Internationaal voetbal 2021: Matildas uit Duitsland versloeg de nummer twee van de wereld en scoorde vijf doelpunten, hoogtepunten

Het was Matildas ‘eerste interland sinds de COVID-pandemie meer dan een jaar geleden begon en was verre van wat ze wilden tegen Duitsland.

Twee late goals zorgden voor enig respect op het scorebord, maar Matilda werd van de ene op de andere dag vernederd door de nummer twee van de wereld, Duitsland.

De Duitsers leidden met vier doelpunten in 65 minuten, voordat Emily Gelnick in de laatste tien minuten twee keer scoorde tussen de 5-2 verliespartner van de vijfde eigenaar.

Het was Mathildas ‘eerste interland sinds de COVID-pandemie meer dan een jaar geleden begon, als bekroning van een ellendig debuut voor de nieuwe coach Tony Gustafson.

Bekijk de wedstrijd Matildas vs Holland live op Caio. Nieuw bij Kayo? Probeer nu 14 dagen gratis>

Zonder twee van hun verdedigende sterren, na meer dan een jaar niet te hebben gespeeld en voor het eerst in minder dan een week samen te zijn geweest, heeft Matilda ook een zware strijd meegemaakt. Maar Gustafson sprak de hele week over een cultuur zonder excuses.

Ze moeten zichzelf echter snel inhalen, met Matilda woensdag tegen wereld nummer 4 Nederland (AEST).

Australië begon niet echt op te schuiven, en toen Duitsland het ene schot na het andere in doel schoot, hadden de bezoekers moeite om een ​​momentum en vloeiendheid in hun spel te krijgen.

Een fout van middenvelder Ivy Loic zorgde ervoor dat Shwiki Nuskin naar de bal kon rennen en hard schoot om de rechter benedenhoek te vinden om de thuisploeg de openingstreffer te bezorgen in de 11e minuut.

READ  FIH kondigt schema Hockey Pro League 2023-24 aan - ThePrint - ANIFeed

Enkele schattige handschoenen van Lydia Williams hielden Australië in de wedstrijd in de eerste helft, maar ze kon niets doen om te stoppen met wat komen ging.

Drie snelle goals na een pauze van Katherine Hendrich, Jules Brand en Laura Friggang waren een beloning voor hun dominantie, maar in feite hadden ze die vooruitgang kunnen verdubbelen als ze voor het doel hadden kunnen spelen.

Brand won de derde plaats voor Duitsland toen hij een van Williams ‘uitgestrekte armen liet glijden, voordat de 18-jarige zelfverloochening doormaakte om Freigang een lichte finish toe te staan.

Jelnick eindigde definitief in de 82e minuut om Australië op het bord te zetten, maar haar doelpunt werd verbluffend gemist door Linda Dalman die scoorde met een prachtige volley in de eerste minuut van blessuretijd.

Jelnick ging naar huis om een ​​late dubbel te scoren om wat vaart te krijgen in de cruciale tweede interland volgende week.