Engeland Dames 3-2 Nederland Dames: Ella Toone voltooit ommekeer terwijl leeuwinnen spannende comeback-overwinning veiligstellen | voetbal nieuws

Engeland Dames 3-2 Nederland Dames: Ella Toone voltooit ommekeer terwijl leeuwinnen spannende comeback-overwinning veiligstellen |  voetbal nieuws

Wedstrijdverslag: Engeland kwam terug van een achterstand van twee doelpunten en verraste Nederland met een schitterende prestatie in de tweede helft, scoorde drie doelpunten om de wedstrijd te winnen en hun dromen om zich te kwalificeren voor de finale van de European Nations League levend te houden.

door Laura Jager

9:48, Verenigd Koninkrijk, zaterdag 02 december 2023

Engeland hield de hoop levend om volgend jaar de finale van de UEFA Nations League te bereiken, dankzij een spannende overwinning op Wembley, na twee doelpunten achterstand en een 3-2 overwinning op Nederland.

De voorwaarde voor de twee interlands van de Leeuwinnen in december was dat ze koste wat het kost moesten winnen, in een poging om Team GB een plaats te bezorgen op de Olympische Spelen van volgende zomer in Parijs, maar de zaken begonnen uit elkaar te vallen toen de kwalificatie van Lyneth Bernstein in de eerste helft ernstig in gevaar kwam. .

Hoe kan Engeland zich kwalificeren voor de finale van de UEFA Nations League?

• Engeland plaatst zich voor de finale van de European Nations League als het uitzegt tegen Schotland en Nederland er niet in slaagt te winnen van gastland België. Beide wedstrijden worden dinsdagavond gespeeld.
  • Engeland zou zich ook kunnen kwalificeren als Nederland ook wint, maar de Leeuwinnen moeten met vier doelpunten meer winnen dan de Nederlandse winstmarge. Zo zouden Nederland 1-0 België en Schotland 0-5 Engeland genoeg zijn voor de ploeg van Sarina Wegman.

Er gebeurde echter iets magisch na de pauze, toen Engeland hun kalmte en vervolgens hun vonk hervond en getuige was van hun meest dramatische transformaties onder intense druk.

Georgia Stanway scoorde een doelpunt terug in de 58e minuut na het verslaan van Daphne van Domselaar, voordat Lauren Hemp gelijk maakte met een verbluffend schot in haar 50e internationale optreden.

afbeelding:
Georgia Stanway scoorde het eerste doelpunt van de avond voor Engeland

De stemming en sfeer op Wembley, dat na een rampzalige eerste 45 minuten rustig was geweest, veranderde daarna dramatisch, voordat Engeland reageerde met een uiteindelijk publieksdoelpunt: een blessuretijdwinnaar van invaller Ella Toone, bijgestaan ​​door Lauren James.

READ  Formule 1 in 2022: kalender en raceschema; Autolanceringsdata en wintertests voorafgaand aan het seizoen

Nu draait het allemaal om de laatste groepsfasewedstrijd tegen Schotland op dinsdag in Hampden Park, die Engeland opnieuw moet winnen en tegelijkertijd het resultaat van Nederland tegen België moet verbeteren, als het land enige kans wil maken op automatische kwalificatie voor de finale van de Nations League.

Momenteel staat Oranje dankzij een beter doelsaldo voor op Engeland in Groep A1, waarbij de twee ploegen gelijk staan ​​in hun onderlinge duels.

Spelersbeoordelingen van Engeland

Engeland: Earps (5), Brons (6), Carter (5), Greenwood (6), Charles (6), Kirby (6), Walsh (6), Stanway (7), Kelly (6), Hennep (7), Jakobus (7).

Onderzeeërs: Mead (7), Morgan (6), Rousseau (6), Toone (7), Daly (niet beschikbaar).

Speler van de wedstrijd: Lauren James

Hoe het Engelse verzet de Olympische dromen levend hield

Wetende dat het een overwinning of een mislukking was, kende Engeland een vliegende start, waarbij James en Chloe Kelly kopballen naast stuurden en Hemp een vingertop-save afdwong van van Domselaar.

Maar het niet benutten van het vroege momentum bleek kostbaar, aangezien Engeland op achterstand kwam te staan ​​toen Viktoria Belova een bal vanaf de rechterkant naar Bernstein speelde, die Lucy Bronze en Jess Carter ontweek en krachtig voorbij Earps schoot.

afbeelding:
Linneth Bernstein viert het winnende doelpunt voor Nederland tegen Engeland in het Wembley Stadion

Jill Rohr kopte even later de lat en het verloop van de helft veranderde onherroepelijk in het voordeel van de bezoekers.

Bernstein pakte een rebound in de 35e minuut, die Carter niet kon onderscheppen, en vuurde een laag schot af dat langs Earps stuiterde op haar eerste paal – een fout die volgens haar “het team heeft gekost”.

“Ik heb het team vandaag echt in de steek gelaten en ik ben echt teleurgesteld, echt teleurgesteld”, zei de doelman. ITV4 Wedstrijd delen.

