Ik ging naar Amsterdam en het liet me zien hoeveel beter fietsen in Groot-Brittannië kan zijn

Ik ging naar Amsterdam en het liet me zien hoeveel beter fietsen in Groot-Brittannië kan zijn
Adam Beckett

Adam, de nieuwsredacteur van Cycling Weekly, geeft wekelijks zijn mening over wat er speelt op de topniveaus van onze sport.

Dit stuk maakt deel uit van The Leadout, een showcase van nieuwsbrieven van Cycling Weekly en Cyclingnews. Om deze in uw inbox te ontvangen, kunt u zich hier abonneren. Zoals altijd kunt u een e-mail sturen naar [email protected] als u iets wilt toevoegen of een onderwerp wilt voorstellen.

Eerder in maart had ik het geluk Amsterdam te bezoeken, om de lancering van Maap's eerste winkel in Europa bij te wonen. Daarover binnenkort meer, maar door de reis naar Amsterdam kon ik toch voor het eerst fietsen ervaren, als volwassene.

Ik weet nog steeds niet hoe zebrapaden in Nederland gebeuren. Auto's stoppen, voetgangers stoppen, maar fietsen blijven passeren. Dit is misschien niet helemaal legaal, maar het was een indicatie van hoe belangrijk fietsers hier zijn. Afgezien van Kopenhagen ben ik er niet zeker van dat ik ooit ergens ben geweest waar het wielrenneren zo normaal en normaal lijkt. Het heeft mij verheugd en verdrietig gemaakt dat Britse steden hier over het algemeen zo ver van verwijderd lijken.

You May Also Like

About the Author: Annelijn Mansfelt

'Social media-expert. Bekroonde koffie-nerd. Algemene ontdekkingsreiziger. Probleemoplosser.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *