‘De Nederlandse werkomgeving is heel rechtlijnig en ik vind het erg leuk’ – The Irish Times

‘De Nederlandse werkomgeving is heel rechtlijnig en ik vind het erg leuk’ – The Irish Times

De stille, kosmopolitische sfeer en het gerinkel van trams en fietsbellen zijn twee van de in Cork geboren Judith Gardiners favoriete dingen aan het leven in Amsterdam, in plaats van het opdringerige geluid van Cork-toeters.

Gardiner, die vice-president is voor groei en opkomende markten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) bij het digitale infrastructuurbedrijf Equinix, wilde van jongs af aan op het vasteland van Europa wonen.

“Ik ging op schoolreisje naar Brussel en Amsterdam en vond het geweldig hoe anders het voelde”, zegt ze. “De architectuur, het ontwerp, de cultuur en de algehele techniek hadden een grote impact op mij. Het was anders dan in Ierland, en dat gevoel is me altijd bijgebleven. Toen ik begin twintig was, deed ik een korte periode in Chicago, maar het was het vasteland van Europa dat mijn interesse wekte.

Gardiner volgde een opleiding tot accountant bij Deloitte voordat hij in 2001 naar Amsterdam verhuisde om een ​​managementfunctie op zich te nemen bij PeopleSoft (nu eigendom van Oracle). In 2003 stapte hij over naar het wereldwijde communicatiebedrijf Polycom en in 2013 trad hij in dienst bij Equinix als Director of Sales.

Naar het buitenland gaan duwde Gardiner uit haar comfortzone. Toen ze naar Amsterdam verhuisde, kende ze niemand. “Het was soms eng en eenzaam, maar de plek hielp me mezelf beter te leren kennen en vorm te geven aan hoe ik wilde dat mijn leven eruit zou zien”, zegt Gardiner, die jongleert met een druk reisschema terwijl hij een jong gezin grootbrengt. .

READ  Politie Nederland heeft 64 mensen aangehouden in verband met botsing tussen voetbalfans

“Ik co-ouder met de vader van mijn kinderen, dus ik pas in mijn reis terwijl ze bij hem zijn”, zegt Gardiner. “Kinderen zijn hier eerder vrij omdat ze de vrijheid hebben om overal te fietsen. Hetzelfde voor mij. Ik kan om 8.20 uur het huis verlaten, om 8.30 uur op school zijn en om 9.00 uur aan mijn bureau zitten als het een kantoordag is.

Als hij niet in Amsterdam is, kan Gardiner overal zijn, van Helsinki tot Dubai, aangezien zijn patch 10 Europese landen en het Midden-Oosten beslaat.

“We noemen opkomende markten edelstenen omdat wanneer je een edelsteen poetst, deze zo helder glanst”, zegt hij. “Veel van mijn werk is gericht op strategische planning en duurzaamheid en hoe onze strategie er de komende drie, vijf of tien jaar uit zou moeten zien.”

Met zoveel te doen, lijkt het misschien moeilijk om een ​​goede balans tussen werk en privéleven te vinden, maar een ernstig gezondheidsprobleem toen ze in de dertig was, hielp Gardiner bij het ontwikkelen van een carrièrepad.

“Ik was zo ziek van Crohn dat ik niet kon werken”, zegt ze. “Bij Equinix gaan werken was als een wedergeboorte, want niemand kende mij als ‘ziek’. Na een paar bijna-doodervaringen te hebben gehad, moest ik opnieuw beginnen met een heel andere kijk op het leven.

Gardiner kwam bijna 10 jaar geleden bij het bedrijf en het huidige hoofd EMEA van het bedrijf, Eugene Bergen, hielp hem zijn carrière een nieuwe impuls te geven. “We zijn tegelijkertijd begonnen en hij is een geweldige mentor en coach geworden”, zegt ze.

Vaak te weinig suikercoating of dansen rond moeilijke onderwerpen. De olifanten in de kamer worden bijna zodra ze verschijnen geïntroduceerd

“In tegenstelling tot iemand die haar best deed om te passen in de door mannen gedomineerde wereld van financiën en technologie in mijn leven vóór Equinix, denk ik dat ik nu de persoon ben geworden die ik moet zijn in mijn werkleven.”

Gardiner, die al twee decennia in Nederland werkt, zegt dat de verschillen in bedrijfscultuur die hem al vroeg opvielen, verdwenen zijn. “De Nederlandse werkomgeving is heel rechttoe rechtaan, wat ik erg prettig vind”, zegt hij. “Er wordt vaak te weinig gesuggereerd of gedanst rond moeilijke onderwerpen. De olifanten in de kamer worden bijna meteen geïntroduceerd als ze verschijnen. Mensen kunnen meer discussies voeren in een vergadering en zich dan gemakkelijker verplaatsen in sociale situaties.

“Ik denk dat het andere significante verschil het gebrek aan hiërarchie is”, voegt Gardiner toe. “Ik had Ierland nooit gezien als een hiërarchische plek om te werken, maar het is hier erg vleiend.

“Een deel hiervan is duidelijk wanneer uw kinderen naar school gaan. Vanaf de eerste dag op school is er een sterk ethos dat iedereen kan bereiken wat hij denkt te kunnen bereiken. Zelfvertrouwen en eigenwaarde worden gewaardeerd boven vaardigheden, die met de tijd komen Dit geldt ook op de werkvloer, als je een idee niet kunt uitvoeren, kun je de juiste mensen vinden om het tot leven te brengen.

READ  Kargil werkt samen met een Nederlandse diervoederfabrikant in een nieuwe premix-productiefaciliteit in Nederland

Equinix is ​​een van de grote internationale namen in datacenters, en Gardiner schaamt zich een beetje voor de slechte rap die ze aantrekken. “Zonder hen zou de economie instorten. Er zou geen vitale infrastructuur zijn, ziekenhuizen en luchthavens zouden niet werken. Ook het dagelijks leven van mensen zou op zijn kop staan. Er zouden geen Netflix, WhatsApp en smartphone-apps zijn”, zegt hij.

“De datacenters van Equinix zijn energiezuiniger en verwerken grotere hoeveelheden data efficiënter dan de meeste bedrijven die speciale apparatuur in hun kelders hebben staan. Onze datacenters worden beschouwd als kritieke infrastructuur. Zonder hen zouden steden en landen tot stilstand komen. We werken samen met stedelijke planners en de duurzaamheidsprojecten van onze klanten, wie Ze krijgen efficiëntere service en gaan efficiënter om met elektriciteit en water.

“Mensen realiseren zich vaak niet wat hun bredere voordelen zijn. Overschotten kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om ziekenhuizen, scholen of universiteiten te verwarmen.

Op de vraag wat ze het meest mist aan Ierland, zegt Gardiner: “Ierse humor en rijke volkstaal, landschap, cultuur en eindeloze Ierse accenten. Als ik met Ierse collega’s ben, waar ook ter wereld, is het alsof ik in een comfortabele stoel wegzak. het verlangen om verbinding te maken begint onmiddellijk – en dat doet het.” We kunnen het niet helpen.

You May Also Like

About the Author: Rudie Bunskoek

'Webgeek. Wannabe-denker. Lezer. Freelance reisevangelist. Liefhebber van popcultuur. Gecertificeerde muziekwetenschapper.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *