Nederland denkt opnieuw na over hoe het op het WK vrouwenvoetbal had kunnen zijn

De rondreizende campagne van Nederland Wereldbeker Dames Vrijdag afgesloten met De kwartfinales werden met 2-1 verloren Naar Spanje en de angel van bitterheid en spijt.

Een strafschop die in de 62e minuut aan Nederland werd toegekend na een interventie van Irene Paredes op Lineth Bernstein werd na een VAR-beoordeling ongedaan gemaakt.

Wat een 1-0-voorsprong had kunnen zijn, werd een 1-0-achterstand toen Mariona Caldente scoorde uit een Spaanse strafschop nadat bij nader onderzoek bleek dat de hand van verdediger Stephanie van der Gragt in botsing was gekomen met de bal aan de rand van het strafschopgebied.

Na iets meer dan tien minuten en tegen het einde van de blessuretijd barstte Van der Gragt in een aanvallende rol los en racete op de pass van Viktoria Belova af om de bal rustig langs de Spaanse doelman te schuiven, waardoor de wedstrijd in verlenging terechtkwam. Er was sprake van buitenspel, maar dit keer was de VAR in het voordeel van Nederland.

Maar de overwinning en kwalificatie voor de halve finales gingen laat in de tweede helft van de verlenging naar Spanje met een doelpunt van invaller Selma Baraluelo. Voor Nederland was er alleen maar verdriet en nadenken over wat had kunnen zijn.

Na met 2-0 te hebben verloren van de Verenigde Staten in de WK-finale van 2019, Nederland is geplaatst Ze haalden opnieuw de finale nadat de VS in de achtste finales waren uitgeschakeld. Dit was niet het geval.

Coach Anders Juncker was openhartig in zijn inschatting dat de beslissing van de video-assistent-scheidsrechter, die Nederland duur kwam te staan, verkeerd was.

READ  ABBA's Waterloo was niet het meest gestreamde nummer aller tijden van het VK op het Eurovisie Songfestival

“Nou kijk, ik denk dat de VAR zijn werk niet goed heeft gedaan, maar ze verdienden het om te winnen. Het is gewoon dat die beslissing verkeerd was. Het was een vergissing”, zei hij. “Het belangrijkste is dat dit Nederland is, wij We kunnen voetballen”, zei hij. “We kunnen Spanje verslaan.”

Nederland begon het huidige toernooi in de stad Tauranga in het noorden van het Noordereiland. Ze reizen naar Wellington om te spelen, vervolgens naar Dunedin op het Zuidereiland, naar Australië voor de achtste finales en terug naar Wellington voor de wedstrijd van vrijdag.

Ze staan ​​nu voor een nieuwe reis, de moeilijkste van allemaal. huis.

“We hebben ons best gedaan”, zei Juncker. “We hebben geprobeerd onze zwakke punten te verbergen en onze sterke punten te laten zien, maar er is maar één oplossing: je moet voorwaarts spelen, je moet de bal pakken, aan de bal blijven, het spel creëren, en de eerste stap was geweldig. Tijdens dit toernooi bleek dat het soms geweldig was.’ ‘En andere keren was het minder dan dat.’

Bernstein kreeg in de verlenging twee kansen en hij schoot de ene buiten het doel en de andere over de lat, waardoor Spanje op voorsprong kwam.

“We waren ervan overtuigd dat we ons zouden kwalificeren voor de halve finales en ons zouden kwalificeren voor de finale”, aldus Juncker. “Maar dat hebben wij niet gedaan.

“Aan de andere kant ben ik heel trots op dit team, en op de technische staf. Binnen een jaar konden we terugkomen en dat is moeilijk te accepteren. Maar we hebben onszelf weer op de kaart gezet.”

READ  'GMA3' ankers Amy Robach en TJ Holmes verlaten ABC na het melden van een romantische relatie