FIFA Women’s World Cup: Spanje en Zweden hebben zware tests doorstaan ​​om zich voor te bereiden op de halve finale

Halve finales WK vrouwenvoetbal: Spanje tegen Zweden waar: Eden Park, Auckland; wanneer: dinsdag 20.00 uur; Dekking: Live op Sky Sport 1, Prime en zo; Live updates over spullen

Spanje en Zweden hebben zware tests doorstaan ​​in de kwartfinales van de FIFA Women’s World Cup.

hun beloning?

De twee halve finalisten staan ​​dinsdagavond tegenover elkaar in Eden Park in Auckland, waar ze aanstaande zondag de finale zullen spelen in het Australian Stadium in Sydney.

Spanje bevindt zich op onbekend terrein en heeft voor dit jaar nog nooit de kwartfinales bereikt.

Selma Baralelo viert feest met haar teamgenoten na het winnende doelpunt in de verlenging voor Spanje tegen Nederland in de kwartfinales van de FIFA Women's World Cup.

Kai Schwerer / Stuff

Selma Baralelo viert feest met haar teamgenoten na het winnende doelpunt in de verlenging voor Spanje tegen Nederland in de kwartfinales van de FIFA Women’s World Cup.

Daar stonden ze tegenover Nederland en wonnen ze vrijdagmiddag met 2-1 toen Selma Baraloilo negen minuten voor verlenging scoorde in het Wellington Regional Stadium.

Mariona Caldente had Spanje op voorsprong gezet vanaf de penaltystip met negen minuten te spelen in de reguliere speeltijd, maar de Nederlandse centrale verdediger Stephanie van der Graagt, die de penalty miste, maakte gelijk toen 12 minuten blessuretijd begon.

Met nog maar 30 seconden te gaan voor de overwinning van Baralelo, sloeg Nederland een uitstekende kans om op voorsprong te komen af, toen Lenneth Berenstein vanaf de rechterkant over de lat volleyde.

Coach Jorge Vilda zei na afloop dat Paraloelo – tot nu toe een starter – “binnenkwam” en “ons hielp met wat we wilden bereiken”, zei hij. “Salma zal met haar snelheid een vervanging zijn voor de andere zeer snelle vleugels.

READ  Nederlander Roelof van der Merwe speelt zijn loopbaan na tegen Zuid-Afrika: Ze was erbij met mijn best

“Salma is een speelster met een enorm potentieel die haar best nog moet bereiken.”

Zweden bereikte vier keer eerder de kwartfinales van het WK – in 1991, 2003, 2011 en 2019 – maar bereikte slechts één keer de finale.

Gedurende meer dan een uur tegen Japan in Eden Park op vrijdagavond hadden ze de volledige controle en gingen ze met 2-0 voor zonder toe te geven tot de 64e minuut.

Centrale verdediger Amanda Ellistit scoorde haar vierde doelpunt op het WK nadat de bal een half uur recht voor haar neus voor het Japanse doel viel, terwijl Philippa Engeldahl een strafschop omdraaide nadat de video-assistent vroeg in de tweede helft een handbal ontdekte .

Toen kwam de late golf van hun tegenstanders, die algemeen worden beschouwd als het best presterende team van het WK dat de laatste 16 binnengaat.

Japan raakte twee keer de lat – één keer vanaf de penaltystip – en trok uiteindelijk één doelpunt terug in de 87e minuut, toen Honoka Hayashi binnenkwam na het blokkeren van de eerste poging van Keiko Seki, maar geen verdere schade aanrichtte, en dus won Zweden met 2-1.

De Zweedse verdediger Magdalena Eriksson zei dat het “belangrijk” was voor haar team om zo’n periode van druk door te maken.

We hadden hetzelfde tegen de Verenigde Staten [in the round of 16, where Sweden won a penalty shootout after a 0-0 draw].

Zweden viert een 2-0 voorsprong tegen Japan in de kwartfinales van de FIFA Women's World Cup.

Ryan Anderson/staf

Zweden viert een 2-0 voorsprong tegen Japan in de kwartfinales van de FIFA Women’s World Cup.

Het deed me denken aan hoe ik me vaak tegen de Verenigde Staten voelde.

READ  Nederland bereidt zich voor op Premier12-toernooi met Kingdom Series op Aruba - World Baseball Softball Federation

“We leerden van het spel in de VS en brachten dat in dit spel. We waren beter aan de bal, we hadden meer controle over het spel, maar we wisten ook dat zij hun moment zouden krijgen.”

“We bleven kalm, we bleven werken, we bleven pushen, we bleven elkaar helpen en we zijn er doorheen gekomen. Het toont gewoon de geweldige mentaliteit van dit team.”

Het late doelpunt dat Zweden tegen Japan kreeg, was het eerste dat ze hadden toegestaan ​​​​sinds de herstart in de tweede helft van hun openingswedstrijd in Groep G tegen Zuid-Afrika, bijna drie weken eerder, met 429 minuten actie op het veld tussen hen in.

Zweden verloor vier jaar geleden in Frankrijk in de halve finale van Nederland en verloor met 1-0 na verlenging, terwijl het in 2011 in dit stadium viel tegen Japan en met 3-1 verloor. In 2003 versloegen ze in de Verenigde Staten Canada met 2-1, voordat ze in de beslissende set verloren van China, terwijl ze in 1991 in een andere halve finale werden uitgeschakeld, toen ze met 4-1 verloren van Noorwegen.

Terwijl Zweden lange tijd een zwaargewicht van het vrouwenvoetbal is geweest, is Spanje pas in het afgelopen decennium naar de top van de ranglijst geklommen. Hun overwinning in de twee knock-outfasen tot nu toe in Nieuw-Zeeland – eerst een 5-1 nederlaag van Zwitserland in de achtste finales – was hun eerste in een WK- of Europees toernooi.

“Het is een geweldige dag voor het Spaanse vrouwenvoetbal”, zei Vilda na de zege op Nederland. “We hebben een plek bereikt waar we nog nooit eerder zijn geweest, en we hebben ook een goede wedstrijd gespeeld, met een team dat ervan overtuigd is dat we verder kunnen gaan.”

READ  De Engelse legende legt uit waarom Lionel Messi een andere sport speelt voor Cristiano Ronaldo – newsprima

Spanje vs Zweden – Resultaten tot nu toe

Spanje: 2-1 winst na verlenging tegen Nederland, 5-1 winst tegen Zwitserland, 4-0 nederlaag tegen Japan, 5-0 winst tegen Zambia, 2-0 winst tegen Costa Rica.

Zweden: 2-1 zege tegen Japan, 0-0 gelijkspel na verlenging tegen de Verenigde Staten (5-4 gewonnen na strafschoppen), 2-0 zege tegen Argentinië, 5-0 zege tegen Italië, 2-1 zege tegen Zuid-Afrika =