FIFA Wereldbeker: Finale eerste ronde – Engeland verslaat Iran, Nederland verslaat Senegal, Wales gelijk met VS

Word elke ochtend wakker met de World Cup Wrap van West-Australië, die u een samenvatting geeft van wedstrijden, doelpunten en belangrijke gespreksonderwerpen van alle actie die ’s nachts plaatsvond.

Three Lions raakten Iran met zes

camera-icoonDOHA, QATAR – NOVEMBER 21: De Engelse Bukayo Saka viert feest na het scoren van het vierde doelpunt van zijn team tijdens de 2022 FIFA World Cup Qatar Groep B-wedstrijd tussen Engeland en Iran in het Khalifa International Stadium op 21 november 2022 in Doha, Qatar. (Foto door Matthias Hangst/Getty Images) aan hem toegeschreven: Matthias Hangst/Getty-afbeeldingen

Het WK van Engeland kende een geweldige start nadat ze in het Khalifa International Stadium licht werk hadden gemaakt van een gemene Iraanse ploeg en met 6-2 wonnen.

Voorafgaand aan de wedstrijd leek de ontmoeting een strijd om de arm te worden, waarbij van Iran werd verwacht dat het diep zou gaan zitten en zou kijken naar een tegenaanval tegen een conservatieve Engelse ploeg die in het verleden moeite heeft gehad om diepe verdedigingen te doorbreken.

Het eerste halfuur volgde de wedstrijd dit patroon, totdat Engeland met drie doelpunten in elf minuten de poort openblies.

DOHA, QATAR - NOVEMBER 21: Jack Grealish viert feest met Callum Wilson en Marcus Rashford na het scoren van het zesde doelpunt voor hun team tijdens de FIFA World Cup Qatar 2022 Groep B-wedstrijd tussen Engeland en Iran in het Khalifa International Stadium op 21 november 2022 in Doha, Katar.  .  (Foto door Matthias Hangst/Getty Images)
camera-icoonDOHA, QATAR – NOVEMBER 21: Jack Grealish viert feest met Callum Wilson en Marcus Rashford na het scoren van het zesde doelpunt voor hun team tijdens de FIFA World Cup Qatar 2022 Groep B-wedstrijd tussen Engeland en Iran in het Khalifa International Stadium op 21 november 2022 in Doha, Katar. . (Foto door Matthias Hangst/Getty Images) aan hem toegeschreven: Matthias Hangst/Getty Images

Jude Bellingham kopte een voorzet van Luke Shaw binnen na een verdedigende pass van Harry Maguire, en de verdediger kwam opnieuw onder vuur te liggen toen hij de bal uit een hoekschop naar Bukayo Saka knikte, en de Arsenal-ster schoot binnen. Prachtig schot.

READ  Voormalig Nederlands doelman Edwin van der Sar: Hij is niet in levensgevaar

Raheem Sterling maakte er voor de rust 3-0 van, voordat Saka na rust het net weer vond toen Iran achter schaduwen aanzat, open sneed als een heet mes door boter en niet in staat was een klap uit te delen als hij de bal vasthield. .

Het duurde 65 minuten om de bal op doel te krijgen, maar het was het wachten in ieder geval waard, want Mehdi Tarimi schoot een troost binnen via de onderkant van de lat.

Met de gewonnen wedstrijd bracht Engeland wijzigingen aan en vonden wisselspelers Marcus Rashford en Jack Grealish laat het net om de ellende van Iran te verergeren, terwijl Taremi een late penalty omzette om de achterstand te verkleinen.

De Nederlanders vertrekken laat naar Senegal

camera-icoonDe Nederlander Virgil van Dijk, links, en de Senegalees Idrissa Gueye scoren een kopbal tijdens het WK, Groep A voetbalwedstrijd tussen Senegal en Nederland in het Al Thumama Stadium in Doha, Qatar, maandag 21 november 2022. (Foto/Peter David Guzik ) aan hem toegeschreven: Peter David Guzik/AP

Nederland liet hem laat in de steek, maar scoorde tweemaal diep in de tweede helft om Senegal met 2-0 te verslaan bij Al Thumama.

In een krappe wedstrijd die voorbestemd was voor een 0-0 gelijkspel met minder dan 10 minuten te gaan, scoorde de Nederlander twee late doelpunten om drie punten te verdienen op een enigszins niet overtuigende manier.

Nederland kreeg in de eerste 20 minuten twee kansen om op voorsprong te komen, maar zowel Steven Bergwijn als Frenkie de Jong misten hun lijnen.

