Ajax Amsterdam Versus. AS Roma – Wedstrijdverslag – 8 april 2021

Toen Roma in de tweede helft van de halve finales van de Europa League terugkeerde, met doelpunten van Lorenzo Pellegrini en Roger Ebis, betekende de negatieve beslissing tegen Ajax dat ze bij de winst een beslissende strafschop verloren.

Het team van Paolo Fonseca, de enige Italiaan die nog in leven is op het Europese toernooi, maakte een plons in Amsterdam. Na een donkere eerste helft en uit het zicht met Edin Diego, regelde hij de wedstrijd met twee sets.

Bij het Nederlandse doel vergat Gazelle Sherben een Europees wedstrijddebuut. De Nederlandse onder-21-doelman begon door de afwezigheid van Morton Stecklenberg, die afgelopen zondag niet op tijd herstelde van een blessure, en de zware fout van de jonge doelman resulteerde in een doelpunt vrij van Bellegrini.

Ajax-trainer Eric Den Hawke tilde zijn reguliere 4-3-3 op, met Lisandro Martinez in het midden en Nicolas Tagliafico aan de linkerkant, terwijl Edson Alvarez op de verdedigende middenveldpositie. Aan de andere kant, hoewel de voormalige speler van Barcelona niet werd gezien, was Fonseca betrokken bij een 3-5-2-1-aanval op Puntarenas. Mursian Gonzalo Villar en aanvaller Borja Meyer, die leende van Real Madrid, kwamen zonder verschil naar buiten om hun waarde in de laatste minuten te bewijzen.

In de eerste helft was Roma te hoog totdat Roma in de 29e minuut geblesseerd raakte toen hij de beste kansen van zijn team aan de linkerkant creëerde tegen een Devin Rens die hem niet kon stoppen.

De kant van het Italiaanse team was altijd op zoek naar een connectie met Edin Diego. De Bosniër kwam aanvankelijk niet. Ten tweede stal Tagliafico de laatste keer de portemonnee van de aanvaller en veegde hij de bal af met zijn hoofd. In de volgende werd eindelijk de verbinding gemaakt, maar Diego trok heel losjes.

READ  Rijkste mensen van Nederland (05 februari 2024)

Verdediger Bruno Perez onderschepte meerdere Ajax-aanvallen van binnenuit. Een grote kans voor de lokale bevolking in de eerste helft met nog 32 minuten te gaan, Anthony Doss liet een goede bal achter op Santos Dodic en de Serviërs, gleed uit en schoot zo goed hij kon, verrassend.

De wedstrijd was begonnen toen Amato Tiara’s onbegrijpelijke bug Ajax naar het doel van de avond bracht. Roma-middenvelder Clausen kreeg een terugspeelbal cadeau, hij schoof op richting het gebied en gooide de muur met Tadic, de Nederlands international eindigde gelukkig, tot frustratie van trainer Palo Fonseca.

Ajax wist de voorsprong bij de herstart uit te bouwen. Roger Ipases pleegde onnodige fraude met Tadic in het gebied en de scheidsrechter legde hem een ​​boete op. De Servische aanvaller Pav Lopez voerde de maximale strafschop onder het middenveld uit in de veronderstelling dat hij opzij zou springen, maar de Spaanse doelman behield die positie en vernietigde die.

De emotionele klap voor de lokale bevolking was dubbel want vier minuten later zette de fout van hun doelman de tafel op het scorebord. Lorenzo Pellegrini schoot een gemakkelijke vrije trap te blokkeren, maar de bal van Sherban glipte uit zijn handen en raakte het doel.

Ajax, dat al wist dat 1-1 een slecht resultaat was voor de terugwedstrijd, greep de bal en ging in de aanval. Noch Tagliafico, noch Brian Proby of Anthony konden Lopez verslaan, die enkele van de twijfels die hij toonde toen de bal met zijn save naar buiten kwam, heeft gecorrigeerd.

De wedstrijd werd in de slotminuten geanimeerd en Roma werd opnieuw verrast met een vast spel. Clausen veegde een hoekschop af met zijn hoofd, Roger Ipases nam de teugels van zijn borst, zonder hem te laten vallen, en schoot in de 87ste met zijn linkervoet, waardoor er geen ruimte was voor reactie van de mannen van de tien Huck.

READ  Poluda breidt uit in Duitsland na de overname van een duckboard-bedrijf in Nederland

Het gevecht tussen de Nederlanders en de Italianen eindigt volgende week in Rome, waarin Ajax minimaal twee doelpunten moet hebben gescoord om de duik te keren.

About the Author: Rudie Bunskoek

'Webgeek. Wannabe-denker. Lezer. Freelance reisevangelist. Liefhebber van popcultuur. Gecertificeerde muziekwetenschapper.'