Kylian Mbappé scoort twee doelpunten in de overwinning van Frankrijk op Nederland en plaatst zich voor kwalificatie – Verslag EK 2024 | voetbal nieuws

Kylian Mbappé scoort twee doelpunten in de overwinning van Frankrijk op Nederland en plaatst zich voor kwalificatie – Verslag EK 2024 |  voetbal nieuws

Kylian Mbappé scoorde beide doelpunten toen Frankrijk zijn plaats op het EK 2024 veiligstelde met een 2-0 overwinning op Nederland; Cristiano Ronaldo scoorde ook twee doelpunten en leidde Portugal naar de kwalificatie voor de finale door Slowakije met 3-2 te verslaan. Ook België plaatste zich met een 3-2 overwinning op Oostenrijk. Azerbeidzjan versloeg Estland met 2-0

22:45 Britse tijd, vrijdag 13 oktober 2023

Kylian Mbappe scoorde tweemaal, waaronder een verbluffende treffer van buiten het strafschopgebied, toen Frankrijk Nederland met 2-0 versloeg in Amsterdam en kwalificatie voor Euro 2024 veiligstelde.

Nadat hij Frankrijk in de zevende minuut op voorsprong had gezet, voegde Mbappe acht minuten in de tweede helft een verbluffend tweede doelpunt toe, waarbij hij passes uitwisselde met Adrien Rabiot en een perfect schot over Bart Verbruggen in de bovenhoek van het doel afvuurde.

Quilindci Hartmann verkleinde de voorsprong zeven minuten voor de reguliere tijd.

Het resultaat breidde het perfecte record van Frankrijk in Groep B uit naar de zesde overwinning, waarmee het zijn plaats in de finale van volgende zomer in Duitsland veiligstelde met nog twee wedstrijden te gaan.

Hun tegenstanders zakten van de tweede naar de derde plaats en werden vervangen Griekenland – Wie heeft er met 2-0 gewonnen? republiek Ierland In Dublin.

afbeelding:
De Griek Giorgos Masouras (tweede van links) viert het doelpunt in het Aviva Stadion

Georgios Giakoumakis en Georgios Masouras scoorden in de eerste helft en maakten officieel een einde aan de kansen van Ierland op automatische kwalificatie.

READ  Night Walk wordt in Saoedi-Arabië opnieuw georganiseerd door Sports for All

Griekenland heeft nu drie punten voorsprong op Nederland, dat nog een wedstrijd op zak heeft.

In de zesde groep, België Het verzekerde zich van kwalificatie voor de finale door het team op de tweede plaats met 3-2 te verslaan Oostenrijk.

De bezoekers leken in beweging te komen na de brace van Dodi Lukebakio en het doelpunt van Romelu Lukaku, waardoor ze voor het uur al een voorsprong van drie punten hadden.

Daarna werd het minder comfortabel toen Konrad Laimer er in de 72e minuut één terugtrok, België werd teruggebracht tot 10 man vanwege de rode kaart van Amadou Onana zes minuten later, en Marcel Sabitzer scoorde een penalty in de 84e minuut – maar de ploeg van Domenico Tedesco wist te scoren. een gelijkmaker, in de 84e minuut, de overwinning zien.

terwijl, Azerbeidzjan Het noteren van hun eerste overwinning in de groep na hun overwinning Estland 2-0 in Tallin.

Portugal Ze voltooiden ook hun kwalificatiemissie met een 3-2 overwinning Slowakije In Porto scoorde Cristiano Ronaldo twee doelpunten.

Goncalo Ramos en Ronaldo scoorden vanaf de strafschopstip voor de gastheren in de eerste helft, en nadat David Hanko reageerde, maakte Ronaldo er in de 72e minuut 3-1 van voor zijn 125e internationale doelpunt.

Stanislav Lobotka scoorde het tweede doelpunt voor Slowakije, dat tweede staat achter Portugal in Groep Tien.

Andere vrijdagwedstrijden waren getuige op het complex IJsland En Luxemburg 1-1 gelijkspel in Reykjavik Bosnië-Herzegovina Met 2-0 gewonnen Liechtenstein.