READ  Eric ten Hag besloot om Manchester United's "invaller" Frenkie de Jong te selecteren en meer transfergeruchten

Het verlies van Bayern München-ster Sadio Mané, die aan de vooravond van het toernooi wegens een blessure was uitgesloten, woog zwaar op Senegal en de Afrikaanse kampioen kon Nederland weinig zorgen baren.

camera-icoonNederlander Cody Gakbo viert de openingstreffer tijdens het WK, Groep A voetbalwedstrijd tussen Senegal en Nederland in het Al Thumama Stadion in Doha, Qatar, maandag 21 november 2022 (AP Photo/Petr David Josek) aan hem toegeschreven: Peter David Guzik/AP

Toen ze dat deden, vonden ze doelman Andres Nobert goed gepositioneerd tussen de stokken, met de keeper bij de hand om Idrissa Gaye en Papa Gui in de tweede helft te dwarsbomen.

Met nog zes minuten te gaan, brak Cody Jaco eindelijk de impasse toen de Jong een heerlijke voorzet binnenspeelde en de buitenspeler de Senegalese doelman Edouard Mendy in de bal versloeg en naar binnen kopte.

Oranje bezegelde de punten diep in blessuretijd toen het schot van Memphis Depay werd gepareerd door Mendy, en Davy Claassen reageerde het snelst om thuis te scoren.

De penalty van Bale levert een punt op voor Wales

DOHA, QATAR - NOVEMBER 21: Gareth Bale uit Wales viert feest na het scoren van het eerste doelpunt van zijn team vanaf de penaltystip tegen de VS Matt Turner tijdens de FIFA World Cup Qatar 2022 Groep B-wedstrijd tussen de VS en Wales in het Ahmed Bin Ali Stadium op 21 november 2022 in Doha, Qatar.  (Foto door Michael Steele/Getty Images)
camera-icoonDOHA, QATAR – NOVEMBER 21: Gareth Bale uit Wales viert feest na het scoren van het eerste doelpunt van zijn team vanaf de penaltystip tegen de VS Matt Turner tijdens de FIFA World Cup Qatar 2022 Groep B-wedstrijd tussen de VS en Wales in het Ahmed Bin Ali Stadium op 21 november 2022 in Doha, Qatar. (Foto door Michael Steele/Getty Images) aan hem toegeschreven: Michaël Steele/Getty Images

Wales maakte gelijk in hun eerste WK-optreden sinds 1958, toen een late penalty van Gareth Bale leidde tot een 1-1 gelijkspel met de Verenigde Staten in het Ahmed Ben Ali Stadium.

READ  Sportradar en de Bulgaarse nationale politie ondertekenen een memorandum van overeenstemming

De voormalige ster van Real Madrid en Tottenham scoorde vanaf de penaltystip nadat hij werd neergehaald door Walker Zimmermann en bezorgde Wales met nog zes minuten te gaan een belangrijk punt.

De Verenigde Staten hadden 10 minuten voor rust de leiding genomen toen Timothy Weah klaar was om te scoren nadat Christian Pulisic van Chelsea de verdediging van Wales opende met een prima schot.

DOHA, QATAR - NOVEMBER 21: De Amerikaan Timothy Weah controleert de bal tegen Neco Williams uit Wales tijdens de FIFA World Cup Qatar 2022 Groep B-wedstrijd tussen de VS en Wales in het Ahmed Bin Ali Stadium op 21 november 2022 in Doha, Qatar.  (Foto door Clive Mason/Getty Images)
camera-icoonDOHA, QATAR – NOVEMBER 21: De Amerikaan Timothy Weah controleert de bal tegen Neco Williams uit Wales tijdens de FIFA World Cup Qatar 2022 Groep B-wedstrijd tussen de VS en Wales in het Ahmed Bin Ali Stadium op 21 november 2022 in Doha, Qatar. (Foto door Clive Mason/Getty Images) aan hem toegeschreven: Cliff metselaar/Getty-afbeeldingen

Het was een welverdiende voorsprong en het leek erop dat de Amerikanen die niet zouden opgeven omdat ze de bal onder controle hadden, ook al konden ze geen dodelijke slag uitdelen.

Maar het uur komt, de man komt. Zoals Bale zo vaak deed tijdens zijn 109 optredens voor Wales, leverde hij een accurate prestatie wanneer dat nodig was.

Ondanks een saaie wedstrijd miste Bale zelfverzekerd de penalty om een ​​deel van de buit op te eisen en de deelname van Wales tegen het zelfverzekerde Iran veilig te stellen.