FIH Pro League: Ierland verloor bij debuut in India met 5-1 van Nederland

Afbeeldingsbron, ©INPHO/Sankalp Tripathi

Reageer op de foto,

Ierland verloor met 5-1 van Nederland in hun eerste wedstrijd in de profcompetitie

Ierland werd met 5-1 verslagen door Nederland, het best gerangschikte team ter wereld, tijdens hun eerste optreden in de FIH Pro League in Bhubaneswar, India.

Jepp Houdemakers, Jorrit Krohn en Jeb Janssen zetten Oranje op een 3-0 voorsprong in India.

Ierland creëerde een aantal kansen en werd beloond toen Lee Cole er één terugtrok.

Janssen scoorde echter nog een vierde voordat Tim Kroos de voorzet van Stijn van Heyningen in zijn eigen doel draaide.

Terwijl Ierland een steile leercurve doormaakt in de belangrijkste hockeycompetitie ter wereld, keek hoofdcoach Mark Tumilty naar de positieve kanten nadat hij tegenover het beste team ter wereld stond.

“Ik dacht niet dat het een 5-1-wedstrijd was”, zei Tumilty.

Als we in het derde kwart een tweede doelpunt hadden kunnen maken, was het resultaat anders geweest.

“Ik ben blij met wat we in de eerste helft hebben gedaan. We hebben bij vlagen heel goed gespeeld en bij vlagen ook aangevallen. Sommige individuele fouten hadden ons doelpunten kunnen kosten. Teams op dit niveau straffen fouten genadeloos af.”

“Ik vond Sean Murray fantastisch in de wedstrijd van vandaag. Dinsdag spelen we tegen Australië en dat wordt weer een uitdaging voor ons. We zullen vanaf vandaag een paar dingen moeten repareren waardoor we iets beter kunnen.”

Nederland weerstaat de Ierse druk

Na vroege druk werd de impasse in de 12e minuut doorbroken toen de Nederlander bij de tweede keer vragen bij een hoekschop langs beide Ierse doelmannen ging en de pass van Janssen door Hoedemakers naar huis werd gekeerd.

Hun voorsprong verdubbelde in de tweede helft toen Krohn het snelste in de cirkel reageerde en de bal hoog in het net sloeg nadat Jimmy Carr een schitterende puntloze redding maakte van Flores Wortleboer.

De Ieren waren ondanks de score niet bang om de Nederlanders in de laatste minuten van de eerste helft aan te vallen en hadden de pech dat ze niet scoorden.

Het schot van Shane O'Donoghue uit een hoekschop werd geblokt door Beermain Black, maar de Nederlandse doelman werd ruim verslagen door het verrassende schot van Conor Impey, dat terugkaatste van de paal.

Darragh Walsh schoot vervolgens naast toen Ierland de helft sterk afsloot, maar Janssen voegde vlak na rust een derde toe toen hij een strafschop in de hoek krulde.