Boxer Carrick-en-Soir verwelkomde Chantelle Robinson thuis na het winnen van de bronzen medaille in Nederland

Boxer Carrick-en-Suir Chantelle Robinson won een bronzen medaille in haar eerste internationale wedstrijd als Ierland op de Eindhoven Boxes Cup in Nederland.

De 20-jarige, die meedoet aan de St. Saviour’s Boxing Club in Waterford, kreeg afgelopen dinsdag 30 mei een enorm welkom van familie en vrienden na haar succes in het internationale kampioenschap twee dagen eerder.

Chantelle won de bronzen medaille in de categorie dames 50 kg op de Eindhoven Cup en bereikte de halve finale, waar ze werd verslagen door een Noorse bokser. Ze maakte deel uit van het senior Ierse team van mannelijke en vrouwelijke boksers die deelnamen aan de wedstrijd en 14 medailles wonnen.

Ze vertelde The Nationalist dat ze heel blij was met de ervaring van deelname aan een internationale wedstrijd en het winnen van een bronzen medaille. Ze was overweldigd door het welkom dat ze vorige week ontving in Tracy Park in Carrick-on-Suir.

“Was prachtig. Ik had daar helemaal geen idee van. “Ik was zo geschokt,” zei ze.

Chantelle verzekerde zich van haar plaats in het Irish Boxing Team voor de Eindhoven Cup nadat ze eerder dit jaar werd gekroond tot All-Ireland Under-22 Champion in de categorie 50 kg in het National Stadium in Dublin.