Magian wint zilver op 1500m op EK

Ierland Ciara Majin Hij won de zilveren medaille op de 1500m finale op het EK in München.

Magjan reed een indrukwekkende race en eindigde het seizoen in zijn beste tijd van vier minuten 2,56 seconden, achter titelverdediger Laura Muir uit Groot-Brittannië. De Poolse Sofia Al-Nawi won de bronzen medaille.

De Portaferry-vrouw bereikte de finale en zwaaide hard voor een medaille en toonde haar intentie vanaf het begin toen ze in de eerste ronde naar voren snelde.

Muir, die Magian versloeg voor goud op de Commonwealth Games, liep een race die erg lijkt op die finale, waarbij hij halverwege de leiding nam en wegreed, maar net als die laatste finale in Birmingham bleef Magen hem bijbenen.

De Schot voerde het tempo op in de laatste ronde en zag eruit alsof ze verwachtte dat Magian naar beneden zou komen, maar haar tegenstander zou niet worden neergehaald en duwde de uiteindelijke winnaar helemaal naar de finish.

Net voor de medaillerace voor de Mageean, Engels markeren Hij verzekerde zich van zijn plaats in de finale van de 800 meter.

De Letterkenny-man zette een controlerende manier van rennen neer om zijn plaats in de finale te boeken als een automatische kwalificatiewedstrijd en eindigde als derde met een tijd van 1:46.66.

De Engelsen begonnen sterk en behoorden in de beginfase tot de koplopers voordat de Spanjaard Mariano Garcia het overnam en ze wegdreef.

De Engelsen eindigden als vierde in het midden van de etappe met verhoogd tempo, maar ze stoorden hem nooit en gingen op Garcia’s schouder zitten, zijn positie behouden en gelijke tred houden.

De 29-jarige behield Garcia voor de finale op rij, voordat hij de Brit Jake Whiteman versloeg voor de derde plaats.

De Ierse vrouwen 4 x 400m Het team boekte hun plaats in de finale van zaterdag door vanochtend in de halve finale een nationaal record van 3:26,06 seconden te vestigen voor de tweede plaats.

READ  Amsterdamse katten werken samen met de American Women's Football League

Met vier van de zes snelste vrouwen op de 400 meter van de Ierse vrouwen in de geschiedenis in de line-up, waren de verwachtingen hooggespannen en Sophie Baker, Phil Healy, Rashidaat Adeleke en Charlene Maudsley stelde niet teleur, want Adeleke zette haar rijke vorm voort met de derde terugwedstrijd, terwijl Ierland van de derde naar de eerste plaats opschoof.

In een sterke race met Duitsland, Frankrijk, Nederland en Zwitserland was het Becker die haar hard van de tweede baan trok.

Atleet Rahini Shamrock bepaalde het tempo (52.21) en na Sauber’s overdracht aan Healy kon de Nederlander via een formidabele Laiki Claver de leiding nemen.

De teleurstelling van haar vroege vertrek op de 400 meter terzijde, Healey (51,75) bleef stabiel op het traject terwijl Zwitserland de druk opvoerde, waarbij de atleet uit Cork het stokje overhandigde aan Adeleke met Ierland als derde.

De Tallaght AC-ster, na een nationaal record te hebben neergezet met haar vijfde plaats in de finale van de 400 m, was in sensationele vorm en liep met 49,49 de snelste wedstrijd van alle atleten, met Claver de enige andere kanshebber die onder de 50 ging.

De 19-jarige gaf Maudsley (52,58) een enorm voordeel, en terwijl de debutant van het EK standvastig standhield op de eerste 250 meter, was ze in de laatste 50 meter erg moe om Nederland naar huis te laten drukken, met Ierland veilig een automatische plaats in het record Finale en nationaal.

De finale vindt plaats om 20.45 uur Ierse tijd.

“We wisten dat we het konden”, vertelde Healey aan RTÉ Sport. “Natuurlijk moet je eropuit gaan om het te doen, maar nu ligt de focus op het racen van morgen.”

“Ik ben blij dat ik die fractie van 51 seconden kan posten, afgeleverd bij Rachidat en ze heeft ongelooflijk werk geleverd, net als Sophie en Charlene.”

Ook in de finale Louise Shanahan die een fantastische race had om de automatische kwalificatie voor de 800m play-off op zaterdag te bezegelen.

De Olympische Spelen van Tokio namen hun plaats in de inaugurele halve finales in nadat ze donderdag 2:02.80 hadden gelopen en bereikten op een verhard veld de finish met een prachtige finale 100m om als derde over de streep te komen in 2:01:15 .

Shanahan, die studeert voor een doctoraat in de kwantumfysica aan de Universiteit van Cambridge, rende van begin tot eind een slimme sprint en klampte zich vast aan de bocht achter paal Anna Wilgus, die het tempo in de eerste ronde vertraagde.

Toen ze aanbelden, duurde het niet lang voordat de gouden medaille-favoriet Kelly Hodgkinson haar gezag in de race liet gelden, maar Shanahan, die eerder dit jaar de snelste vrouw van Ierland werd die ooit de 800 meter overschreed, hield stand en werd vierde na Dat. Bij de laatste bocht.

Van daaruit ging de Leval-speelster van start, behield haar vorm en klom op naar de derde plaats om de Olympische zilveren medaillewinnaar Ekaterina Guliyev en de Duitse Magiti Kohlberg uit te dagen om de streak te bereiken.

Hodgkinson kwam als eerste over de streep om 2:00.67, met Wieldosz als tweede.

De finale van de 800 meter vindt zaterdagavond om 19.15 uur plaats.

Na de race zei Shanahan: “Ik was niet echt zeker toen ik over de streep kwam, toen ik die grote Q naast mijn naam (en als Europese finalist) zag staan, het is een droom die uitkomt. Ik kan niet geloven het.

“Daardoor ging ik door de kwalificatie alsof het een finale was en ik zei hetzelfde in de halve finale. Dus ik kwam er sterk uit, kreeg een goede positie en bleef dicht bij de binnenrail en ging toen van 200 naar 600 zonder push of dat soort dingen.

READ  Loting voor India in groep "D" samen met Engeland, Spanje en Wales

“Ik wist dat ik niet te snel door de bel ging, ik dacht gewoon dat ze buiten in de rij zouden gaan staan, dus ik hoopte dat het gat zou opengaan en dat het Kelly was die recht voor me stond, wetende dat ik het niet was. Dus ik wist dat die kloof zich uiteindelijk zou openen en om eerlijk te zijn, ik kon op dat moment niet geloven toen het gebeurde en dat er niet meer mensen wegvlogen.”

Colin Doyle, Mark Smith en Joseph Ogyomi reageerden na de estafette

Er was een grote teleurstelling voor Ierland Heren 4 x 100m Het team daar werd warm en liet een stick vallen in de tweede uitwisseling, wat ertoe leidde dat het team de Europese kampioenschappen atletiek in München niet afmaakte.

Israel Olatound, Mark Smith, Colin Doyle en Joseph Ogyoumi hadden de ambitie om de finale te bereiken, ofwel met de derde plaats in hun kwalificatie, of als een van de snelste niet-auto kwalificaties, met het nationale record 39.23 ook in het vizier.

Olatund, die een nieuw nationaal record vestigde door als zesde te eindigen op zijn allereerste optreden door een Ier in de finale van de 100 meter op de Europese kampioenschappen atletiek op dinsdag, was vanaf baan twee in de eerste etappe en sloeg de blokken uit.

Het was een schone levering aan Smith en de man van Rahini Shamrock liep goed, maar met Ierland in de top drie, werd het stokje gegeven in de levering aan Doyle of Leval.

Dat maakte een einde aan hun interesse in racen, omdat Ojewumi van Tallaght AC hem niet naar huis kon brengen.

Groot-Brittannië won de kwalificatie met een tijd van 38,41 seconden, met Nederland op de tweede plaats en Zwitserland op de derde plaats.