Het Indiase herenhockeyteam sloot hun tournee door Zuid-Afrika af met een 1-5 nederlaag tegen de Nederlandse Wereldrepubliek.

Bijgewerkt op 28 januari 2024 om 19:07 IST

De wedstrijd begon toen Nederland de score opende toen Janssen in de 10e minuut scoorde en zijn ploeg op voorsprong zette.

De Indiase herenhockeyploeg sloot hun tournee door Zuid-Afrika zondag af met een teleurstellende 1-5 nederlaag tegen Nederland.

Abhishek (39') scoorde het enige doelpunt voor India, terwijl Jip Janssen (10', 28'), Duco Delkenkamp (16'), Djeb Hodemakers (21') en Goen Bijen (35') op doel stonden voor Nederland . , het best gerangschikte team ter wereld.

Ondanks meerdere aanvallen kon India de achterstand aan het einde van het eerste kwartaal niet goedmaken.

Aan het begin van het tweede kwart verdubbelde Delkenkamp (16') de voorsprong van zijn ploeg. Minuten later scoorde Hodemakers (21') het derde doelpunt van Nederland en voerde de druk op India op.

Janssen (28') scoorde in het tweede kwart en bezorgde Nederland een 4-0 voorsprong.

India zocht in de tweede helft naar vroege doelpunten, maar Bijen (35') wist nog een doelpunt voor Nederland te scoren. Abhishek (39') wist een doelpunt te scoren voor India, terwijl India aan het einde van het derde kwartaal met 1-5 achter stond.

India toonde in het laatste kwartier urgentie, maar de Nederlandse defensieve aanvallen verijdelden alle signalen.

India was in het laatste kwart ook solide in hun verdediging en stond uiteindelijk geen doelpunten meer toe. Nederland stond aan het einde van de wedstrijd met 5-1 voor.

READ  Een Nederlandse rechtbank heeft Inmarsat in het gelijk gesteld over een geschil over het gebruik van 5G-frequenties