain op zondag.

Bekijk het laatste sportnieuws op Channel 7 of stream gratis op 7plus >>

Monaco komt steeds dichter bij de strijd om Europese plaatsen en stijgt naar de vierde plaats – die een plek in de Europa League verdient – na het behalen van hun vierde opeenvolgende overwinning in de competitie. Monaco stond slechts drie punten achter Rennes.

Middenvelder Flavien Tait Rennes zorgde drie minuten later voor de perfecte start toen hij voorging van rechtsback Hamari Traore.

De comeback van Monaco begon toen de Braziliaan Van Anderson in de 12e minuut de gelijkmaker maakte.

Hij ontmoette een pass van mede-middenvelder Aleksandar Golovin en schoot vol vertrouwen langs de 19-jarige Turkse doelman Dogan Alemdar.

Toen scoorde de Franse spits Wissam Ben Yedder zijn negentiende doelpunt in de competitie toen hij de kopbal van zijn collega Kevin Volland van dichtbij de middellijn raakte en schoon rende om de wedstrijd met vertrouwen af ​​te sluiten.

Van Anderson werd in de 77e minuut een leverancier van Holland-spits Myron Boadaux.

De blessuretijdstraf van Rennes-spits Martin Terrier was een troost, maar het bracht hem op gelijke hoogte met Ben Yedder met 19 goals en één achter PSG-topscorer Kylian Mbappe.

READ  DP World heeft aangekondigd dat het de hoofdsponsor zal zijn van de Padel Wereldkampioenschappen in Dubai

Paris Saint-Germain staat met 12 punten voorsprong bovenaan.