Nederland versus India om de FIH Hockey 5 Wereldbekertitel Dames

Nederlandse vrouwen staan ​​zaterdag in Muscat, Oman tegenover India voor hun eerste FIH Hockey 5 Wereldbekertitel.

Op een andere actievolle dag versloegen de Nederlanders Polen en boekten ze hun plaats in de finale, terwijl India voorbij Zuid-Afrika kwam.

Ondertussen neemt Namibië het op tegen de Verenigde Staten in de finale van de Challenger Trophy, waar de 8 teams die de kwartfinales niet hebben gehaald, tegen elkaar strijden.

Zo verliep de slotdag van de damescompetitie…

Nederland versloeg Polen met 3-1 in de eerste halve finale. Polen stond vanaf het begin onder grote druk, waarbij Marta Kucharska een aantal uitstekende reddingen maakte en Amelia Katerla tegen de gang van het spel de score opende aan de andere kant. Nederland kwam voor het eerst in de wedstrijd op achterstand, maar reageerde goed: aanvoerder Noor de Bot scoorde tweemaal en nam bij rust een 2-1-voorsprong. Polen verspeelde een gouden kans om een ​​gelijkspel te maken in de 21eSt minuut, en Sosha Benninga wreef zout in de wonde door seconden later de Nederlandse voorsprong uit te breiden. Nederland gaat in goede vorm de finale in, maar het is onzeker of aanvoerder De Bad fit zal zijn nadat hij vroeg in de tweede helft een knieblessure opliep.

Janneke van de Venne gaf na de wedstrijd toe: “Ik ben een beetje alle kanten op, gemengde gevoelens. We weten niet wat er met een teamgenoot is gebeurd, maar we zijn erg blij dat we het met het hele team hebben gewonnen en de wedstrijd met winst hebben gewonnen, erg blij om naar de finale te gaan.

READ  Klimaatfinanciering: hoe zit het met internationale eenheid?

In de tweede halve finale kwam India twee keer op achterstand in de eerste helft van hun slopende overwinning op Zuid-Afrika, maar ze konden zich na de pauze niet meer inhouden. De Zuid-Afrikanen kenden een geweldige start bij het testen van de Indiase keeper voordat Deshaun de la Rey de score opende. Akshata Abaso Degale sloeg terug voor India, voordat Tony Marks en Mariana Gujur de rust op 2-2 brachten. Zuid-Afrika stortte in de tweede helft in elkaar toen India door een aantal versnellingen schakelde en vier doelpunten scoorde in vijf minuten. India gaat door naar de finale tegen Nederland, terwijl Zuid-Afrika Polen zal ontmoeten in de wedstrijd om de bronzen medaille.

Later zei Ajmina Gujur: “Ik ben erg blij met het succes van het team. Ik denk niet dat ik individueel mijn beste spel speelde, maar het laat zien hoe belangrijk het is om als eenheid te spelen. Hartelijk dank aan het publiek dat ons zo laat op de avond kwam aanmoedigen. We hopen dat ze morgen terug zijn en we zullen ze meer geven om ze aan te moedigen met een goede prestatie en overwinning.

Eerder, in de kwartfinales, werd Nederland voor het eerst op de proef gesteld in het toernooi, maar versloeg Oekraïne met 4-2.

Polen versloeg Uruguay met 5-3. Amelia Caterla scoorde een hattrick toen haar twee vroege doelpunten Polen op voorsprong zetten.

Zuid-Afrika hield stand tegen Maleisië, maar had het moeilijk, verloor drie doelpunten voordat het met 6-4 won.

De klasse van India kwam volledig tot zijn recht in hun 11-1 overwinning op Nieuw-Zeeland. Dadaso Bisal Rudaja scoorde vier doelpunten en Soreng Deepika droeg een hattrick bij.

READ  Noorderlicht verlicht de lucht in sommige delen van Nederland

Na een exit uit de kwartfinale versloeg Uruguay Oekraïne met 5-3 in een kwalificatiewedstrijd voor 5.E – 8E Hij scoorde een hattrick met Manuela Vilar. Uruguay doet mee aan de 5E Een plek tegen Maleisië, dat het ongelukkige Nieuw-Zeeland met 5-3 versloeg.

Challenger-trofee

Als extra “primeur” voor de eerste FIH Hockey5s World Cup spelen de acht teams die de kwartfinales niet bereikten om een ​​nieuwe trofee: de “Challenger Trophy”. Het wordt toegekend aan de kampioenen van het “Challenger”-toernooi. Als teken van aanmoediging voor alle teams werd het initiatief geïntroduceerd door FIH-president Dayab Igram.

Na twee playoff-wedstrijden kwalificeerde Namibië zich voor de Challenger Trophy (9E Place) versloeg Fiji zaterdag met 9-3, waarbij Azeali Philander vier doelpunten maakte en Sunelle Ludwig een hattrick scoorde. Ze moeten het opnemen tegen de Verenigde Staten, die Australië met 8-4 versloegen dankzij vier doelpunten van aanvoerder Linnea Gonzalez.

PG speelt tot 11E Plaats tegen Australië.

Ondertussen scoorde Sudharat Noo-Q een hattrick voor Thailand toen ze Zambia met 9-3 versloegen en Paraguay Oman met 6-3 versloeg. Thailand staat tegenover Paraguay met 13 punten verschilE Zambia en Oman strijden om vijftienE punt.