FIH Pro League: Ierland lijdt vijfde nederlaag op rij nadat Nederland met 2-1 wint

Ierland leed zijn vijfde opeenvolgende nederlaag in de profcompetitie en verloor met 2-1 van Nederland, dat op de eerste plaats staat ter wereld, ondanks sterke prestaties.

De strafschop van Matthew Nelson bezorgde de als twaalfde geplaatste Ieren in de twaalfde minuut in Bhubaneswar de leiding.

Maar Jep Jansen maakte binnen drie minuten de gelijkmaker uit een hoekschop voordat Nederland in het tweede kwart drie minuten op voorsprong zette.

Oranje legde nog vier strafschoppen op, maar kon de voorsprong niet vergroten.

Het doelpunt van Nelson kwam uit de enige strafschop van Ierland, toen Nederland tijdens de wedstrijd negen doelpunten afdwong.

Ierland zal enige troost putten uit het feit dat het veel competitiever is dan in de openingswedstrijd van het toernooi op 10 februari, toen Nederland een dominante 5-1 overwinning boekte.

De ploeg van Mark Tumilty leed vrijdag een pijnlijke late 1-0 nederlaag tegen gastland India, na een 4-2 nederlaag tegen Spanje En 5-0 onderweg Australië In hun tweede wedstrijd van het toernooi.

Ierland speelt vervolgens donderdag tegen Australië voordat het zaterdag tegen Spanje speelt, voordat de laatste wedstrijd van het toernooi tegen India op zondag plaatsvindt.

READ  Wie zijn de ITV-commentatoren voor Nederland tegen Qatar op het WK 2022?