Finale Davis Cup 2023: Groot-Brittannië neemt het in Malaga op tegen Servië

Video-uitleg,

Davis Cup 2023: Dan Evans en Neil Skupski uit Groot-Brittannië verslaan Frankrijk

Groot-Brittannië’s zoektocht naar glorie in de Davis Cup gaat verder tegen het Servische team van Novak Djokovic, die zegt dat het in ontvangst nemen van de trofee “belangrijk” is voor zijn land.

Zonder het geblesseerde duo Dan Evans en Andy Murray staat Groot-Brittannië donderdag in de kwartfinales tegenover Servië.

De wedstrijd in Malaga, Spanje, wordt vanaf 15:00 GMT live getoond op BBC iPlayer en de website en app van BBC Sport.

“Ik zou heel graag de Davis Cup willen winnen met Servië”, zei de 36-jarige Djokovic. “Dat is een doel.”

Groot-Brittannië, dat in 2015 voor het laatst de titel won, bereikte de knock-outfase van de Davis Cup met een spannende overwinning op Frankrijk in september.

De knock-outfase, bekend als de “laatste acht”, begint dinsdag wanneer de titelverdediger verdedigt Canada Gezicht Finland.

Australië, Wie vorig jaar tweede werd, neem het op Tsjechische Republiek Op woensdag terwijl Italië En de Holland Donderdag spelen.

Vrijdag en zaterdag worden de halve finales gehouden, voordat in de wedstrijd van zondag de kampioen van de 123-jarige herenteamcompetitie wordt bepaald.

Reageer op de foto,

De winnaars van de eerste twee kwartfinales spelen vrijdag in de halve finales, terwijl de winnaars van de laatste twee wedstrijden elkaar op zaterdag ontmoeten.

Britse verdubbelt de diepte die nodig is na een blessure

Groot-Brittannië had aanvankelijk dezelfde selectie van vijf man die de knock-outfase bereikte, maar verloor sindsdien Evans – die een belangrijke rol speelde in hun kwalificatie vanaf de groepsfase – en voormalig nummer één van de wereld Murray door een blessure.

Dit laat, afgezien van eventuele verdere onvoorziene zorgen over blessures, een eenvoudige selectie over voor GB-aanvoerder Leon Smith.

In een best-of-three-wedstrijd, bestaande uit twee enkelspelpartijen en een mogelijke dubbelspelbeslisser, zal rijzende ster Jack Draper waarschijnlijk starten tegen Laslo Djere voordat de Britse topper Cameron Norrie het opneemt tegen Djokovic.

Als de wedstrijden worden gesplitst, zullen dubbelspecialisten Neil Skupski en Joe Salisbury proberen Groot-Brittannië naar de halve finales te brengen.

Skupski, die dit jaar de titel in het herendubbel op Wimbledon won, heeft voor Groot-Brittannië een productieve samenwerking met Evans opgebouwd, waaronder het winnen van een spannende groepsfasebeslisser tegen Frankrijk, waardoor de plaats van het land in Malaga veiliggesteld werd.

Omdat Evans werd uitgesloten vanwege een kuitblessure, werd Salisbury opgeroepen als invaller en zal hij deelnemen aan het toernooi nadat hij zondag de titel in het dubbelspel had behouden tijdens de seizoensfinale van het herentennis in Turijn.