Met Update kunt u spammers en het totale aantal mensen op Google Drive blokkeren

Afbeelding van het artikel met de titel Nieuwe update waarmee u spammers en totaal aantal mensen op Google Drive kunt blokkeren

Foto: David Ramos (Getty Images)

Zoals met alle dingen, heeft internet hoge scores, zoals schattige katten, hun zwakheden, of spammers, trollen en mensen die aanstootgevende inhoud delen. Velen van ons vermijden deze personen, hoewel het op sommige platforms gemakkelijker is om dit te doen dan op andere. Hier is goed nieuws:Als je problemen hebt met deze typen van mensen, kunt u ze nu met Google Drive blokkeren.

op een nieuwe manier Google Workspace-update deze week gepost, Het bedrijf erkende dat hoewel Google Drive bedoeld is om mensen overal te laten opslaan, delen en samenwerken, de deelmogelijkheden van het product kunnen worden misbruikt door kwaadwillenden. Juist om deze reden heeft Google besloten een manier te creëren waarop individuen andere gebruikers kunnen blokkeren, zelfs als ze die gebruikers eerder toegang hadden gegeven tot hun inhoud.

“Als je een gebruiker blokkeert, blijven niet alleen de voordelen van het delen van Drive behouden, maar belangrijker nog, de veiligheid van Drive-gebruikers”, schreef Google in een blogpost.

Bovendien zei Google dat het blokkeren van een gebruiker op Drive ook zal voorkomen dat ze met u communiceren in andere apps en services.

Met de nieuwe blokkeerfunctie kunnen gebruikers voorkomen dat anderen in de toekomst inhoud met hen delen, Wat volgens Google handig kan zijn als een andere gebruiker een “record heeft van het verzenden van spam of aanstootgevende inhoud”. Het zal ook individuen toestaan Om alle bestanden en mappen in Drive te verwijderen die door de overtredende gebruiker zijn gedeeld, zodat ze deze kunnen verwijderen Spam en aanstootgevende inhoud tegelijk. Ten slotte, zoals hierboven vermeld, kunnen gebruikers met de functie annuleren De toegang van iemand anders tot hun inhoud.

Om iemand te blokkeren, open je Drive en Klik met de rechtermuisknop op een bestand, waardoor de opties worden geopend Lijst. Tik in dat menu op verbannen gebruiker) en dan blok In het net. Mocht je van gedachten veranderen, dat kan ook Deblokkeer iemand.

Zoals eerder opgemerkt 9to5GoogleSpam op Google Drive is al jaren een probleem. Dit komt omdat individuen bestanden met iedereen op het platform kunnen delen – voor het delen van bestanden is geen toestemming van de andere persoon nodig – zolang ze een e-mailadres hebben. Hoewel er een knop Verwijderen is in Drive, worden gedeelde bestanden niet verwijderd, maar worden ze eenvoudigweg aan het zicht onttrokken, wat betekent dat ze nog steeds kunnen worden weergegeven in zoekresultaten en andere gebieden.

Het lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo belangrijk, maar het kan erg ongemakkelijk of zelfs gevaarlijk zijn. Eén gebruiker in de afgelopen jaren geklaagd Dat ze nog steeds toegang hadden tot een gedeelde map die eigendom was van hun gewelddadige ex-vriend en meldden dat ze “de controle kwijt waren en de mogelijkheid om mezelf niet van deze inhoud te verwijderen – van deze persoon.” Ja, zeker geen goed gevoel.

Google zei dat het de blokkeerfunctie geleidelijk uitrolt, die donderdag beschikbaar zal zijn voor alle Google Workplace-klanten, G Suite Basic-klanten, zakelijke klanten en gebruikers met persoonlijke Google-accounts. Oorspronkelijk aangekondigd de functie op Misschien.

READ  Apple deelt in een nieuw interview waarom de 11-inch iPad Pro het Liquid Retina XDR-display en meer niet krijgt

You May Also Like

About the Author: Egbert Brink

'Lezer. Woedend bescheiden reisliefhebber. Extreme voedselwetenschapper. Schrijver. Communicator.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *