Liberato Cacas maakt Serie A-debuut voor Empoli bij verlies tegen Juventus

Young All Whites-ster Liberato Cacas maakte zijn Serie A-debuut, in wat tevens de grootste wedstrijd van zijn ontluikende carrière was.

De 21-jarige voormalige producer van Wellington Phoenix speelde zondag 70 minuten op linksback voor Empoli FC in hun 3-2 nederlaag tegen het machtige Juventus (Nieuw-Zeelandse tijd).

De eerste Nieuw-Zeelander die aan de competitie deelnam, Kakas, van Italiaanse afkomst, maakte eerder deze maand zijn debuut voor zijn nieuwe club – die hem werd uitgeleend van het Belgische Saint-Truiden – na 20 minuten van de bank. In een 0-0 gelijkspel met Bologna.

Liberato Cacace, gefotografeerd tijdens zijn Serie A-debuut bij Empoli FC, kreeg de eerste start van zijn nieuwe club tegen Juventus.

Gabriel Malenti / Getty Images

Na een week later in het 1-1-gelijkspel met Cagliari Calcio niet van de bank te zijn gebruikt, verdiende Cacas 12 minuten in de 2-0-nederlaag tegen Sampdoria afgelopen weekend, en na die wedstrijden tegen alle partijen in de onderste helft van de competitie . Toen kwam de kans van de golden kiwi tegen een van de grote honden.

Lees verder:
Premier League: Christian Eriksen ‘gelukkige man’ na eerste wedstrijd sinds hartstilstand
De opkomst van Alex Greive laat club en land zien wat er kan gebeuren als je de kans krijgt
* Wellington Phoenix-wedstrijden zijn uitgesteld nadat Parramatta Stadium onspeelbaar werd geacht

Voordat hun streak vorig seizoen werd doorbroken door Inter Milaan, won Juventus negen opeenvolgende Serie A-titels van 2012 tot 2020, en nadat hij de talenten van Kacas had ontdekt, wilde hij hem voor de heenwedstrijd vastleggen bij het Under-23-team. De international voelde het als een stap terug in zijn carrière en bleef liever in België.

READ  Hoe presteren Rangers, Celtic, Aberdeen en St Johnston midden in de week?

Juventus staat momenteel op de vierde plaats in de ladder en is trots op grote namen als de Italiaan Leonardo Bonucci en Moise Kean, de Polen Foych Szczny, de Braziliaan Arthur, de Nederlander Matisse de Ligt en de Serviër Dusan Vlahovic, en op een vermakelijke competitie in het Empoli Carlo Castellani-stadion. , Cacas worstelde om het risico van de Colombiaanse international Juan Cuadrado te verkleinen.

Een kopbal van Kane bezorgde Juventus in de 32e minuut een voorsprong, maar de gastheren vonden acht minuten later de gelijkmaker van Szymon Zurkovsky in een doelpunt.

Vlak voor het einde van de eerste helft heroverde Vlahovic echter het voordeel van de gasten en maakte in de 66e minuut nog een doelpunt dankzij een schitterend schot.

Invaller Andrea La Mantia verkleinde het verschil in de 76e minuut, maar Juventus wist drie waardevolle punten vast te houden, aangezien de drie ploegen boven hen – Milaan, Inter Milan en Napoli – in de laatste ronde een gelijkspel moesten regelen.

Empoli bezet de 13e plaats op de tafel, gevolgd door Genua, dat maandag de voorlaatste is (Nieuw-Zeeland).