Inter sluit 2021 af met een overwinning om de Italiaanse competitie te domineren

Zeven opeenvolgende overwinningen. Zes op een rij zonder af te zien. Elf recht ongeslagen.

Inter Milan sloot het jaar af met een 1-0 overwinning op Turijn om de controle over de Italiaanse competitie te behouden en hun poging om opeenvolgende Serie A-titels te winnen een boost te geven.

Hoewel Inter al de leiding heeft gekregen voor het punt halverwege het seizoen om de vakantie in te gaan, was het een welkome overwinning een dag nadat de kantoren van de club werden bestormd door de financiële politie tijdens een lopend onderzoek naar valse boekhouding.

Denzel Dumfries scoorde vanaf de rand van het gebied om een ​​tegenaanval af te sluiten na een pass van Eden Dzeko met de hak tijdens de eerste helft in het San Siro Stadium.

Het was het derde doelpunt in vier wedstrijden voor de Nederlandse rechtsback.

Inter 2021 eindigt met een voorsprong van vier punten op rivalen Milan, die met 4-2 won bij gastland Empoli met twee doelpunten van Frank Kessie en een doelpunt van Alessandro Florenzi en Teo Hernandez.

Het als derde geplaatste Napoli verloor zeven punten achter Inter nadat het thuis met 1-0 verloor van de degradatiebedreigde Spezia, die profiteerde van een eigen doelpunt van Napoli-verdediger Juan Jesus.

Spezia schoot geen enkel schot op doel.

Manolo Gabbiadini scoorde 10 minuten voor tijd en bracht daarmee de 1-1 gelijkspel met Sampdoria in Rome.

Eldor Shumorodov had Roma acht minuten geleden bij zijn derde poging op voorsprong gezet, nadat hij zijn eerste twee schoten had geblokkeerd.

READ  Fans op sociale media reageren op de link van Newcastle met Georginio Wijnaldum

Daarna scoorde Gabbiadini van dichtbij na een hoekschop.

Roma bezet de zesde plaats, zes punten achter Atalanta, en de laatste plaats in de Champions League in het eerste seizoen van José Mourinho bij de Giallorossi-coach.

Roma staat in punten gelijk met de als zevende geplaatste Fiorentina, die met Verona 1-1 gelijkspeelde.

Gaetano Castrovilli maakte de gelijkmaker voor La Viola met een kopbal na een openingstreffer van gastheer Kevin Lasagna.

Lazio versloeg Venetië met 3-1 met Pedro, Francesco Acerbi en Luis Alberto met een doelpunt voor de bezoekers.

Het resultaat was de kroon op het beste kalenderjaar voor Lazio om als achtste te eindigen in de geschiedenis van de Serie A – met een clubrecord 24e overwinning in 2021.

Bologna won met 3-0 van Sassuolo in de mid-table wedstrijd met doelpunten van Riccardo Orsolini, Aaron Hickey en Federico Santander.