Harry Walker heeft de tweede ronde van de Europese kampioenschappen quadcross in Nederland gewonnen

Het EMX Quad European Championship komt weer in actie in Heerde in Nederland voor de tweede ronde van het seizoen.

Kwalificatie race

Het gebrul van het volledige raster van viertakt-quadmachines weergalmde door het bos en toen het hek viel, racete Carl Robin Rillo naar de leiding om de holeshot te pakken, voor Harry Walker. Thuishelden Mike van Grinsven en Joe Maessen zullen indruk willen maken voor de ondersteunende fans. Veldman eindigde de openingsronde op de zesde plaats, maar het grote nieuws na ronde 1 was dat kampioenschapsleider Patrick Turini buiten de top 10 balanceerde – de regerend kampioen had nog veel werk te doen.

Rilo had zeker de hamer, want hij had zijn zinnen gezet op het vergroten van zijn voorsprong op Walker in de beginfase, maar het mocht niet baten toen Walker de jonge Est aanviel om met Van Grinsven en Maessen mee te gaan. THEM – Dit kwartet vindt meer snelheid in het diepe zand dan in het achtervolgingsveld, aangezien het gat tussen de vierde plaats Maessen en de vijfde plaats Darald Helbust zich uitstrekte tot zeven seconden. Tarald Hellebust, die sinds vorig jaar niet meer aan het Europees Kampioenschap heeft deelgenomen, vocht zich een weg naar de top vijf, ondanks een achterstand van tien seconden op de koploper.

Slechts een paar ronden later gleed Rillo naar de achterkant van de vier, nu in de achtervolging in plaats van achtervolgd te worden zoals hij deed in de openingsronde. Er was een felle strijd om de 5e plaats gaande en Hellbust, Mike Verboven en Julian Veldman probeerden zichzelf in een toppositie te plaatsen. Ondertussen probeerde Patrick Turini zijn kracht om het kampioenschap te winnen te gebruiken om zoveel mogelijk posities te herwinnen, om hem een ​​betere poortkeuze te geven voor de races van morgen – tegen het einde van ronde 7 was hij opgeschoven naar de 7e plaats. Minder dan twee seconden achter het 5e gevecht.

READ  Nederland koopt raketten van General Dynamics in Camden, Ouachita County

Walker bepaalde al vroeg in de race het tempo en breidde zijn voorsprong op Van Grinsven en Maessen uit. Wat ooit een kwartet was, veranderde al snel in een tweezijdige strijd om de tweede plaats tussen de Nederlandse renners Van Grinsven en Maessen, waarbij Rilo momentum verloor toen de race ten einde liep. Verboven schoof op naar de 5e plaats, goed voor drie Nederlanders in de top vijf, maar Tarrini had de leiding en won elke ronde. De resterende tijd is cruciaal, en niemand weet dat op dit moment beter dan Turini. Veldman, die met een sterke start zijn vaardigheden op het zand liet zien, zou in de slotfase terugvallen naar de 24e plaats – een zware dag op de baan voor de favoriete locals.

Het bord werd getoond en gaf aan dat er nog maar 2 ronden te gaan waren in de race en met een voorsprong van 5 seconden op zijn naaste concurrent hoefde Walker alleen maar zijn markeringen te raken en dit zou genoeg zijn om hem te zien winnen. Kwalificatie race. Kameraden Van Grinsven en Massen reden weg op het circuit, maar de tijd tussen hen werd voor Massen een onoverkomelijke hoeveelheid, en een derde plaats in de race van morgen zal van cruciaal belang zijn. Rillo pakte de geblokte vlag en eindigde op een relatief eenzame vierde plaats, waarbij Verboven de top vijf completeerde. Tijdens een inspirerende rit vanuit Turini schoof hij de Nederlander Richard Ruttenberg voor naar de 6e plaats.

Ras 1

De poorten werden neergezet en er volgde een strijd om de leiding in de race, waarbij Carl Robin Rillo, Mike van Grinsven, Joe Maessen en Patrick Turini om de leiding streden – met Harry Walker en Mike Verboven slechts op korte afstand in het dobbelsteenkwartet. . Een paar ronden later leidde Mike van Grinsven, die sinds SQMXoN in 2019 geen ronde meer heeft gereden, deze ronde van 2 km voor Carl Robin Rillo, die in de beginfase van de race snelheid verloor. Gedegradeerd naar de zesde plaats. Harry Walker kreeg de schuld toen hij tegenstanders één voor één uitschakelde en zichzelf stevig in de wielsporen van Van Grinsven plantte.

READ  Nederland vs Noorwegen Voorspellingen, racetips & tegenstellingen │16 november 2021

Na een slechte finish in de kwalificatierace van gisteren, baande Julian Veldman zich een weg door het veld en klopte halverwege het evenement op de deur van de top 10 na zijn 24e poortselectie; Een fantastische start voor de Nederlander, maar hij is nog niet klaar!

Dat is de aard van racen in het zand; de lokale renners toonden hun moed, waarbij de Nederlandse deelnemers zes van de top 10 plaatsen veroverden, tot grote vreugde van de thuissupporters. De Noor Tarald Hellebust behaalde het grootste deel van het evenement de zevende plaats, maar hij zakte al snel naar de elfde plaats toen Riccardo Follich, Richard Rutenberg en Valentino Roux individuele kansen zagen om zich te vestigen.

Terwijl hij naar voren draaide, spreidden de zesvoudige dobbelstenen zich voor ons uit. Turrini deed zijn best om het gat naar Walker te dichten, die zijn voorsprong uitbreidde tot maximaal 2,5 seconden, maar het zou een verspilde moeite blijken te zijn. Het mocht niet baten, want zijn Yamaha begon te roken, wat aanvankelijk een beheersbaar probleem leek, maar al snel genoeg zou zijn om hem te dwingen te stoppen met racen. Teleurgesteld en gefrustreerd dat de Yamaha hem bij deze gelegenheid had verslagen, zag hij Walker en Rillo vanaf de leiding.

Mike van Grynsven, nog steeds niet 100% racefit, zou snel terugvallen naar de vijfde plaats, terwijl zijn landgenoten Maassen en Verboven vooruitgang boekten, maar de strijd op het door fans gehouden circuit ging om de leiding, waarbij Rillo hard aanviel in de slotfase van de race. race, wederom die van Walker, in wat een tweede wind leek voor de Est, gedreven op de achterwielen. De aanval leek te worden gecompenseerd door de backtrackers tussen hem en Walker, en het zou voor Walker voldoende zijn om zijn voorsprong opnieuw te vergroten tot 3,5 seconden bij de geblokte vlag.

READ  De koning en koningin van Nederland toeren door de Verenigde Arabische Emiraten

Bij een overwinning voor Walker zou hij de leiding nemen in het kampioenschap, maar dat is wat er in Race 2 op het spel staat als Turrini zijn ongelukkige pensionering probeert goed te maken. Agressief racen voor Julian Veldman zorgde ervoor dat hij op de 6e plaats de geblokte vlag pakte.

Leider van de vroege race Lewis Pynchon werd opgehouden door Joe Mason, Kevin Rocheroe, Mike Verboven en Julian Veldman toen hij onder druk kwam te staan ​​naarmate de race de slotfase inging, maar een 7E Een plaats eindigen is voor de Fransen een geweldige manier om het weekend af te ronden.

De geblokte vlag werd begroet door Jeannecker, die zijn eerste raceoverwinning behaalde met 13,9 seconden voorsprong op de nieuwe roodplaathouder Harry Walker, waarbij Joe Massen opnieuw het podium completeerde.