Nederlandse vrouwen graven diep om China te verslaan, Nederlandse mannen stuiteren terug met overwinning op India

Terwijl de FIH Hockey Pro League-actie doorging in Eindhoven, moesten de Nederlandse vrouwen diep graven om hun 4-2 overwinning veilig te stellen na een dappere prestatie uit China. Later op de avond deden de Nederlandse mannen er goed aan om terug te komen van hun ergste thuisnederlaag een dag eerder door India met 3-2 te verslaan.

(Vrouwen) Nederland vs China 4-2

In de openingsminuten van de wedstrijd deed Nederland een beroep op de Chinese doelman Liu Ping om meerdere keren te redden. Ping deed het goed om de score bij de eerste pauze doelpuntloos te houden.

China vond echter vroeg in het tweede kwartaal enige offensieve vorm. Een briljante strafcornerconversie resulteerde in een verrassende 1-0 voorsprong van He Jiangxin. Maar het duurde slechts 30 seconden voordat Oranje de gelijkmaker vond via Felice Albers op rechts. De indrukwekkende Albers legde de bal voor op Bien Dijk en de thuisploeg kwam weer op gelijke hoogte.

Met nog 5 minuten te gaan in de eerste helft scoorde Oranje het tweede doelpunt uit een strafcorner. Yippee Johnson trok het naar links van de keeper om zijn kant naar voren te brengen.

In het derde kwart vonden de Chinese spelers hun tweede doelpunt. Een losse pass van een Nederlandse verdediger belandde rechtstreeks op Zou Meirong op de rand van de D, die hem vanaf rechts binnenboorde. Maar de Nederlanders stonden aan het einde van het kwart weer vooraan toen China een strafslag kreeg, waarbij Frederik Matla scoorde ondanks dat Bing de goede kant opging.

READ  Breng het naar huis: Nederland

Een nieuwe strafcorner leidde tot het vierde doelpunt van de wedstrijd voor Oranje. Johnson drijft het opnieuw, dit keer recht door het midden en door de benen van de keeper. Dat bracht de 23-jarige naar de eerste plaats in de vrouwencompetitie met tot nu toe acht doelpunten.

Ze mogen dan drie dagen eerder dezelfde tegenstander met vier doelpunten hebben verslagen, maar Oranje moest zaterdag hard werken om een ​​4-2 overwinning op een steeds beter wordend Chinees team veilig te stellen.

Felice Albers werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Het was een heel zware wedstrijd. Ik denk dat we een beetje slecht begonnen, maar we scoorden een paar goede goals, maar het was zwaar. Hun verdediging was beter dan in de eerste game. Ze stonden heel dicht bij elkaar, dus voor ons, de manier waarop we willen aanvallen, was het erg moeilijk… Ik denk dat we steeds meer willen scoren, maar de overwinning is belangrijk, dus we zijn erg blij. .”

(Heren) Nederland vs India 3-2

Op zoek naar verlossing na een zware nederlaag tegen Australië een dag eerder scoorde Nederland als eerste. Sheldon Schauden sloeg een aanvallende bal in de cirkel, die Duko Delkenkamp door het verkeer tegen de achterpaal tikte.

Delkenkamp vond opnieuw de achterkant van het net uit een rebound uit een strafcorner. Maar een Nederlands backstick-doelpunt werd afgekeurd voor Delkenkamps schot.

India maakte gelijk toen een enorme luchtbal Sanjay op de basislijn vond. Hij controleerde het goed en versloeg vervolgens de verdediging met een briljante spin om de verre hoek te vinden voor zijn eerste internationale doelpunt.

READ  Negen toeristen verlieten Princeton na het besturen van de minibus

Abhishek kreeg in de eerste helft nog een luchtbal in de cirkel met nog enkele seconden op de klok, maar zijn schot werd comfortabel gered door doelman Dirk Meijer om de stand bij rust gelijk te trekken.

Tien minuten na het derde kwart gaf een schitterende pass van Luke Tomershuizen Boris Burkhardt alle tijd om de Nederlander op doel te zetten.

Een andere Nederlandse strafcorner werd later gered, maar vanaf de volgende actie kopte Jobe de Mol de bal terug naar Djeb Hodemakers voor de laatste pauze.

21 seconden in het laatste kwart leidde een verdedigende fout van Oranje ertoe dat Sujith de bal aan hun linkerkant omdraaide. Dat stelde Lalit Upadhyay in staat om de bal over te steken naar een ongemarkeerde Gurjant Singh, die de cirkel in rende en een snelle omgekeerde stick langs de linkervoet van de keeper sloeg.

Er was meer actie in de resterende minuten van de wedstrijd, maar de stand bleef 3-2, wat een grote opluchting was voor de thuisploeg.

Jobe de Mol werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Het was heel moeilijk. Na de les die Australië ons gaf, denk ik dat vandaag een kans was om te reageren en ik denk dat we het goed hebben gedaan. Het is niet altijd goed, maar we hebben tenminste gevochten tot het einde en kreeg de drie punten.”

Om de huidige stand in de FIH Hockey Pro League te bekijken, Klik hier.

FIH Pro League – 10 juni 2023

HC Oranje-Rood Stadion, Eindhoven (NED)

READ  Kane Williamson is uitgesloten voor het duel met Nederland

Uitslag: Dames Match 46

Nederland 4-2 China

Atleet: Felice Albers (NED)

Scheidsrechters: Lauren Delforge (BEL), Sarah Wilson (SCO), Celine Martin-Schmetz (BEL-Video)

Uitslag: Heren Match 46

Nederland 3-2 India

Atleet: Jobe de Moll (NED)

Scheidsrechters: Ben Goentgen (GER), Hannah Harrison (ENG), Laurine Delforge (BEL-Video)

About the Author: Rudie Bunskoek

'Webgeek. Wannabe-denker. Lezer. Freelance reisevangelist. Liefhebber van popcultuur. Gecertificeerde muziekwetenschapper.'