De mannen van de zwarte stokken lijden een “pijnlijk” nipt verlies nadat Nederland de nummer 1 van de wereld aanvoert

Black Sticks-aanvoerder Sam Lane, die zijn 100ste testwedstrijd speelde, verloor in een wedstrijd tegen Nederland met 3-2 van 's werelds nummer 1 van Nederland.

Hockey NZ / Voorzien

Black Sticks-aanvoerder Sam Lane, die zijn 100ste testwedstrijd speelde, verloor in een wedstrijd tegen Nederland met 3-2 van ’s werelds nummer 1 van Nederland.

Blacksticks herenhockey-assistent-coach Mike Delaney noemde de 3-2 nederlaag van het team tegen Nederland “pijnlijk” en beweerde dat de Kiwi’s aan de verkeerde kant stonden van een aantal “zeer zware” scheidsrechtersoproepen.

De jonge Nieuw-Zeelandse ploeg had met 4-0 verloren van de nummer 1 Nederlander van de wereld op de Hockey World Cup in India in januari, maar leidde hen met 2-0 in de FIH Pro League-wedstrijd in Amsterdam op zondag (NZ tijd) voordat ze toegaven. Drie cruciale doelen.

“We hadden een reële kans in die wedstrijd”, klaagde Delaney. “De waarheid is dat we aan het einde van een aantal moeilijke beslissingen zaten, maar we moeten dat wegnemen en deze wedstrijd in eigen handen nemen.

“Misschien hebben we het een beetje laten glijden door de beslissingen van de scheidsrechters de wedstrijd niet te laten beïnvloeden. We hadden het een beetje kunnen stilleggen.”

Delaney zei dat het “echt pijnlijk” was om Black Sticks op de laagste plaats te verliezen nadat ze zich hadden opgebouwd, vooral nadat ze hetzelfde hadden gedaan tegen Duitsland in een recente wedstrijd.

Maar hij zei dat het een verdienste was van de spelers en hun ontwikkeling tijdens deze tour om de Nederlanders dichterbij te brengen nadat ze op het WK met vier doelpunten hadden verloren.

“Ik denk dat er een klein beetje hoop is in het team en ik denk dat we groeien als groep. Vanaf het WK tot nu toe zijn we enorm gegroeid”, zei hij.

READ  Louis van Gaal "is in gesprek met de Nederlandse bond over terugkeer als trainer van Nederland voor de derde keer"

De wedstrijd begon met een enorme druk voor de Black Sticks. Nederland – winnaars van WK-brons – kwam er sterk uit, maar slaagde er ondanks een goede start in slechts één schot op doel te maken, dat vakkundig werd gered door de Nieuw-Zeelandse doelman Leon Hayward.

De Black Sticks kwamen uit voor het tweede kwart met een duidelijk plan en kregen een penalty in de 30e minuut. Ken Russell ging de uitdaging aan en zette zijn indrukwekkende vorm voort door zijn vierde penaltygoal in zes wedstrijden te scoren, waardoor Nieuw-Zeeland een 1- 0 voorsprong.

Ken Russell scoorde tweemaal voor de Black Sticks tegen Nederland.  (beeldbestand).

William Booth/Fotosport

Ken Russell scoorde tweemaal voor de Black Sticks tegen Nederland. (beeldbestand).

Drie minuten later verdubbelde Russell de voorsprong, zette opnieuw een penalty om en zette Nieuw-Zeeland met 2-0 op voorsprong.

Oranje reageerde krachtig en scoorde een reeks hoekschoppen. Hayward leverde echter een indrukwekkend keepersspel door Holland herhaaldelijk te ontkennen en de Black Stakes voor rust op 2-0 te houden.

Het Nederlands team kwam er na het einde van de eerste helft sterk uit, vastbesloten om terug te komen. Een vroeg fout schot onder Hayward zette Holland op het scorebord.

Ondanks de inspanningen van Nieuw-Zeeland, brachten ze het grootste deel van het kwartaal op de achterste voet door. Hayward was opnieuw een redder, hij stopte verschillende gevaarlijke kansen en hield de zwarte stokken voor.

In het laatste kwart was er controverse toen Oranje met nog minstens drie minuten te gaan de gelijkmaker vanaf de penaltystip kreeg toegekend vanwege een overtreding die buiten de cirkel leek te hebben plaatsgevonden.

READ  NBC heeft het Olympic Curling Channel geannuleerd vanwege sponsoring van een seksspel

Daarna scoorde Oranje uit een hoekschop, al leek de bal niet helemaal buiten de cirkel te gaan.

Net toen de wedstrijd op een gelijkspel leek af te stevenen, duwde Oranje naar voren en vond open ruimte, scoorde het winnende doelpunt met nog maar vijf seconden te spelen en brak de harten van de zwarte stokken.

Nederlandse speler van de wedstrijd Koen Begin duwde zijn score naar de zwarte stokken en beschreef de heropleving van het Nederlandse team als “ongelooflijk.

“Daar hebben we heel hard voor gevochten. Ik denk dat we vandaag echt goede dingen hebben gedaan, Nieuw-Zeeland was erg efficiënt met hun deelnames in de cirkels en ze scoorden veel doelpunten op hen, maar ik ben echt blij dat we uiteindelijk hebben gewonnen. ‘ zei Begin.

“Ik denk dat we het echt verdienden en we zijn nog steeds in de Pro League-race, dus ik ben erg blij.”

About the Author: Annelijn Mansfelt

'Social media-expert. Bekroonde koffie-nerd. Algemene ontdekkingsreiziger. Probleemoplosser.'