Ierland behaalde de eerste plaats op de Olympische Spelen in Parijs en behaalde de vierde plaats op de World Show Jumping Championships

Op een avond vol drama op de ECCO FEI World Show Jumping Championships in Herning, Denemarken, zag het Ierse Michael Blake-springteam bestaande uit Dennis Lynch, Bertram Allen, Sian O’Connor en Daniel Coyle hoe ze een van de vijf felbegeerde locaties innamen die werden aangeboden om de Olympische Spelen van 2024 in Parijs te organiseren.

Aan het einde van een spannende vrijdagavond sprong Ierland van de negende plaats ’s nachts om als vierde te eindigen in het algemeen klassement – en uiteindelijk verkwist het de bronzen medaille met slechts één strafschop.

Alleen de top 10 van de 22 teams die aan de week begonnen, haalden de finale onder de schijnwerpers, waarbij Ierland de avond als negende algemeen begon en 17.15 penalty’s nam uit de eerste twee ronden die op woensdag en donderdag werden gespeeld.

Dennis Lynch van Tipperary sprong als eerste voor Michael Blake in Ierland met de winnaar van de Grand Prix van Rome in Brooklyn Heights.

De nummer 25 van de wereld produceerde een uitstekende run, sprong duidelijk over hekken en pakte slechts een eenmalige fout op wat een zeer uitdagende baan bleek te zijn.

Daarna gaf Bertram Allen van Wexford Ierland nog een flinke boost toen hij met het Ierse sportpaard Patchino Amero een schitterende foutloze run sprong. Die rondes van Lynch en Allen brachten Ierland met vijf plaatsen naar de vierde plaats met nog twee renners om te springen voor elk van de 10 teams.

Op de derde plaats in Ierland was Sean O’Connor van meth en c-fier 2 foutloos tot de voorlaatste set toen ze een one-fence en een-vijf plek opleverden. Dit resultaat van O’Connor zou van vitaal belang zijn, aangezien Derry Daniel Coyle verschillende hindernissen had met Legacy, waarna Coyle besloot met pensioen te gaan, wetende dat hij het resultaat van Ierland niet kon verbeteren.

Terwijl het parcours indruk bleef maken op ’s werelds beste paarden en jockeys, bleef Ierland het klassement beklimmen en toen het laatste paard de finish passeerde, kon Ierland een uitstekende vierde plaats vieren en het team’s ticket voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024 vieren.

Zweden nam het welverdiende teamgoud mee naar huis na een score van slechts 7,69. Nederland won het zilver met een tijd van 19,31, terwijl Groot-Brittannië Ierland versloeg en het brons pakte met een tijd van 22,66. Ierland klokte als vierde met een eindscore van 23,15, terwijl Duitsland als laatste eindigde in de Olympische kwalificaties met een score van 24,76.

Drie renners in Ierland kwalificeerden zich ook voor de finale van het wereldkampioenschap enkelspel van zondag, met Dennis Lynch als 19e, Sean O’Connor als 20e en Bertram Allen als 21e.

“Natuurlijk zijn we verheugd om bij de eerste gelegenheid een plaats in de Olympische kwalificatie veilig te stellen, omdat we nu twee volle jaar de tijd hebben om ons voor te bereiden op de Spelen”, zei Michael Blake, manager van Team Ireland.

“Het is een beetje bitterzoet omdat we dicht bij het winnen van een medaille waren. Het was absoluut een spannende wedstrijd en al onze jongens hebben hard gevochten om van de negende plaats te eindigen en in de top vier te eindigen. Felicitaties aan Zweden, Nederland en Groot-Brittannië voor hun medaillewinst en naar Duitsland voor de kwalificatie voor Parijs. Dit alles zou mogelijk zijn zonder onze geweldige eigenaren, bruidsjonkers en al diegenen die zoveel werk hebben gestoken in een succesvol resultaat, en ik wil ze allemaal bedanken. “

READ  Je zou dat in de kranten moeten zetten - Liverpool-ster Virgil van Dijk negeert de vraag van Jordan Pickford