Celtic-baas Brendan Rodgers reageert op de ‘in-game beslissing’ om de muur te plaatsen voor de vrije trap die leidde tot de fout op Joe Hart

Brendan Rodgers heeft onthuld dat de oproep om de verdedigingsmuur aan te passen vóór de vrije trap van Kelvin Stings werd gedaan door spelers op het veld, omdat hij klaagde over de “dure” aard van het doelpunt.

Celtic verloor met 2-0 van Feyenoord in hun Champions League-opener in Nederland.

Joe Hart wordt geklopt door de vrije trap van Calvin StingsKrediet: AP
De Feyenoord-ster heeft het gat gevonden dat Joe Hart en de Keltische Muur hebben achtergelatenKrediet: AP

Het had echter meer kunnen zijn dan dat, want de landskampioen had twee doelpunten Stakingen Het werd afgekeurd wegens buitenspel en zij domineerden het grootste deel van de tweede helft, vooral nadat de Hoops waren teruggebracht tot negen Heren.

Gustav Lagerbilke was de eerste die vroeg naar de douches ging toen hij in het strafschopgebied werd gestraft met een armbar in het gezicht van Igor Paixau, wat leidde tot een tweede gele kaart en een strafschop.

Odin Thiago Holm was er alleen maar bij tuin Tien minuten lang werd er in de tweede helft live rood getoond vanwege een roekeloze uithaal op Mats Wever.

Met betrekking tot de muurformatie, iets dat ook werd opgemerkt door voormalig Celtic-coach Martin O’Neill, legde Rodgers uit wat er gebeurde dat ertoe leidde dat Kyogo (1,80 meter) de man binnen de muur was, waar de bal werd gericht.

Joe Hart liet een gat aan zijn linkerkant achter dat Stings naar behoren uitbuitte, maar zelfs toen hij de bal over de nummer 1 van de Hoops zag stuiteren, waren veel waarnemers ervan overtuigd dat de doelman het beter had kunnen doen.

READ  Jaap Stam: Voormalig verdediger Manchester United en AC Milan ontslagen als coach van MLS FC Cincinnati | voetbal nieuws

Gaffer Rodgers zei: “Ik leef met de spelers mee. In de eerste 60 minuten was het een zeer gelijkwaardige wedstrijd.”

“We speelden tegen een team dat het heel goed deed en we scoorden veel Doelstellingen Maar in de eerste helft hebben we ze ruimschoots geëvenaard.

“We zijn teleurgesteld over het eerste doelpunt. We hebben de beslissing genomen om de muur in de game aan te passen, en dat zou ons geld kunnen kosten.”

“Ik vind het niet erg dat spelers binnen de wedstrijd beslissingen nemen, als het maar werkt. We zaten nog steeds in de wedstrijd, maar in de tweede helft was ik erg teleurgesteld vanwege de uitzending.”

Rodgers had geen enkel medelijden met de twee spelers die in Rotterdam van het veld werden gestuurd.

“In het eerste geval moet je gewoon voorbij de doelman komen en hoef je niet het doel in te gaan”, zei hij. Hij vecht. Het is een gebrek aan ervaring.

“Dan zal Odin, die een fantastische jonge speler is, daarvan leren. Hij is een zeer toegewijde speler, maar je kunt op geen enkel niveau zo ten onder gaan en hij heeft het de scheidsrechter heel gemakkelijk gemaakt.”

“Ik vertelde de spelers dat we bleven vechten in een moeilijke uitdaging, maar of we konden spelen Feyenoord “In de laatste wedstrijd hebben we, met alles wat we hebben, een geweldige kans.”