Olympische Spelen: Alyssa Naher verslaat de Verenigde Staten en verslaat Nederland in de kwartfinales van het voetbal

De Amerikaanse doelman Alyssa Naher redt vrijdag tijdens een strafschop tegen Nederland tijdens de Olympische Zomerspelen in Tokio. Foto met dank aan het US Women’s National Team /Twitter

30 juli (UPI) – Doelman Alyssa Naeher zorgde voor reddingsacties in de verlengingen en penalty’s om Nederland te verslaan en het Amerikaanse damesvoetbalteam naar de halve finales van de Zomerspelen 2020 op vrijdag in Yokohama, Japan, te sturen.

De Amerikanen nemen het maandag in de halve finales op tegen Canada in het Ibaraki Kashima Stadium in Kashima, Japan. De wedstrijd begint maandag om 4AM EST in de VS.

Canada versloeg Brazilië in een andere kwartfinale van het damesvoetbal, die ook tot penalty’s ging, vrijdag in het Miyagi-stadion in Rivu, Japan. De vrouwen van Canada of de Verenigde Staten spelen tegen Australië of Zweden in de gouden medaillewedstrijd van de Zomerspelen 2020 op 6 augustus in het Olympisch Stadion van Tokio.

Naher ontzegde Nederland meerdere kansen laat in de reguliere speeltijd, die eindigden in een 2-2 gelijkspel. Ze zette haar blok in de verlenging voort en redde twee van de vier strafpogingen van Nederland.

Spits Megan Rapinoe scoorde de overwinning toen ze de laatste penalty van de Amerikanen scoorde.

Kristen Press, Rose Lavelle en Alex Morgan zetten de eerste drie pogingen van de Amerikanen vanaf de penaltystip om. De wedstrijd zag vier buitenspelgesprekken die de doelpunten voor de Amerikanen annuleerden.

Nederlandse spits Vivian Miedema scoorde twee doelpunten in het verlies. De Amerikaanse spits Lynne Williams scoorde een doelpunt en assisteerde in de eerste helft van de overwinning.

READ  Gisele Bundchen, een jiu-jitsu-instructeur, wordt weer gezien in Costa Rica

Nederland presteerde beter dan de Amerikanen met 21-16 en loste zeven schoten op doel. Naher redde vijf keer.

Midema zette Nederland in de 18e minuut van de reglementen op voorsprong. De Amerikaanse verdedigers schoten tijdens de reeks meerdere schoten uit Nederland af.

Midima verzamelde een van de afwijkingen in de doos. Ze flankeerde de bal weg van de verdedigers, draaide zich om en schoot een schot met rechts op de linkerpaal van Naher.

Williams hielp de Amerikaanse vrouwen na ongeveer 10 minuten te antwoorden. Ik stuurde een kruis van de rechterkant om de reeks uit te lokken.

De bal viel op de linkerflank, Sam Moyes, die het strafschopgebied in rende en over de rechterkant van het net kopte om Holland-doelman Sari van Veendel te verslaan.

Minder dan drie minuten later sloeg Williams opnieuw toe. De Amerikanen en Nederland kopten bij aanvang van die actie meerdere keren een hoekschop om het strafschopgebied. Daarna viel de bal midden in het strafschopgebied bij Williams.

Williams liet de bal stuiteren voordat hij een halve bal in het verre net schoot. De Amerikanen stonden in de eerste helft met 2-1 voor.

Midima reageerde met een gelijkspel in de 54e minuut.Spits Al-Nijmeya stootte de verdedigers af terwijl ze in de bovenkant van het strafschopgebied dribbelden. Ze rolde de bal vervolgens met haar hak naar achteren en schoot vanaf 20 yards in de linkerpaal om Naher te verslaan.

Naher en Van Veendal hielden de wedstrijd de rest van de reglementen dichtbij.

READ  Meghan Markle produceert geanimeerde Netflix-show Pearl

Naher redde de poging van Lieke Martens met een strafschop in de 81e minuut om Nederland een laat doelpunt te ontnemen. Ze schopte ook de bal van de voet van de Nederlandse vleugelspeler Leneth Berenstein met een sterke onderbreking in de laatste tien minuten van de regulatie.

Zowel Morgan als Bryce vonden in de extra tijd het net, maar beide doelpunten werden niet toegestaan ​​wegens buitenspel.

Naher schoof op om de eerste Nederlandse poging te redden van een strafschop van Midima. LaVelle versloeg Van Veenadel in de volgende poging om de Amerikanen op voorsprong te zetten.

De Nederlander Dominic Jansen klopte Naher bij de derde poging tot strafschoppen. Morgan antwoordde met een schot in de rechter benedenhoek. De Nederlander Stephanie van der Gragt maakte in de strafschoppenserie gelijk met een volgend schot in het net bij de volgende poging.

De pers volgde het met een derde succesvolle strafschop voor de Amerikanen. Naher redde vervolgens een poging van Aniek Nouwen om Rapinoe naar een strafschop te sturen in het voordeel van de matchwinner.

Rapinoe rende naar de lijn en scheurde haar schot in de rechterbovenhoek om Van Venedal te verslaan en de Amerikaanse vrouwen naar de halve finales te sturen.

Tori Hosky uit de Verenigde Staten zwemt op 1 augustus in de finale van de veelkleurige estafette op de 4×100 meter. Australië vestigde een Olympisch record met een tijd van 3:51.60 en de Verenigde Staten pakten het zilver. Foto door Tasos Katopodis / UPI | licentie afbeelding

About the Author: Maaike Taai

'Organisator. Social media-nerd. Algemene communicator. Bacon-geleerde. Trotse pionier op het gebied van popcultuur.'