Beste woorden om Wordle te starten: strategieën, tips en hoe te winnen

Woordpuzzel van december.

De taal van de macht

Zoals we hier uitleggenWordle is een verslavend dagelijks woordspel dat online beschikbaar is. Jij bent probeer te verwachten Vijf letter woord in zes pogingen. De game vertelt je of de letters die je hebt gekozen in het woord voorkomen en of ze op de juiste plaats staan. Als u de juiste letter op de juiste plaats heeft, wordt deze groen weergegeven. Het juiste teken verschijnt geel op de verkeerde plaats. Een letter niet gevonden in het woord Die De vlek wordt grijs weergegeven.

Maar zoals met alles wat eenvoudig is, is het leuk om Wordle ingewikkeld te maken. Spelers hebben allerlei strategieën om hun eerste woorden te kiezen. ADIEU staat bekend om het testen van vier klinkers. (Statistiekexpert Nate Silver gelooft ADIEU”Vreselijke eerste gok. Programmeur en gamedesigner Tyler Jalil legt uit waarom Het wiskundig optimale eerste woord is ROATE, een woord waar ik nog nooit van heb gehoord.

ADIEU krijgt zo’n melige start dat er zelfs een subtype van Wordle-tweets over bestaat. Een persoon schreef: “De dag dat het woord ‘adieu’ is, zullen sociale media van binnenuit instorten.”

Ik begrijp het argument dat er maar vijf klinkers zijn (en soms een Y), dus je hoeft er niet meteen achter te komen. Maar eh, wat kan ik zeggen, ik ken graag de klinkers, het helpt me mijn keuzes te verfijnen. Ik ben begonnen met ADIEU, maar tegenwoordig begin ik ook graag met REGAL, gewoon om de E- en A-info te weten te komen en om te zien of mijn favoriete medeklinkers zijn opgenomen. AISLE is ook een favoriet van mij, met drie klinkers en twee favoriete medeklinkers.

En als je gewoon een idee wilt krijgen van het spel of strategieën wilt uitproberen, wijst mijn vriend Chad erop dat daar Wordle-archief kan worden afgespeeld waarop het wordt uitgeoefend.

Ik heb Josh Wardle, de maker van Wordle (hij hangt rond met Mike Monopoly en Stacey Scrabble) gevraagd om zijn technieken te delen – nog geen reactie, maar als hij dat doet, zal ik het zeker delen. Ondertussen vroeg ik CNET-medewerkers om hun favoriete Wordle-strategieën en beginwoorden te delen. Ik hoop dat het je een boost geeft of misschien een duwtje in de rug.

Groot sonisch dynamiet

“AUDIO. Haal meteen 4 van de 5 klinkers uit de weg en concentreer je op het verfijnen van de medeklinkers. Wees echter niet bang om af te wijken van je gebruikelijke startwoord – soms een willekeurig woord dat onderweg in je hoofd opduikt is makkelijker dan je je het voorstelde.” –Ashley Esquida

lege ster

“Ons doel is STAREN. Een klein beetje Rad van Fortuin inspireerde me om eerst RSTLNE te raden, en daarmee verwijder ik ook twee klinkers. Dat lijkt me op zijn minst vaak al vroeg iets van het bord te geven. “-Elie Blumenthal

KRIJG TEEY

Ik fiets door TEEY, PIOUS en ADIEU als eerste woord, om wat gewone letters naar voren te brengen en een pauze te maken met klinkers. Daarna kies ik het volgende woord op basis van de resultaten, hoewel ik soms gewoon mijn hand opsteek en TEEY en PIOUS één voor één gebruik, wat er ook gebeurt. “-Amanda Koser

MAKER .mark

“MAKER. Dat woord brengt me in de stemming om het antwoord te ‘creëren’ op basis van de gegevens die ik krijg door de bovenstaande karakterset te verwijderen. Daarna ging ik verder met dierennamen zoals TIGER. Het is niet zozeer tactisch als wel gewoon plezier hebben een minuut of vijf.” –Mike Sorrentino

Gebruik vreemde woorden

“Je speelt Wordle niet correct als je elke dag hetzelfde woord gebruikt. Dit is mijn officiële regel en het verbaast me dat je elke dag hetzelfde woord gebruikt. Wat? Gebruik rare woorden. Pak een woordenboek, sluit je ogen en ga naar een willekeurige pagina. Begin met Yacht in de ene dag en probeer de volgende dag ULCER. Kijk rond in de kamer! Toast? Waarom niet? Gewoon doen! Kom op, mensen. Het gaat er niet om elke dag te evacueren met de minste hoeveelheid beweegt, het gaat over Leer van jezelf te houden. “-Jackson Ryan

