Noord-Macedonië – Nederland: videohoogtepunten, reactie, analyse

Nederland, dat Groep C versloeg, versloeg Noord-Macedonië met 3-0 in een drie-tegen-drie overwinning op Euro 2020.

[ MORE: EURO 2020 hub ]

Memphis Debe zette Oranje op in Amsterdam met een doelpunt in de eerste helft, terwijl aanvoerder Giorgino Vijnoldam in de tweede helft tweemaal scoorde.

Noord-Macedonië viel deze paal aan en twee doelpunten werden afgekeurd omdat ze een rol speelden in een vermakelijk duel.

De vermaarde aanvaller Koran Pandey, 37, kwam tussen emotionele scènes door toen hij zijn 122e en laatste wedstrijd voor zijn land speelde.

Nederland stond bovenaan in Groep C en Nederland bovenaan Macedonië, en Oranje speelt nu bij de laatste 16 in Boedapest op zondag.

3 dingen die we hebben geleerd, Noord-Macedonië – Nederland

1. Opwarming van Memphis: Hij scoorde er één, set twee, en de man die naar Barcelona gaat, speelt met veel vertrouwen. Memphis Debbie was de afgelopen seizoenen in uitstekende vorm voor Lyon en hij is ongetwijfeld de man om Nederland aan te vallen. Als hij een beetje meer dokter zou kunnen zijn, zou hij voor de Golden Lock kunnen zijn omdat zijn pagina zoveel kansen creëert.

2. Defensieve problemen voor Nederlanders: Ze waren het twee keer eens tegen Oekraïne en lieten grote kansen achter voor Oostenrijk en Noord-Macedonië, dus er zijn problemen bij de afwikkeling. Pas als we ontdekken hoe goed deze Nederlandse verdediging is, zullen ze zware tests ondergaan in de knock-outrondes. Deze lijkt tot nu toe een beetje wankel, daarom speelt Frank de Boer het 3-5-2 systeem.

3. De legendarische Pandev vertrekt: Op 37-jarige leeftijd speelde Pandey zijn 122e en laatste wedstrijd voor Noord-Macedonië. De Champions League-winnaar bij Inter Milan heeft een schitterende carrière achter de rug en hij heeft altijd al zijn land naar een grotere wedstrijd willen brengen. Hij heeft het nu gedaan en hij heeft veel respect gekregen van zijn teamgenoten en fans in Amsterdam. Wat een speler was hij en wat een erfenis heeft hij na 20 jaar internationaal in zijn thuisland.

READ  Veiligheid – De toezichthouder maakt zich zorgen over waterstofongevallen in havens in Nederland

Man van de wedstrijd: Giorgino Vijnoldam – Twee goals en gedwongen over de drive. Hij geeft het goede voorbeeld.

Ryan Grevenberg schoof dichter bij Nederland, toen dacht Noord-Macedonië op voorsprong te komen… maar het doelpunt werd terecht afgekeurd buitenspel.

Memphis Depay was een constante dreiging in de eerste helft toen Oranje door versnellingen ging.

Koran Pandey zette vervolgens Drojkovsky op met een mooie foto, maar zijn schot naar voren raakte de paal en kwam eruit.

Voor de rust, en tegen het verloop van de wedstrijd in, nam Nederland de leiding, vond Maln Debbie, en hij ging naar huis na een scherpe aanval.

Er was een VAR-check te verwerken van Daly Blind op Pandey in de opbouw, maar het doelpunt bleef staan.

Denzil Dumfries werd later ontkend, dus er was ook een heropleving van Deborah.

In de tweede helft verwijderde Mathiez de Likt een kopbal van Ivan Trichkovsky, maar een paar minuten later verdubbelden Oranje de voorsprong.

Debbie gokt Georgino Vijnoldam thuis met 2-0, waarna Malone Deboy wordt geweigerd maar geweigerd, maar Vijnaltham pakt de tweede en derde plaats in Nederland.