GB heren titelvoet, USA dames bieden Nederlanders onverwachte uitdaging

GB Men’s hoop op het winnen van de FIH Hockey Pro League-titel kreeg een deuk toen ze hun tweede nederlaag van het toernooi leden en met 2-3 verloren van wereldkampioen Duitsland in Londen. Hierdoor hebben ze de deur geopend om Nederland en België bovenaan de tafel te vangen. In Antwerpen versloegen de Belgen Australië met 3-1 om ervoor te zorgen dat ze in de jacht bleven.

Eerder op de dag overwonnen de Nederlandse vrouwen een vroege schrik en kwamen ze terug van een 0-2 achterstand om de onvoorstelbare USA met 3-2 te verslaan. De Argentijnse vrouwen stuurden Nieuw-Zeeland weg in een door regen onderbroken wedstrijd in Antwerpen en wonnen met 4-0 om hun Pro League-campagne voorlopig als tafeltoppers te beëindigen.

(Heren) Groot-Brittannië vs Duitsland 2-3

Drie doelpunten uit de eerste drie strafcorners van de wedstrijd – twee voor Duitsland en één voor GB. De eerste ging binnen twee minuten in de richting van Duitsland, James Albery stopte het schot van Gonzalo Bailot op de lijn, maar Raphael Hartkopf viel aan en bezorgde zijn ploeg een vroege voorsprong.

Daarna was het de beurt aan de thuisploeg. Sam Ward boorde de bal net buiten de strafcorner langs het gestrekte linkerbeen van de Duitse keeper. Een Duitse strafcorner aan het begin van het tweede kwart redde opnieuw het eerste schot van Baylet, maar uiteindelijk viel de bal op Elian Muskor om zijn eerste internationale doelpunt binnen te slepen.

GB vond in het derde kwartaal de gelijkmaker. Het eerste schot van Nick Bandurak werd gered en Rupert Shipperley miste een swing en rebound. Maar de bal ging door Bandurak en hij stond op de goede plek om hem binnen te knallen.

Met nog negen seconden op de klok kreeg Duitsland opnieuw een strafcorner, dit keer het schot van Bailot om zijn ploeg op een 3-2 voorsprong te zetten.

READ  Nederlandse aas van Dijk won voor de tweede keer de testtitel

Rafael Hartkopf werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Nu ben ik erg blij met de overwinning op het laatste moment. We hebben vandaag goed werk geleverd, beter verdedigd dan twee dagen geleden en ik ben erg blij.

(Heren) België vs Australië 3-1

Het schot van Loïck Luypaert uit de eerste Belgische strafcorner van de wedstrijd werd via de binnenkant van de Aussie keepershandschoen in het net afgebogen voor een 1-0 voorsprong.

Sebastien Toquier kreeg in de slotseconden van de helft nog een kans om de voorsprong te verdubbelen, maar dit keer hield doelman Ashley Thomas het knap buiten. Luibird voltooide zijn brace in het derde kwart met een kogel op de strafbal.

Australië scoorde hun eerste doelpunt in de slotfase toen Blake Gowers met een krachtige rem een ​​kans op een strafcorner wegwerkte. Maar de Belgen stuiterden terug met een ander doelpunt. Een eerste schot uit een strafcorner werd gered, maar de bal raakte de voeten van een Australische verdediger en werd rechtstreeks naar Nicolas de Kerbel gestuurd, die zich bekeerde om de 3-1 overwinning te voltooien.

Nelson Onana werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Het was een fantastische wedstrijd. Ik heb er erg van genoten en ik vond het een geweldige groepsprestatie. Ik denk dat iedereen erg toegewijd was en we hebben verdedigend veel gegeven… dus dat was geweldig.

(Vrouwen) USA vs Nederland 2-3

De Amerikanen, die hun vorige duel tegen de wereld- en olympische kampioenen zaterdag met zes doelpunten verschil hadden verloren, waren een beetje een verrassing toen ze in de eerste minuut van de wedstrijd de score openden. Nadat Madeleine Zimmer de bal de cirkel in had gedragen, resulteerde een klauteren in het doel erin dat Abigail Tamer de bal over de keeper in het doel tilde.

