Australië kwalificeerde zich voor de halve finale van het WK vrouwenvoetbal na Frankrijk te hebben verslagen na strafschoppen

Wereldbeker Dames 2023: live scores, programma’s, resultaten, tabellen en topscorers

CNN

Australië bereikt Wereldbeker Dames De halve finale bracht het publiek in Brisbane voor het eerst in extase, met een verbluffende penalty shootout overwinning op Frankrijk.

De co-hosts speelden al drie keer eerder in de kwartfinales, maar kwamen nooit verder dan de laatste acht. Op eigen bodem veranderde het fortuin van Matildas en werd geschiedenis geschreven in een spannende afsluiting van de wedstrijd.

Courtney Fane’s 20e strafschoppenserie scoorde de overwinning en verdiende een 7-6 overwinning op strafschoppen en een gelijkspel tegen Engeland of Colombia.

Het doelpunt van Frankrijk werd terecht afgekeurd in de verlenging, en aangezien geen van beide teams in staat was om de impasse in 120 minuten te doorbreken, werd de vermakelijke kwartfinale beslist door een penalty shootout.

Beide teams misten strafschoppen – maar het waren de vier nederlagen van Frankrijk die de meeste kosten met zich meebrachten, waardoor Fine de kans kreeg om een ​​spannende shootout te beëindigen en wilde feesten onder de Australische spelers op gang brachten voor bijna 50.000 gelijke fans.

Terwijl de Matilda’s de erelijst over het veld namen, dansten fans, zwaaiden met vlaggen en juichten voor het team dat tot de verbeelding sprak in het sportminnende land.

De Australische coach Tony Gustafsson vertelde verslaggevers dat hij “erg trots” was op zijn team en bedankte de supporters. “Je maakt deel uit van deze overwinning”, zei hij terwijl hij het publiek applaudisseerde. “Je hoort vanavond in dit team, iedereen in dit land.”

READ  Xi had de gelegenheid om er bij Poetin op aan te dringen de Oekraïense diplomatie na te streven tijdens een ontmoeting - Amerikaanse functionaris

Tertius Pickard / AP

Franse spelers zijn gefrustreerd op het veld.

Het was een wrede manier om Frankrijk te verliezen, vooral sindsdien Waarom blauw Hij had tijdens de wedstrijd zoveel kansen om te scoren dat het momentum van het ene team naar het andere verschoof.

Uiteindelijk was het verlies van Vicki Bècho – op 19-jarige leeftijd – de meest kostbare van allemaal om Vine de kans te geven haar land in rep en roer te brengen.

Maar ook de rol van Mackenzie Arnold mag niet vergeten worden. Nadat ze zelf een kans had gemist om de leiding van Australië te nemen tijdens de strafschoppenserie, stuiterde de Australische doelman terug om de penalty van Kenza Daly te redden. Omdat de eerste strafschop moest worden teruggevorderd omdat werd aangenomen dat de doelman vroeg van het doel af was gegaan, hield Arnold haar moed vast om Daly’s tweede poging te redden.

De Franse coach Hervé Renard vertelde verslaggevers dat “het lot” een winnaar heeft gekozen. “Vanavond moeten we trots zijn op deze meiden die een uitzonderlijke wedstrijd hebben gespeeld”, zei hij. “Ze ging van rechts naar links, van links naar rechts – het is moeilijk te zeggen wie het meer verdient.

“Felicitaties aan Australië en felicitaties aan al het personeel dat fantastisch werk heeft geleverd.”

Voor een wedstrijd met zoveel op het spel was het een verrassend open ontmoeting.

Frankrijk begon helderder en was vooral gevaarlijk tijdens spelhervattingen. Mael Lacrar kwam twee keer dichtbij – één keer ongelooflijk over de lat schietend vanaf vier meter – terwijl de Franse recordscorer Eugénie Le Sommer een redding van Arnold maakte met het enige schot van Frankrijk op doel in de eerste helft.

READ  Gambianen stemmen in eerste presidentsverkiezingen sinds het tijdperk van Jammeh | politiek nieuws

Naarmate de inning vorderde kreeg Australië meer vertrouwen en stegen de decibels binnen het feestveld.

Vijf minuten na de eerste helft kreeg de thuisploeg de beste kans van de wedstrijd toen Pauline Peraud-Magnin van haar achterlijn kopte. De bal viel op de 20-jarige Mary Fowler, wiens ogen wijd open stonden in het gezicht van een open doelwit.

Maar toen ze op doel schoot, sprintte de Franse Elisa de Almeida over de lijn om het schot van Fowler op het doel te blokkeren. Het was een ongelooflijke verdediging die ervoor zorgde dat haar team niet achterop raakte.

De verdediging van Frankrijk werkte na rust harder, vooral toen de komst van ster Sam Kerr in de 55e minuut meer vaart gaf aan de aanval van de thuisploeg.

De Franse doelman Pauline Peraud-Magnin trapte de bal naast tijdens de kwartfinale.

Kerr speelde vanwege een kuitblessure niet in een van de groepsfasewedstrijden en verscheen kort als invaller in de ronde van 16 gelijkspel tegen Denemarken, maar ondanks zijn gebrek aan speeltijd in dit toernooi was zijn impact onmiddellijk in Brisbane. .

Het was de drive van Kerr in het strafschopgebied die ruimte creëerde voor Hayley Raso, wiens schot vanaf de rand van het strafschopgebied een duikredding van Peyraud-Magnin overtrof.

Naderhand zei Kerr tegen verslaggevers: “Ik ben zo blij, ik kan het niet onder woorden brengen. Het is gewoon een wervelwind, maar echt trots op de meisjes, het was een teamprestatie, van de staf tot de spelers en de fans. Ik kan het niet geloven.”

READ  Russische reddingshond Monica heeft nieuwe beperkingen op het leven na prothetische chirurgie

“We hebben veel vertrouwen. We gaan mee op de golf van opwinding en spelen ons beste voetbal. De meiden knallen er tegenaan en het is een teamprestatie.”

“Het verandert het voetbal in dit land voor altijd. Het land wordt gek. En we houden ervan…”

Ondanks alle inspanningen van Australië en Frankrijk hielden de verdedigingen stand en ging de wedstrijd naar verlenging. In de 99e minuut kopte Wendy Renard de bal in het net, maar het doelpunt werd onmiddellijk afgekeurd omdat de Australische Alana Kennedy een fout maakte in het strafschopgebied terwijl ze probeerde de hoekschop te verdedigen.

Invaller Fine benaderde vervolgens Australië minuten later, waarbij Matilda’s speler zowat elke pees van haar uitgestrekte been strekte om de bal naast te sturen, maar haar moment zou later komen.

Met een strafschoppenserie in het verschiet, wisselde Renard zijn keepers en verving Soulin Durand door Peraud Magnin, maar de strategie leverde niet op als de meest opwindende wedstrijd van het toernooi tot dusver.

About the Author: Nanko Otterman

"Trotse twitterliefhebber. Introvert. Hardcore alcoholverslaafde. Levenslange voedselspecialist. Internetgoeroe."