Argentinië verslaat Nederland na strafschoppen, gaat door naar halve finale WK – NBC4 Washington

wat. a. Spel.

Argentinië verloor de leiding met 2-0 nadat Wout Weghorst van de bank kwam en tweemaal laat scoorde om extra tijd af te dwingen in hun kwartfinale op het WK 2022 op vrijdag.

Het ging naar strafschoppen waar Argentinië met 4-3 leidde. Virgil van Dijk en Steven Bergwiss misten de eerste twee schoten van Nederland, terwijl Argentinië de eerste drie scoorde. Uiteindelijk bezegelde Lautaro Martinez de deal om zijn land naar de halve finale te sturen, waar ze dinsdag Kroatië zullen ontmoeten.

Holland opende de wedstrijd met de gebruikelijke 5-2-1-2-formatie die Louis van Gaal graag binnenhaalt, maar dit keer gleed Memphis Depay uit naar positie nummer 10 toen Steven Bergwijn als beste uit de bus kwam om Cody Gakbo in te halen.

Argentinië koos voor het eerst voor een 3-5-2-format onder coach Lionel Scaloni, met Lisandro Martínez als linksback.

Balbezit ging al vroeg de Nederlanders in, maar ze konden niet veel creëren toen ze eenmaal in het laatste derde deel kwamen.

Dat prikte hen in de 35e minuut. Lionel Messi en Nahuel Molina wisselden enkele passes uit op het rechter middenveld, waardoor Messi naar het centrale deel van de derde positie van de Argentijnse aanvaller dreef, die drie verdedigers binnenhaalde. Vervolgens gaf Messi een ongeziene pass naar Molina die de Nederlandse verdediging deelde en de stand op 1-0 bracht.

Argentinië hield in de eerste helft de leiding en had vroeg in de tweede helft de 2-0 kunnen maken. Alexis McAllister scheurde van de counter en Rodrigo De Paul vuurde een dreiging af op rechts, maar de perfecte pass van McAllister ging te ver omdat De Paul een één-op-één kans kreeg.

READ  Mark Rutte, de beste internationale brandvertrager

De Nederlander bracht vervolgens Luuk de Jong in de 65e minuut voor Daley Blind om meer aanvalsmogelijkheden aan de top te krijgen en keerde terug naar een 4-4-2-formatie.

Maar het volgende doelpunt ging naar Argentinië toen Marcos Acuna een strafschop scoorde tegen Denzel Dumfries. Niemand behalve Messi stond in de rij om het te pakken, waardoor Andres Nobert de kans kreeg om hem te stoppen en er in de 73e minuut 2-0 van te maken.

Oranje kwam na vijf minuten eindelijk op het bord toen Wout Weghorst een voorzet van Steven Berghuis binnenkopte.

Maar Weghorst is er nog niet klaar mee. Bij een vrije trap in de 11e minuut van de blessuretijd schopte Teun Koopmeiners de vrije trap en ging naar Weghorst, die met zijn linkervoet in het net eindigde om de wedstrijd in verlenging te sturen.

De eerste echte kans in de verlenging ging in de 114e minuut naar Lautaro Martinez, maar zijn door Enzo Fernandez briljant voorbereide poging raakte Van Dijk op de borst.

Argentinië en Kroatië ontmoetten elkaar voor het laatst op het WK 2018, waarbij Vatterini met 3-0 won in groepsspel.

About the Author: Tatiana Roelink

'Webgeek. Wannabe-denker. Lezer. Freelance reisevangelist. Liefhebber van popcultuur. Gecertificeerde muziekwetenschapper.'