READ  Duitsland Spanje scherpt reisregels vanuit Nederland aan

Nederland voerde de druk op in het tweede kwart, maar kon het niet laten meetellen, nog steeds achter in de rust. De VS droegen bij aan de ellende van Nederland later in het derde kwartaal toen Megan Rodgers’ prachtige finish haar de bal in de achterkant van het net zag tillen.

Oranje trok er een paar minuten later een terug – Josje Burke perste de afbuiging onder de schouder van de Amerikaanse keeper uit de negende strafcorner van de wedstrijd. Burke scoorde vervolgens een seconde uit open spel en Rene van Laerhoven voegde vijf minuten voor tijd een strafcorner toe om Oranje op een 3-2 voorsprong te zetten.

Jusje Burke werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Het was een heel zware wedstrijd. Ik denk dat Amerika goed begon, ze scoorden een goed doelpunt… Ik denk dat het niet onze beste helft was, dus ik ben blij dat we met 3-2 hebben gewonnen.

(Vrouwen) Nieuw-Zeeland vs Argentinië 0-4

Argentinië domineerde vanaf het begin, maar pas acht seconden na het begin van het eerste kwart scoorden ze de openingstreffer. Agostina Alonso’s krachtige omgekeerde stick-aanval vanaf de bovenkant van de tee zorgde voor een lichte afbuiging van een Nieuw-Zeelandse verdediger en schoof langs de Kiwi-keeper voor een 1-0 voorsprong.

Er was geen beloning voor hun dominantie aan het einde van het tweede kwart, maar de statistieken tijdens de rust waren veelzeggend – 25 cirkelpenetraties per en acht strafcorners in het voordeel van de Argentijnen tegen geen.

Regen en bliksem stopten de wedstrijd halverwege het derde kwart. Argentinië keerde een uur later terug op het veld en ging verder waar ze gebleven waren. Agustina Albertario’s met één hand dragen in de cirkel zorgde ervoor dat ze een grote slag kon maken om haar kant verder naar voren te brengen. Een ander indrukwekkend schot vanaf de rand van de D vloog in de linkerbovenhoek en bezorgde Argentinië hun derde doelpunt van de avond – dit keer van Sofio Tocalino. En de strafschop van Valentina Costa in de laatste vier minuten van de wedstrijd bezegelde een 4-0 overwinning.

READ  Pirelli bevestigt bandencompounds voor België, Nederland en Italië

Agustina Albertorio werd gekozen als de beste speler van het toernooi en zei: “We zijn erg blij omdat we hebben gewonnen, maar het weer is prachtig. Ik heb het erg koud, ik ben erg blij omdat het goed met ons gaat, we kunnen naar huis gaan en rusten.

Om de huidige stand in de FIH Hockey Pro League te bekijken, Klik hier.

FIH Pro League – 20 juni 2023

Lee Valley Tennis en Hockey Centre, Londen (GBR)

Uitslag: Heren Match 57

Groot-Brittannië 2-3 Duitsland

Man van de wedstrijd: Raphael Hartkopf (GER)

Scheidsrechters: Duitse Montes de Oca (ARG), Tyler Klenk (CAN), Céline Martin-Schmets (BEL-Video)

Uitslag: Dames Match 57

VS 2-3 Nederland

Man van de wedstrijd: Jusje Burke (NED)

Scheidsrechters: Alison Keogh (IRL), Celine Martin-Smets (BEL), Tyler Klenk (CAN)

Sportcentrum Wilrijkse Plein – Antwerpen (BEL)

Uitslag: Heren Match 58

België 3-1 Australië

Man van de wedstrijd: Nelson Onana (BEL)

Scheidsrechters: Koen van Bunke (NED), Martin Madden (SCO), Michel Meister (GER-Video)

Uitslag: Vrouwenwedstrijd 58

Nieuw-Zeeland 0-4 Argentinië

Man van de wedstrijd: Agustina Albertario (ARG)

Scheidsrechters: Liu Xiaoying (CHN), Annelise Rostron (RSA), Michel Meister (GER-VIDEO)