De Roemeense doelman Neita hoopt strafschoppen tegen Nederland te voorkomen

De Roemeense doelman Neita hoopt strafschoppen tegen Nederland te voorkomen

Würzburg, Duitsland – Doelman Florin Neeta van Roemenië had er vertrouwen in dat zijn team Nederland dinsdag binnen 90 minuten kon verslaan in de EK-ronde van 16 wedstrijden in München en het drama van een penalty shootout kon vermijden.

De 36-jarige was indrukwekkend in doelpunten voor de Roemenen, die Groep E aanvoerden en voor het eerst in 24 jaar in de knock-outfase van een Europees kampioenschap zullen verschijnen.

“Ik ben klaar voor de strafschoppenreeks, maar ik wil daar niet heen”, zei Nita zaterdag tegen verslaggevers. “Ik wil dat we binnen negentig minuten winnen, en ik vertrouw op het vermogen van het team om dat te bereiken.”

“Het zal een moeilijke wedstrijd worden, maar als we respecteren wat de coach (Eduard Iordanescu) ons vertelt en de juiste beslissingen nemen, hoop ik dat we een goed resultaat kunnen behalen. We moeten als de gele muur zijn en verenigd zijn doe dat, dan zullen we slagen.

“Nederland heeft goede spelers die in sterke toernooien spelen. Dit is een kracht die we denk ik niet aankunnen, maar door de kracht van de groep kunnen we dit verschil overwinnen.”

Neita, die in 2017 zijn internationale debuut maakte, kreeg de voorkeur boven de andere twee doelmannen van het team, Stefan Tarnovanu en Horatio Moldovan, al begon laatstgenoemde aan acht van zijn tien kwalificatieduels op weg naar de finale.

“Ik en de rest van de keepers zijn hele goede vrienden”, zei Nita. “Het is dankzij Moldavië dat we meedoen aan dit Europees kampioenschap. We zijn een team. We hebben een goede relatie en we moedigen elkaar altijd aan”, voegde hij eraan toe.

READ  Datum lonkt naar kenia golden kipygon girl

“Ik wist tot het laatste moment niet dat ik in deze game zou spelen. Dit mysterie houdt ons allemaal betrokken bij deze game. Ik probeer te genieten van elk moment dat ik hier met deze familie heb.

“Ik ben heel blij dat we geschiedenis hebben geschreven met dit prachtige team, maar ik hoop dat we nu niet stoppen. Ik hoop dat er na de wedstrijd met Nederland meer vreugde zal zijn.”

Nita zei dat hij er niet aan denkt om te stoppen met het internationale voetbal, wat er dinsdag ook gebeurt.

“Voor mij is de nationale ploeg het allerbelangrijkste. Ik wil hier niet stoppen, ik zou graag nog tien jaar willen spelen. Ik zal het stap voor stap doen, seizoen na seizoen.”

Toen Nita werd gevraagd naar haar meest emotionele moment op het toernooi tot nu toe, was ze duidelijk.

“Aan het einde van elke wedstrijd, als ik mijn vrouw en kinderen knuffel, vertellen ze me dat ze trots op me zijn en dat ze van me houden.”

You May Also Like

About the Author: Annelijn Mansfelt

'Social media-expert. Bekroonde koffie-nerd. Algemene ontdekkingsreiziger. Probleemoplosser.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *