Nederland is doorgedrongen tot de laatste vier van de Women’s EuroHockey5: European Hockey Confederation

Nederland is het eerste bevestigde team in de halve finales van het Women’s EuroHockey5s Championship in Wallis, met nog drie plaatsen die vrijdagochtend moeten worden bevestigd.

Oranje verzekerde zich van een plek bij de laatste vier door overwinningen op Oostenrijk en Oekraïne, waarbij die twee landen elkaar woensdag ontmoetten in de andere halve eindstrijd.

Noor de Baut maakte er 11-1 van tegen Oostenrijk slechts 12 seconden voordat Oranje op gang kwam, waarna Daphne Nickels een minuut later meer daglicht tussen de partijen bracht.

Beiden eindigden met twee doelpunten, terwijl Bente van der Velt een hattrick voltooide, terwijl Isabelle Glasbruckner een troost scoorde uit een last-minute uitdaging.

Tegen Oekraïne scoorden Nichols en De Bott in de vierde minuut samen voor Oranje. Bij de rust stonden ze met 4-0 voor dankzij doelpunten van Danik van der Wierdonk en De Bott en een afbuiging van Fay Mujderman.

Maar Oekraïne vocht zich goed terug in de tweede helft en scoorde twee doelpunten door de slimme aanraking van Karina Leonova en een doelpunt van Olha Honcharenko op het laatste moment om met 5-2 onderuit te gaan.

Oostenrijk heeft een belang in Oekraïne als ze woensdagochtend de laatste groepswedstrijd op doelsaldo ingaan.

Elders in de groep versloeg Oostenrijk Zweden met 8-1 om hun tweede overwinning van het toernooi te boeken, waarbij Clausbrückner zes keer scoorde.

Zweden opende de dag met hun eerste overwinning van het formaat toen ze met 4-2 wonnen in een goed op elkaar afgestemde strijd tegen Slowakije. Nora Thien bezorgde Zweden een 2-0 voorsprong; Barbora Bucherova zorgde bij rust voor 2-1 en de Slowaken kwamen op gelijke hoogte via Vanessa Kapova.

READ  Nederland Europa Weer | de wereld

Maar Zweden eindigde sterk met Thien die haar hattrick voltooide en Letitia Schrader die er 4-2 van maakte.

In Poule B kwam Türkiye in de eerste drie minuten tot een rally van 2-0 en boekte een indrukwekkende 8-3 overwinning op Wales.

Het geknipte schot van Joan Westwood en Ava Dempsey zag Wales hoog stijgen, maar een reeks uitstekende schoten – gemarkeerd door Fatma Sangul Guldekin, Zeliha Kendir en Berihan Sinar.

Ze zetten hun overwinning tegen Georgië voort, want ze scoorden 5 doelpunten in de eerste 10 minuten en behaalden een gezonde 19-0 overwinning.

Eerder verzekerde Zwitserland zich van hun tweede overwinning van de week met een 19-0 overwinning op de Georgiërs, waarvan Raffaele Tribold er zes scoorde. De Zwitsers staan ​​derde in de poule met zes punten, achter Türkiye op doelsaldo.

Polen voert de groep aan met drie overwinningen uit drie, wat betekent dat ze alleen een gelijkspel nodig hebben van hun laatste groepswedstrijd in Türkiye. Een 7-1 overwinning op Wales in de laatste wedstrijd van de dag zorgde ervoor dat Amelia Catterlaw een hattrick scoorde.

Haar krachtige schot doorbrak de impasse en vervolgens schoot Julia Balcerzak vanaf de linkerpaal binnen om de stand op 2-0 te brengen. Paula Slavinska voegde een derde toe met een poging van dichtbij voordat Wales een pauze kreeg van Lily Roberts om de doelman te omzeilen en naar huis te gaan.

Maar Polen begon foutloos in de tweede helft toen Kaderla er nog twee toevoegde met Monika Polewczak en Magdalena Babiniak.

READ  Vliegen en simpel: Nederlandse fans EK 2020 | Liever 4-3-3 lay-out in National