Earps dook en richtte haar handschoen op de bal, maar zag hem langs haar clutch glijden en over de lijn druppelen, waardoor hij gefrustreerd de grasmat raakte.

afbeelding:
Earps reageert op het laatste fluitsignaal, nadat Engeland met 3-2 won

Sarina Wegman reageerde bij de rust door Kelly uit te schakelen en Beth Mead haar langverwachte rentree te bezorgen, iets meer dan een jaar nadat ze een brute voorste kruisbandblessure had opgelopen, die de weg vrijmaakte voor een snelle tweehonkslag om Engeland terug van de afgrond te trekken. .

READ  Waar kunt u de live-uitzending Duitsland-Nederland, tv-kanaal, opstellingen en voorspelling van vriendschappelijke wedstrijden bekijken

Stanway kopte net voor het uur naar huis na de nauwkeurige pass van James en krulde twee minuten later een zijschot van Hemp vanaf de rand van het strafschopgebied binnen om de score op 2-2 te brengen, waardoor er tijd overbleef om een ​​winnaar te achtervolgen.

Engeland stond in de slotminuten overeind en de pogingen om een ​​wanhopig derde doelpunt te scoren leken tevergeefs te eindigen.

Maar er kwam een ​​laatste wending aan het verhaal toen James kort daarna, toen de wedstrijd de blessuretijd inging, een dramatische pass naar de achterpaal stuurde, waar Toon een late pijl afvuurde, waarbij de bal op indrukwekkende wijze door de benen van Van Domselaar krulde. . Implementatie uitstellen. Extase.

Engeland leeft om nog een dag te vechten.

Meade: Wij ondersteunen Earps 100 procent

Engeland steunt Mary Earps voor 100 procent na een kostbare fout tegen Nederland, zegt Beth Mead.

Wegman: Ik bleef kalm en geloof was de sleutel

Sarina Wegman zegt dat doelman Mary Earps het team niet in de steek heeft gelaten nadat een fout Nederland het tweede doelpunt tegen Engeland opleverde.

De Engelse bondscoach Sarina Wigman:

“Ik was heel kalm. Ik was erg teleurgesteld omdat ze het tweede doelpunt scoorden. Ik denk niet dat we slecht speelden in de eerste helft.”

“De eerste keer dat ze op de helft kwamen, scoorden ze een doelpunt. Maar ik denk niet dat we slecht speelden. We hadden meer nodig.”

“We geloofden echt dat we de zaken konden omdraaien. Dat zeiden we tijdens de rust. We zeiden: 'Als je één doelpunt scoort, zal de oppositie trillen', want we hebben een aantal goede persmomenten gehad. We hebben nooit het vertrouwen verloren.”

Sprekend over de prestaties van doelman Earps voegde ze eraan toe: “Ik sprak kort met Mary: je wint als team, je verliest als team. Dat hoort bij het spel. Natuurlijk heeft ze het team niet in de steek gelaten.

READ  Engeland staat tegenover het WK T20 met Sri Lanka, Chris Silverwood

“Je laat je team pas in de steek als je geen moeite doet in de wedstrijd, en dat gebeurt nooit.”

Analyse: een vreemde paradox die verband houdt met de Schotse confrontatie

Laura Hunter en Jill Davies geven hun oordeel over de spannende comeback van Engeland tegen Nederland.

Laura Hunter van Sky Sports in het Wembley Stadion:

“Allereerst was de manier waarop Engeland erin slaagde het script in de loop van een ongelooflijke negentig minuten te veranderen verbazingwekkend. Ze zaten in de eerste helft aan de touwen. Als dit een bokswedstrijd was geweest, zou de scheidsrechter de tijd hebben afgeroepen.”

“Nederland kwam met een spelplan en voerden dat tot in de perfectie uit. De aanpak was erg eendimensionaal, maar het werkte, en ze waren volledig gecontroleerd: ballen over de top, Engeland passeren en eventuele fouten afstraffen, waarvan er veel waren.” .

“De pauze stelde Engeland in staat zich te hergroeperen, Bethmead binnen te halen en diende als een tijdige herinnering dat dit een gebeurtenis is die moet worden gewonnen, met ernstige gevolgen.

“Georgia Stanway verbeterde zich na de pauze, toen ze haar voet op de bal zette en het middelste derde deel domineerde, bijgestaan ​​door Lauren James met een paar assists.

“Het zorgt dinsdag voor een heerlijke ‘alles of niets’-botsing met Schotland, wat ironisch is, gezien de hevige rivaliteit tussen de twee landen. Schotland kan zich op geen enkele manier omdraaien en Engeland laten winnen, ook al is het resultaat academisch. .” Voor hen gaat het om trots.

“Wat erger is, is dat als Schotland de overhand kan krijgen op Engeland en ervoor kan zorgen dat ze zich niet in een positie bevinden om zich te kwalificeren, dit de Schotse hoopvolle mensen die mogelijk in de rij staan ​​om Team GB te vertegenwoordigen, alleen maar de kans zal ontnemen om naar de Olympische Spelen in Parijs te gaan. lijkt verkeerd, maar we zijn nog steeds waar we zijn.

“Dinsdagbroodje.”

Wat dan?

Het komt allemaal hierop neer. Engeland Reizen naar Hampden Park om de baan over te nemen Schotland Op dinsdag, dat zijn campagne afsluit in de groepsfase van de United Nations League; Aanvang om 19.45 uur.

de Holland Gezicht België Diezelfde avond staan ​​ze nog steeds bovenaan de groep met een voorsprong van +3 doelpunten op Engeland.