Nederland 1-2 Frankrijk: Mbappe versloeg een brace toen Frankrijk de kwalificatie voor Euro 2024 bezegelde.

FRance was er Kylian Mbappé Dankzij de topper van Paris Saint-Germain die beide doelpunten scoorde in een 2-1 overwinning op Nederland in Amsterdam.

Didier Deschamps stelde een volledige opstelling samen terwijl het team hun ongeslagen record wilde verdedigen. Euro 2024 Op weg naar de kwalificatiewedstrijden wist de ploeg van Ronald Koeman dat een overwinning essentieel was voor hun hoop.

Als gevolg hiervan heeft Frankrijk zijn plaats in Duitsland veiliggesteld, terwijl Nederland maandagavond zijn wedstrijd moet winnen en het als tweede geplaatste Griekenland moet verslaan.

De Fransman Kylian Mbappé wordt uitgedaagd door de Nederlander Denzel Dumfries

De vroege aanval van Mbappé

MbappéHet 41e doelpunt van Frankrijk viel zeven minuten later Antoine Griezmann Jonathan Glass speelt de bal wijd voordat hij voorzet.

De Franse spits wachtte op de overwinning van Bart Verbruecken in het Nederlandse doelpunt.

In de tweede periode, Mbappé Deed het opnieuw en liet de schotstopper uit Brighton kansloos achter met een briljante aanval na een knap combinatiespel. Adriaan Rabiot.

De Nederlanders maakten bijna een comeback

Doniël Mallon Een paar minuten later dacht hij er eentje terug te hebben gescoord voor Nederland, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Een Nederlands doelpunt zou komen, maar dat zou pas in de 83e minuut gebeuren Kulindsky Hartmann Hij trok er één terug.

Hij ving Mike Mignon Hij kwam van zijn eerste paal met een krachtige poging om de thuisploeg hoop te geven, maar het was te laat om nog iets uit de wedstrijd te halen.