Oekraïne, Euro 2020: Video Hoogtepunten, Reactie, Hergebruik

De Game of the Tournament (tot nu toe) eindigde in een 3-2 overwinning op Nederland op Oekraïne, aangezien beide partijen zondag hun Euro 2020-campagne aftrapten in het Johann Groof Stadion in Amsterdam, Nederland.

[ MORE: EURO 2020 hub ]

Giorgino Vijnaltham en Watt Wehorst stopten Nederland laat in de tweede helft, maar Andrei Yarmolenko en Roman Yaremsuk hadden nog maar 10 minuten om de Oekraïne op gelijke hoogte te brengen – genoeg tijd om de winnaar in de 85e minuut te pakken door Denzil Dumfries.

Drie dingen die we hebben geleerd: Nederland – Oekraïne

1. Chaos regent in Amsterdam: Tot nu toe waren alle wedstrijden die op Euro 2020 werden gespeeld relatief bescheiden in termen van snelle dramatische veranderingen of de schokkende aard van het onverwachte einde. Nederland – Oekraïne kreeg te veel voor oud-spelers omdat het dreigde met een korte periode van late speeltijd. Ook, met het eerste verwarrende spel in de boeken, is Euro 2020 Officieel Begonnen.

2. De reactie van Oekraïne is geweldig: Met een 2-0 voorsprong in de 75e minuut leek Oekraïne ’s nachts stilletjes Amsterdam binnen te gaan en zwakjes een alomvattende nederlaag te accepteren om Euro 2020 te openen, maar ze hadden andere ideeën. 10 minuten of meer na het eerste doelpunt van Oekraïne kunnen ze de wedstrijd winnen als ze de controle overnemen.

3. De reactie van Nederland op Oekraïne is nog beter: Helaas zijn ze nog bewonderenswaardiger voor hoe ze reageerden op twee keer in vier minuten akkoord gaan terwijl Nederland al zo dicht bij fulltime was. Met zoveel vragen over dit Nederlandse team onder Frank de Boer, is dit een team – en een moment voor de supporters om naar huis terug te keren – dat hen op een zinvolle manier onvermijdelijk weer optilt op een date.

READ  Nederland heeft zijn selectie voor de Europese kampioenen kortebaan bekend gemaakt

Man van de wedstrijd: Giorgino Vijnoldam – scoorde de openingstreffer, maar zette vooral het middenveld in de voorhoede en zorgde voor de overgang van aanval naar verdediging.

Binnen de eerste vijf minuten vloog Nederland uit het openingshek toen de Oekraïense doelman George Bush in een paar star saves werd geduwd.

Ondanks hun dominantie en voortdurende verkenning van het laatste derde deel van Oekraïne, misten ze de scherpte en precisie die nodig waren om de beste kwaliteit kans in Nederland te creëren.

De openingstreffer viel terecht midden in een chaotisch tafereel binnen het Oekraïense strafschopgebied. Bush kwam naar buiten om een ​​lage voorzet te slaan, maar Vijnaltham haalde het niet uit zijn eigen strafschopgebied voordat hij de losse bal vanaf 16 meter het huis in liet vallen.

1-0 werd al snel 2-0, chaos volgde en Oranje presteerde opnieuw beter. Wehorst sprong op een geblokkeerd kruis en gebruikte zijn rechtervoet en side-volley om de bal langs Bush te forceren.

Yarmolenko scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd in de 75e minuut, wat leidde tot een Oekraïense comeback.

Vier minuten later viel de gelijkmaker toen Ruslan Malinowski een vrije trap in het voorhoofd van Yarem Sook dreef.

Dumfries nam de winnaar zes minuten later mee naar huis. Nathan AK dreef de bal in het strafschopgebied, iets achter Dumfries, maar de BSV-verdediger paste zich snel aan om de bal te vliegen.

Naast Nederland is donderdag de clash met Oostenrijk (15.00 uur), terwijl Oekraïne dezelfde dag het noorden van Macedonië treft (9.00 uur ET).