JudoInside – Nieuws – Pleuni Cornelisse biedt Nederlandse Olympische opties U57kg aan

De Nederlandse Pleuni Cornelisse heeft donderdag in Linz haar beste carrière neergezet door de U57kg-titel te winnen bij de Grand Prix Opper-Oostenrijk. In de finale versloeg hij Seeja Paulhas van Vasari. Met de recente bronzen medaille van het Nederlandse team in het mixed team-evenement, zijn de Nederlanders op zoek naar iemand die zich kan kwalificeren voor de Spelen om het U57kg-gat te dichten, waarbij Cornelis de optie biedt met nog eens 700 punten op zak.

De laatste race van de eerste wedstrijddag van de Grand Prix van Opper-Oostenrijk werd als spannend bestempeld, aangezien beide finalisten de hele dag veel talent en energie toonden. Halverwege was er maar één shido. Met nog een minuut op het scorebord greep Cornelis een goede kans op de overwinning via Waja-Ari. Kan ze onder de druk van het balhuis het resultaat behouden? Niets was zeker tot de laatste seconden, maar ja, ze deed het om de gouden medaille te winnen.

In de halve finale liet Cornelis olympisch medaillewinnares en voormalig tweevoudig wereldkampioen Daria Philodit, die een zeer ingewikkelde kwartfinalepartij had tegen Nekota Smith-Davies (GBR), geen kans; De twee deelnemers streden om een ​​lange gouden score voordat Philodit eindelijk een kans kreeg.

Marika Perisic (SRB), winnares van de Tbilisi Grand Slam 2023, de nummer één van het toernooi, hoopte haar Georgische prestatie te herhalen, maar ze werd op haar pad geblokkeerd door de jonge Japanse junior Akari Omori, die de bronzen medaille won. Na een zilveren medaille op de Junior Wereldkampioenschappen in Guayaquil in augustus vorig jaar, werd ze derde in Tasjkent afgelopen maart en Tokio in december 2022.

READ  Nederlandse activisten verliezen de zaak van etnisch profileren en beloven in beroep te gaan

Het enige dat Omori nog restte was 2017 Cadet Wereldkampioen Seija Ballhouse (GER). Als er maar twee jaar tussen de twee atleten zitten, heeft Ballhaus twee jaar ervaring om zich te kwalificeren voor de finale. .

Marika Perisic (SRB) en Daria Philodit (UKR) streden in de eerste wedstrijd om de bronzen medaille. Perisic was minder actief dan Philodide en werd in de eerste inning bestraft door Shido, maar bood goede weerstand voor de dubbele wereldkampioen, genoeg weerstand om de golden score-periode in te gaan. Toen besloot Daria Philodit een grote soto-makikomi te beginnen om waja-ari op te nemen. Het is niet de kleur waarvoor ze kwam, maar brons is toch een goed resultaat voor de Oekraïense kampioen.

Nekoda Smith-Davies werd door Akari Omori uitgedaagd om een ​​tweede bronzen medaille te claimen om haar beste positie na de wedstrijd te vinden. Helaas voor de Brit verliep de wedstrijd om brons niet naar zijn zin, nadat hij als eerste scoorde tegen waja-ari, en na een sterke kumi-kata-strijd ging hij voor de tweede keer ten onder, de overwinning ging naar Akari Omori.