Feyenoord bevindt zich in een positie om zich te plaatsen voor de knock-outfase na een 3-1 overwinning op Lazio in de Champions League.

Feyenoord keert voor het eerst in zes seizoenen terug naar de groepsfase van de Champions League en verkeert in een positie om door te gaan naar de knock-outfase.

Santiago Jimenez scoorde twee doelpunten en ook Ramez Zerrougui scoorde een doelpunt en leidde de landskampioen woensdag naar een 3-1 overwinning op gast Lazio.

Met zes punten schuift Feyenoord momenteel aan de kop van Groep E, twee punten voorsprong op Atletico Madrid en Lazio. Celtic, dat later gastheer is van Atletico, staat met nul punten achter.

Minuten nadat hij een doelpunt had gescoord dat via een videobeoordeling werd afgekeurd wegens buitenspel, toonde Jimenez een echte spitsvorm en zette Feyenoord net na het halfuur op voorsprong. De in Argentinië geboren Mexicaanse international gebruikte één arm om zijn marker op afstand te houden terwijl hij draaide en vanuit het midden van het gebied schoot.

Vervolgens scoorde Zerrougui in de blessuretijd van de eerste helft zijn allereerste doelpunt voor Feyenoord en verdubbelde daarmee de voorsprong.

Het tweede doelpunt van Jimenez viel halverwege de tweede helft toen hij een rebound schoot.

Jimenez scoorde vorig seizoen ook twee doelpunten tegen Lazio in de Europa League, want hij scoorde zijn doelpunt in de laatste wedstrijd in de groepsfase en schakelde de Roemeense club uit.

Pedro verkleinde de achterstand voor Lazio met een strafschop in de 83e minuut.

Lazio, dat vorig seizoen tweede werd achter kampioen Napoli, zal proberen het resultaat ongedaan te maken als het over twee weken Feyenoord ontvangt.