BEKIJK: Het doelpunt van Kylian Mbappé met een briljante run door verdedigers tegen Nederland

Mbappé nam vrijdag de aanvoerder van Frankrijk over toen ze in het Stade de France in Parijs met 4-0 wonnen van Nederland dat tweede werd op het WK in Groep B.

Euro 2024 KwalificatiesHet doelpunt van Kylian Mbappé tegen Nederland

De Franse aanvoerder Kylian Mbappé scoort een doelpunt tegen Nederland in een Euro 2024-kwalificatiewedstrijd. Dit was echter zijn eerste doelpunt toen de spits met zijn briljante bewegingen langs de door Virgil van Dijk geleide verdediging snelde en opnieuw zijn klassieke vaardigheden toonde.

Mbappé nam vrijdag de aanvoerder van Frankrijk over toen ze in het Stade de France in Parijs Nederland met 4-0 versloegen als nummer twee van de Wereldbeker in groep B.

Antoine Gerisman scoorde voor Frankrijk in de 2e minuut. Dayot Upammegano verdubbelde de voorsprong voordat de klok 10 minuten sloeg, gevolgd door een brace van Mbappé.

READ  Nederlanders beweren dat 14 vliegtuigpassagiers uit Zuid-Afrika zijn ingeënt met Omicron

“Er was veel positieve sfeer toen ze maandag allemaal bij elkaar kwamen, en ik wilde dat ze die sfeer op het veld zouden overbrengen, en dat is wat ze allemaal deden”, vertelde coach Didier Deschamps op een persconferentie.

“Het was een geweldige avond, in een geweldige sfeer, met een goede start. Het was niets om Nederland zo snel met 3-0 te leiden, ook al verloren ze veel spelers”, voegde hij eraan toe.

“In de tweede helft waren we blij dat we de wedstrijd onder controle hadden, maar we dreigden.”

Randall Kolo Mwani was een van degenen die schitterden, zo niet voorwaarts en achterwaarts.

“Hij zit vol vertrouwen. Hij beweegt heel goed, dribbelt goed en heeft veel begrip tussen de aanvallende spelers”, aldus Deschamps.

Frankrijk leidt Groep B voor Griekenland, dat Gibraltar met 3-0 versloeg.

Het volgende voor Les Bleus is Ierland in het Aviva Stadium in Dublin, terwijl Nederland gastheer is van Gibraltar.