India geschokt door 0-3 nederlaag Nederland in halve finale WK dames junioren

De droomloop van het Indiase dameshockeyteam in de FIH Junior World Cup kwam tot stilstand nadat ze zondag in de halve finale met 0-3 verloren van drievoudig kampioen Nederland.

Het Indiase team, dat de bronzen medaille won in de competitie van 2013, blonk uit in deze competitie.

Het team heeft tot nu toe hockey van hoge kwaliteit ontwikkeld om zonder nederlaag door te gaan naar de laatste vier ronden.

Maar Nederland won met drie velddoelpunten van Tessa Beatsma (12e minuut), Luna Fokke (53e) en Zip Dickey (54e) om door te gaan naar de vierde finale.

Daarentegen begonnen de Indianen met een heldere noot en domineerden de aanvankelijke rol van uitwisselingen.

Mumtaz Khan, India’s topscorer aller tijden met tot dusver zes doelpunten, kwam in het begin dicht bij een voorsprong van zijn team, maar zijn schot van aanvoerder Salima Dede raakte de paal.

De Indians schoten in het eerste kwart hard op het Nederlandse doel en namen drie strafcorners, maar faalden in het slotproces.

Nederland scoorde tegen de loop van het spel in de 12e minuut dankzij een schitterende veldinzet van Beatsma, omschreven als het mooiste doelpunt van de wedstrijd.

Het doelpunt veranderde de look van het spel volledig, van waaruit de Nederlanders de actie controleerden en de Indiase verdediging onder druk zetten met meedogenloze invallen, waaronder drie mislukte strafcorners.

Na de wijziging van de uitslagen domineerde Nederland de actie volledig en waren de Indianen tevreden met het afwachtende spel, in aantallen verdedigend en wachtend op een tegenaanvalkans.

READ  Duitsland, het VK en Nederland volgen in het sluiten van ambassades in Istanbul vanwege terreurdreiging

Maar geen van beide teams faalde in hun manoeuvre omdat er in het derde kwart geen doelpunt werd gescoord.

Oranje breidde de voorsprong in de 53e minuut uit met een schitterende cross-field pass van Noor Omrani en een omgekeerde treffer van Fokin langs de Indiase garde Pichu Devi Karibam.

Een minuut later nam Nederland de wedstrijd weg van de Indians met een nieuwe veldslag.

Vanaf dat moment was het voor de Indians onmogelijk om het spel te veroveren en hun plaats in de finale te veroveren, aangezien Nederland bleef domineren.