België versloeg Nederland met 3-2 in strafschoppen in tweede halve finale – Transcontinental Times

Indië: Vincent Vanasch bewees waarom hij wordt beschouwd als een van de beste keepers ter wereld toen België Nederland versloeg om de WK-finale te bereiken.

De 35-jarige veteraan weerde een vastberaden Nederlandse uitdaging af in de shootout en bezorgde België een 3-2 overwinning nadat de teams aan het einde van de blessuretijd met 2-2 gelijk stonden.

– Reclame –

Vanasch, drie opeenvolgende (2017-19) doelman van het jaar, ontkende Thijs van Damme en Terence Pieters, terwijl Chev van Oss zijn schot miste.

De overwinning van vandaag markeert de tweede opeenvolgende ligplaats van België in de WK-finale, en Vanach was vier jaar geleden ook de man in de finale tegen Nederland.

– Reclame –

Ondanks de heldhaftigheid van Vanasch had België de wedstrijd eerder moeten afmaken. Ze domineerden de hele wedstrijd en creëerden veel schotkansen, maar konden het blok van de Nederlandse doelman Birm niet passeren.

Spelers houden van Tom Boonen, Arthur van Doren, Antoine Gina en Florent van Abel creëerden agressief kansen en braken door in de Nederlandse cirkel. Ze konden hun kansen echter niet verzilveren.

– Reclame –

De eerste twee kwartalen van de wedstrijd waren gericht op balbezit en percentages, waarbij beide teams de eerste 30 minuten de eer verdeelden.

De Belgen probeerden te scoren met luchtpasses, maar slaagden er niet in hun zetten af ​​te maken, terwijl de Nederlanders probeerden weg te breken uit de Belgische verdediging maar er niet doorheen konden breken.

In de 12e minuut scoorde Jip Janssen het eerste doelpunt voor Nederland. Echter, Tom Boon maakte drie minuten voor rust gelijk voor België met een krachtige tik.

READ  Keukenhof Park in Nederland open voor publiek ter gelegenheid van 75-jarig jubileum - Xinhua

Na de pauze werd België aanvallender en vastberadener en domineerde het het derde kwartaal.

Een omzet in de 35e minuut leidde echter tot strafcorners voor Oranje, en Janssen scoorde opnieuw, waardoor Oranje een 2-1 voorsprong kreeg. Maar België was onverschrokken en maakte in het vierde kwart gelijk door het doelpunt van Nicolas de Kerbel.

Ondanks dat Oranje enkele opportunistische runs maakte langs de achterlijn op de counter, toonden ze weinig inspanning en kregen ze de bal niet binnen de Belgische cirkel.

België domineerde de wedstrijd en een strafschop in de 51e minuut bezegelde de overwinning voor België, maar Zwart hield stand om de Belgen te weigeren en bracht de wedstrijd naar een shoot-out. Uiteindelijk was het niet de dag van het Nederlands team.

Lees verder: Duitsland stelt finaleplek op Hockey World Cup veilig met overwinning in laatste adem