Christian Montano schiet Livingston neer om de overwinning bij Dundee United te korten

Livingston claimde hun overwinning van het Premier League-seizoen met een nipte 1-0 overwinning op Dundee United in Tanadis.

Christian Montano scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd – zijn eerste voor de club – aan het begin van de tweede helft.

Het was een teleurstellende nederlaag voor de gastheren, die zich nu moeten voorbereiden op de tweede etappe van de derde ronde van de Europa League-kwalificatiewedstrijden tegen AZ Alkmaar in Nederland op donderdag.

Voor de aftrap was er een minuut applaus voor de befaamde Finse verdediger Vin Dossing, die in juni overleed.

Livingston maakte zijn eerste game-opener in de vijfde minuut toen Joel Nobile een bal van rechts naar Sean Kelly aan de rand van het strafschopgebied trok, maar zijn lage schot van doelman Mark Bergetti van de paal trok.

Na die vroege kans hadden beide partijen moeite om meer kansen te krijgen.

Naarmate het halfuur verstreek, was er een flits van kansen voor de gastheren toen spits Stephen Fletcher een lange bal achtervolgde, maar Levy’s noordelijke doelman George wist het gevaar uit te schakelen.

Fletcher probeerde opnieuw zijn geluk met een afstandsschot, maar zijn poging ging te ver.

De Lions maakten vervolgens een veelbelovende break vanaf hun eigen helft, want Montano vond uiteindelijk ruimte aan de linkerkant, maar zijn schot ging naast het doel en beide ploegen gingen bij de rust de tunnel in, terwijl de wedstrijd zonder doelpunten verliep.

In de 49e minuut werd de impasse echter doorbroken.

Het schot van Noble werd geblokt door Brigetti, maar de bal kaatste terug naar Nikki Devlin, die naar Montano werd gestuurd en een daverend schot van 20 meter voorbij de doelman afvuurde om het net in te gaan.

READ  Adrien Rabiot: Manchester United gaat akkoord met een deal om de Juventus-middenvelder te contracteren | Nieuws over het transportcentrum

United had de kans om onmiddellijk te reageren, maar het schot van dichtbij van Tony Watt werd goed gered door George.

De gastheren bleven aandringen op de gelijkmaker, waarbij aanvoerder Ryan Edwards een schot zag dat naast ging en Fletcher kort daarna dichtbij kwam.

Watt kreeg vervolgens een duidelijk zicht op het doel, maar hij was niet in staat om zijn lage schot vanaf 16 yards op doel vast te houden.

Levy had zijn voorsprong in de 69e minuut kunnen verdubbelen toen Nobley Scott Pittman in doel speelde, maar Brigetti wist het gevaar met zijn voeten uit te schakelen.

United reageerde meteen op de bal toen invaller Matthew Kudjo een schitterend afstandsschot van George over de lat schoot.

Levi zag de wedstrijd echter uit en pakte alle drie de punten.