Cheats, en probeer NYT spelling bee

“Ik speelde in het begin met FIRST, MANIC of CHEAT. Ik weet niet of dat meer tot mijn mentale kader spreekt dan mijn woordoplossende vaardigheden, maar deze aanpak resulteerde vrijwel in een oplossing binnen drie woorden. (Ik raakte in paniek laatst!) Maar ik moet zeggen dat hoewel ik van Wordle geniet, ik nog steeds een grote fan ben van De Spelling Bee in de New York Times, waar je wordt gevraagd om woorden te maken met zeven letters, en elk woord moet de letter in het midden van de puzzel gebruiken. Ik speel Spelling Bee met Mijn man (krijgt de helft van de punten voor een genie; ik krijg de andere helft). Met Wordle spelen we tegen Elkaar om te zien wie het snelst kan oplossen. Dus Spelling Bee lijkt leuker. “-Connie William

Goed plan voor het stuur

“Ten eerste zorg ik ervoor dat ik dit voor mijn ochtendkoffie doe, voor een extra moeilijkheidsgraad. Ik heb het woord overgang niet, omdat dit nogal goedkoop klinkt, maar ik richt me over het algemeen op priemgetallen die hoog zijn in het aantal klinkers of goede oude hashes: RSTLNE. Als ze met de Bat Sajak-crew werkt, is dat goed genoeg voor mij. “-Andrew Crook

Argument voor ADIEU

“Ik gebruik ADIEU sinds de eerste dag. Gelukkig spel ik het soms nog steeds verkeerd. Soms om dingen om te draaien – op basis van Jackson Ryan-druk – zou ik iets anders proberen. Maar elke keer dat ik ADIEU verlaat, ontvouwt het zich in een enorme harde strijd die ik nauwelijks herstel.” Hoe dan ook, ik weet niet waar we allemaal over ruziën. Iemand heeft hier een experiment op uitgevoerd. Beter Het woord is ROATE. “-Mark Searles

verhaal tijd

“Ik steel Marks woord, ADIEU, en volg het op met een verhaal. Dan gaat het erom alle letters die ik heb ontdekt op de plaatsen te leggen waar ik denk dat ze zijn, en mijn hoofd op tafel te slaan en te zeggen: ‘Ik ben niet zo dom, toch? Tot ik erachter kom.'” –Oscar Gonzalez

Het eerste woord waar je aan denkt

“Ik ben een Wordle-speler met een hoog risico en een hoge beloning. Ik kies echt het eerste woord dat in me opkomt, zonder enige strategie. Ongeacht wat de puurste vorm van Wordling is (uiteraard zeggen experts), wanneer ik Ik heb het geluk om drie of vier vijf-tekens verkeerd te raden, dat geeft veel voldoening.” –Monisha Ravesti

Het is niet makkelijk om groen te zijn

“TREAD is de winnaar, maar ik vind het leuk om mijn eerste woord door elkaar te halen. Ik heb echter altijd een aantal regels voor het eerst raden. Ten minste twee klinkers. Gebruik nooit een S. Als je je realiseert dat je ongelooflijk dom bent en alleen maar aan componenten kunt denken gissingen van vier letters Laatste regel: uw tweede gissing mag nooit de groene van de gissing bevatten (tenzij u zich in een moeilijke situatie bevindt) Bewaar deze greens voor later en gooi vijf nieuwe gissingen in de mix Als u een Wordle-antwoord op Twitter ziet met lange groene kolommen Van de karakters blijven op dezelfde plaats, I zullen je beoordelen.”–Claire Riley

Raad het in twee

“Mijn uiteindelijke doel in Wordle is om het woord te raden bij mijn tweede poging. Daartoe gebruik ik STEAR als eerste woord, dat een vaste reeks letters op ongebruikelijke posities oplevert – dus ik kan vaak voorspellen waar het naartoe zal gaan als het wordt geel.Vanaf daar maak ik solide gissingen, zelfs als ze strategisch niet raadzaam zijn (dubbele letters, weinig klinkers, letters met een lage waarschijnlijkheid, enz.) Sinds ik met deze strategie ben begonnen, is mijn gemiddelde ongeveer hetzelfde als altijd, maar nu ik soms twee keer raden. Succes? ” –– David Kahn

niet falen

“Ik geloof niet in strategieën. Kies het woord dat je ’s ochtends het meest aanspreekt en volg je hart. Beginnen met een tactisch effectief woord maakt het sowieso heel gemakkelijk. Dus wat als ik faal? Het is gewoon Wordle! Ik’ Ik wil graag duidelijk maken dat ik nooit zal falen, zelfs niet als er een X in het woord zal staan.)”—Sarah McDermott

READ  De talentenjacht "The Voice of Holland" die werd blootgesteld aan het schandaal van #MeToo

You May Also Like

About the Author: Maaike Taai

'Organisator. Social media-nerd. Algemene communicator. Bacon-geleerde. Trotse pionier op het gebied van popcultuur.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.